Page content

Wat kost helikopter skiën in Canada?

Wat kost helikopter skiën in Canada?

Heliskiën is niet goedkoop, maar nog nooit spraken wij iemand die er achteraf spijt van had. Heliskiën is echt een hele bijzondere belevenis en vaak wordt er voor gespaard of is het een activiteit voor een speciaal moment.

Heli-ski arrangementen

De meeste Canadese heli ski bedrijven bieden de mogelijkheid om "private" te heli skiën. Dit kan een eigen helikopter zijn omdat de groep precies op maat is, of het kan betekenen dat de heli afgekocht wordt. Deze variant is de meest exclusieve variant.

Daarnaast zijn er twee gangbare varianten voor het heliskiën: de variant voor gemiddelde skiërs of wintersporters die ‘het een keer gedaan willen hebben’. Dit is een dag arrangement waarbij 1 of 2 dagen gevlogen wordt met een bedrijf ‘in de buurt’ terwijl je in een skigebied verblijft waar je de overige dagen skiet.

Heli ski lodges

De andere variant is een arrangement van meerdere dagen inclusief maaltijden en accommodatie. De accommodatie kan in of in de buurt van een skigebied zijn of een afgelegen accommodatie die specifiek voor dit doel gebruikt wordt, dit wordt een remote lodge genoemd. Deze variant is voor de echte liefhebbers en wordt meestal met vrienden of familie gekozen. Het delen van de accommodatie met soortgenoten draagt bij aan het groepsgevoel die samen aan de open haard de sensationele verhalen delen. Dit soort arrangementen zijn meestal voor 3, 4 of 7 dagen.

Dag arrangementen

Slechts een handvol bedrijven biedt de mogelijkheid om een dag arrangement te boeken. Dit is natuurlijk wel de meer betaalbare optie voor veel mensen. Daarnaast biedt het ook de mogelijkheid om heliskiën eens te proberen. Dag arrangementen worden aangeboden met verschillende aantallen runs, meestal 3, 4 of 5 runs. Echte cracks kunnen ook 6 runs op een dag halen.

Wij bieden dag arrangementen van onder andere Selkirk Tangiers en Eagle Pass Heliskiing (beide bij Revelstoke). Ook werken we met RK Heli Skiing ( Panorama ) en Whistler Heli Skiing en Powder Mountain (beide bij Whistler). Door hun locatie, is bij deze partijen het heli skiën of heli boarden te combineren met piste skiën.

heli-ski-wintersport-canada

Prijzen helikopter skiën

Je wilt natuurlijk graag weten wat het kost om te heli-skiën. Er zijn talloze variaties en het is niet eenvoudig om het goed te vergelijken maar we willen je graag een indicatie geven.

1 dag heliski: Een dag met 3 runs kost tussen de € 650 en € 900 per persoon en dat wordt per run duurder (ca. € 50 per run). Bij deze optie verblijf je tijdens je vakantie in een accommodatie in de buurt en ski je de rest van je vakantie 'gewoon' op de piste. Zie dit als een dag-uitstapje om het eens te proberen. Je kunt er ook 2 of 3 dagen van maken, vaak is de prijs van de 2e en 3e dag wat lager.

Een 3-daags arrangement inclusief accommodatie en maaltijden kost ongeveer € 3000 - € 5000 en voor een volle week (7 nachten) is de prijs al snel vanaf € 8.000 - € 10.000. Prive arrangementen zijn altijd op maat maar beginnen waar de eerder genoemde prijzen eindigen. Deze prijzen zijn specifiek voor het heliski gedeelte, hierin zijn geen andere kosten (zoals een vlucht) opgenomen.

De genoemde prijzen gelden per persoon en zijn een indicatie op basis van een gemiddelde Canadese dollarkoers en inclusief alle taxen. Er is ontzettend veel variatie in de accommodaties. Zo zijn er remote lodges met masseurs, culinaire hoogstandjes en hot-tubs en ook basic lodges waar zelfs geen alcohol geschonken wordt. De keuze van de datum is erg bepalend voor de prijs en nog meer voor de beschikbaarheid. Een belangrijke factor voor het bepalen van de prijs is het aantal personen per helikopter. Vier personen of minder in de groep is heel goed maar er zijn ook bedrijven die met groepen van 12 personen werken.

Exclusief tax

In Canada worden de bedragen altijd exclusief tax gepubliceerd. Pas bij het afrekenen wordt de tax toegevoegd. Alle prijzen die je daarom ziet op de websites van de helikopter ski aanbieders, zijn exclusief tax. Uiteraard is er verschil in aanbieders, de datum en groepsgrootte is mede bepalend voor de prijs. Sommige aanbieders verhuren brede powderski’s en bij anderen is dat inclusief. Snowboards zijn trouwens niet altijd voorradig, snowboarders moeten hier rekening mee houden. Bij alle aanbieders het gebruik van een lawine uitrusting en een scholing voor het gebruik van de apparatuur inclusief.

Vraag meer informatie aan bij ons over de kosten van heli skiën of vraag gelijk een offerte

Else Schepers
Else Schepers is als ski touroperator actief. Op deze website deelt ze samen met haar team en gastbloggers insidertips en ervaringen om je te inspireren voor een winterse droomreis naar Canada of Amerika.