Accommodaties

Als je gaat wintersporten in Canada of Amerika heb je keuze uit diverse accommodaties. Je komt dan namen tegen die we in Europa niet gebruiken, zoals bijvoorbeeld een lodge. Hierondervind je een uitleg van de verschillende vormen van accommodaties die je tegen kunt komen.
<h2>Hotels</h2>
Noord Amerika kent een aantal grote hotelketens, die vaak ook wereldwijd opereren. Het Four Seasons is bekend luxe hotel dat zich in de grote steden heeft gevestigd. Andere ketens zijn Best Western en  Holiday Inn. In veel skigebieden zijn lokale hotelketens en hotels die niet tot een keten behoren. Soms is het van tevoren moeilijk in te schatten wat de kwaliteit van deze hotels is. Het sterrensysteem en online recensies bieden dan vaak hulp. De kamers in een hotel worden units genoemd, de verschillende units zijn guestrooms, dit is de traditionele hotelkamer en er zijn vaak ook suites en penthouses. Sommige  units beschikken over kookfaciliteiten, dit kan een eenvoudige kitchenette zijn, maar is soms ook een volledig ingerichte keuken. Er staat op praktisch iedere hotelkamer wel een koffiezetautomaat en een waterkoker.
<h2>Lodges</h2>
Een lodge kun je zien als een hotel, maar ook als een appartementengebouw (residence) met kamers en appartementen. Vaak wordt het woord lodge ook gebruikt als het gebouw in een meer landelijke omgeving ligt, zoals in skigebieden en skidorpen. Een hotel in een stad wordt meestal gewoon een hotel genoemd, maar een hotel in een skigebied kan dus ook een lodge genoemd worden. Denk dan aan een groot chalet met heel veel units, zowel kamers als appartementen.
<h2>Condo’s</h2>
In de residences en lodges vinden we zowel guestrooms als appartementen. De appartementen kunnen studio’s zijn (appartement zonder aparte slaapkamer) of appartementen met 1 of meerdere slaapkamers. Appartementen worden ook wel  condo’s of condominiums genoemd. De studio’s en appartementen zijn over het algemeen voorzien van een kitchenette of keuken. Anders dan bij ons wordt bij een appartement in Canada en Amerika het aantal slaapkamers benoemd. In Europa hebben we het bijvoorbeeld vaak over een driekamerappartement, dat is een appartement met een woonkamer en twee slaapkamers. Dit appartement wordt in Canada en Amerika een two bedroom genoemd.
<h2>Bed & Breakfast</h2>
In een Bed & Breakfast verblijf je vaak in een intieme, maar gezellige sfeer. In het Franse gedeelte van Canada heet deze vorm van accommodatie gîtes.  Een Bed & Breakfast is doorgaans een woonhuis, waar ruimte is gemaakt voor gastenverblijven. Er is weinig anonimiteit, waardoor dit de ultieme manier is om de gastvrije Noord Amerikanen beter te leren kennen.
<h2>Motels</h2>
In de Verenigde Staten en Canada zie je ook veel motels. Deze goedkope en niet al te luxe accommodatie hangt tussen een hotel en hostel in. De kamers zijn vaak comfortabel en schoon, maar daar staat weinig service tegenover. Wij werken in onze reizen nauwelijks met bed & breakfast accommodaties omdat ze vaak net niet op de juiste locatie zitten, meestal liggen ze langs de grotere wegen, daarnaast is het prijsverschil met lodges en hotels minimaal.
<h2>Camping of cabins</h2>
Campings zijn in Canada en Amerika in de winter meestal gesloten. In beboste gebieden kom je ook veel cabins tegen, dit zijn houten hutten of mini chalets die vaak gegroepeerd zijn gebouwd, soms in de luwte van een hotel waarvan je de services (zwembad, restaurant) kunt gebruiken en soms heel erg ‘remote’, ver weg van de bewoonde wereld en alleen te bereiken te voet of met een helikopter.
<h2>Wat betekent een King bed, queen bed, murphy bed</h2>
Wil je meer weten over accommodatie? Wij hebben ze bezocht en vertellen je graag uit eigen ervaring. Wil je weten hoe breed een King bed of een Queen bed is? Lees dan dit artikel: <a href=”https://wintersportcanadaamerika.nl/hoe-kies-je-de-juiste-bedmaat-in-canada-of-amerika/”>Hoe kies je de juiste bedmaat in Canada of Amerika</a>

 

Berichten over Accommodaties: