Page content

3 misverstanden over je wintersport verzekering

3 misverstanden over je wintersport verzekering

Veel mensen denken ten onrechte dat ze goed verzekerd zijn voor hulp bij ongelukken op wintersport. Als agent van Europeesche Verzekeringen helpen we graag 3 misverstanden over je wintersport verzekering uit de wereld.

Misverstand 1: Als ik de dekking Skiën en Snowboarden afsluit, heb ik een goede verzekering voor medische kosten op wintersport, diefstal van ski’s en ongevallen.

Dit is niet waar. Een wintersportdekking is alleen een ‘upgrade’ van je andere reis- en annuleringsdekkingen, waarmee je het extra risico verzekert dat je loopt tijdens de wintersport. De wintersportdekking zorgt ervoor dat de dekkingen die je hebt afgesloten ook van toepassing zijn als je aan het skiën of snowboarden bent. Dit is overigens het geval bij alle verzekeraars. Krijg je dus een ongeluk tijdens het skiën of snowboarden? Of worden je spullen beschadigd of gestolen? Dan moet je niet alleen de dekking Skiën en Snowboarden hebben afgesloten, maar ook de dekkingen voor Geneeskundige kosten en Bagage. Alleen dan krijg je je medische kosten en spullen vergoed. Dit geldt uiteraard ook voor eventuele andere dekkingen, zoals Ongevallen, Rechtsbijstand of bijvoorbeeld Extra sportuitrusting.

Misverstand 2: Als ik mijn been breek en van de piste af moet worden gehaald, vergoedt mijn zorgverzekeraar de medische hulp en de vervoerskosten.

Een zorgverzekering vergoedt weliswaar (gedeeltelijk) de geneeskundige kosten, maar de kosten voor vervoer per helikopter, banaan of gipsvlucht neemt de zorgverzekeraar niet altijd voor zijn rekening. De kosten van een genoodzaakt langer verblijf ook niet. En de rekening voor opsporing of redding en berging? Ook die kun je niet bij een zorgverzekeraar claimen. Het zijn vooral deze kosten die behoorlijk in de papieren kunnen lopen. De reisverzekering met dekking Skiën en Snowboarden van de Europeesche vergoedt deze kosten wel. Bovendien nemen de medewerkers van de alarmcentrale de hulpverlening uit handen. Zij zijn 24/7 bereikbaar via de Europeesche Hulplijn (+31 (0)20 – 651 57 77). Een veilige gedachte.

verzekering-skivakantie

Misverstand 3: Als ik off-piste ga skiën of snowboarden, ben ik niet verzekerd.

Ware wintersportliefhebbers genieten pas als ze in volle vaart door de poedersneeuw glijden. Bij de Europeesche is off-piste skiën gewoon meeverzekerd. Het moet natuurlijk wel verantwoord blijven. Negeer je de waarschuwingen of een verbod op en rond de piste of ga je skiën in een gebied waarvoor lawinecode 3 of hoger is afgegeven? Dan heeft dat gevolgen voor je verzekering.

Zie ook onze tips voor de verzekering van je ski’s, snowboards en ander wintersportmateriaal:

  • Huur je een ski- of snowboarduitrusting in het buitenland? Dan zijn deze spullen meeverzekerd met de dekking Bagage. Voorwaarde is wel dat je de dekking Skiën en Snowboarden hebt meeverzekerd.
  • Heb je veel of duur wintersportmateriaal, dan kun je dit meeverzekeren met de dekking Extra Sportuitrusting. Bovenop je standaard Bagagedekking is je sportuitrusting dan tot € 2.500 per persoon extra verzekerd.
  • Als je door een ongeval geen gebruik meer kunt maken van skilessen, liftpassen en je gehuurde skiuitrusting, dan vergoedt de annuleringsverzekering de kosten van de ongebruikte dagen. Dit gebeurt alleen als je de dekking Skiën en Snowboarden hebt meeverzekerd.
  • Als je al een doorlopende reisverzekering bij een andere verzekeraar hebt, kijk dan de verzekering na op bovengenoemde dekkingen of sluit de verzekering over naar de Europeesche. Dan weet je zeker dat je onbezorgd kunt genieten van de sneeuw.

Wil je meer weten over onze verzekeringen? Lees verder over verzekeringen.

Onze partner: Europeesche Verzekeringen

Gast blogger
Naast onze vaste webredactie en onze medewerkers maken we ook gebruik van gastbloggers. Ben jij of ken jij een gast blogger die ons een interessante kan leveren? Stuur ons een berichtje!