Page content

Air Canada

Air Canada

Air Canada vliegt non-stop van Amsterdam naar Toronto en van Brussel naar Montreal. In Toronto en Montreal is er aansluiting naar meer dan 120 bestemmingen in Noord-Amerika. Denk aan Calgary, Vancouver of Edmonton. Of vlieg gemakkelijk en snel met Air Canada naar bijvoorbeeld Denver of Salt Lake City!

Indien je namelijk met Air Canada doorvliegt naar de USA ga je in Toronto of Montreal direct naar US Immigration. Daardoor hoef je bij aankomst in de USA geen formaliteiten meer te ondergaan.

De bagage wordt altijd automatisch doorgestuurd naar je eindbestemming.

Naast de non-stop routes vanuit Amsterdam en Brussel kun je ook dagelijks vertrekken via Frankfurt, München en Londen Heathrow naar Toronto, Montreal, Ottawa, Halifax, St. John’s, Edmonton, Calgary en Vancouver. Alle vluchten en routes van Air Canada, Lufthansa en United naar Noord-Amerika zijn onderling te combineren. Ook kun je gratis een stopover maken in Noord-Amerika op de heen- en terugreis indien je een pakketreis boekt.

Air Canada vliegtuig klimmend over de bergen

Gratis ski’s inchecken (van december tot eind april)

Als je met Air Canada vliegt, gelden de volgende bagageregels. Je mag ten minste één stuk bagage zonder extra kosten inchecken. Voor wintersporters geldt dat je daarnaast gratis je ski’s of snowboard mee mag nemen (van december tot eind april).

In onderstaande tabel zie je het aantal stuks bagage dat je als onderdeel van de bagagevrijstelling kunt inchecken. De bagagevrijstelling staat ook op je e-ticket vermeld.

KlasseBagagevrijstellingAfmeting
Economy Class1 stuks bagage van max. 23 kg158cm*
Economy Premium2 stuks bagage van max. 23 kg158cm*
Business Class2 stuks bagage van max. 23 kg158cm*
HandbagageIeder stuk handbagage mag max. 55 x 25 x 35 cm (l x b x h) groot zijn.
Speciale wensenNeem contact met ons op voor kinderstoelen, speciale maaltijden
en andere bijzonderheden.
* Totale omvang (l+b+h) mag niet groter zijn dan 158 cm.

Economy Class

De Economy Class van Air Canada biedt met een stoelafstand van 82-84 cm de meeste beenruimte naar Canada! Iedere stoel is voorzien van een laptopaansluiting (110 volt) en een touch-screen TV scherm met vele uren aan inflight-entertainment. Passagiers kunnen al bij boeking een gratis stoelreservering maken. Tevens is het mogelijk om een stoel bij de nooduitgang of op de eerste rij te reserveren tegen geringe kosten. Tijdens de vlucht heeft u keuze uit twee warme maaltijden begeleid door gratis (alcoholische) dranken en wordt er kort voor aankomst een snack geserveerd.

Nieuw! Premium Economy Class

Vanaf februari 2017 zal Air Canada op de routes vanaf Amsterdam en Brussel een nieuwe klasse aan boord gaan aanbieden. Deze Premium Economy Class biedt de passagier niet alleen meer beenruimte en een bredere stoel die verder achterover kan maar ook een upgraded maaltijd service. Verder heeft de passagier die kiest voor Premium Economy voorrang bij inchecken, instappen en bagagelevering en mag men 2 stuks bagage van 23 kg per stuk inchecken.

International Business Class

Air Canada heeft een uitstekende business class; een internationaal product welke een ‘vijfsterren beleving’ biedt. In de gehele internationale vloot tref je de zogenaamde “Lie Flat Suite”, een stoel die je in een handomdraai kunt omtoveren tot een zeer comfortabel bed waarbij je daadwerkelijk 180 graden plat kunt liggen. Uiteraard is deze stoel voorzien van alle gemakken die je je kunt wensen: een grote tafel, een laptopaansluiting (110volt), goede opbergruimte en natuurlijk geniet je in de International Business Class van overheerlijke maaltijden en dranken van Canadese signatuur. Passagiers in deze klasse hebben een bagagevrijdom van twee stuks van maximaal 23 kilo per stuk.

Online inchecken

Bij Air Canada kun je vanaf 24 uur tot 1 uur voor vertrek online inchecken. Klik hier om vanaf je computer online in te checken of kies voor mobiel inchecken.

Mobiel inchecken:

Door mobiel in te checken bespaar je tijd op de luchthaven en heb je jouw boarding pass altijd bij de hand. Mobiel inchecken is mogelijk vanaf 24 uur voor vertrek binnen Europa en Canada. Een snelle en makkelijke manier om in te inchecken:

  1. Ga naar mobile.aircanada.com op je mobiele telefoon of tablet of download de Air Canada app.
  2. Selecteer Check-in en vul hier je voor- en achternaam, boekingsnummer en vertrek plaats in.
  3. Selecteer de passagiers die je wilt inchecken. Volg vervolgens de instructies om je plaats te kiezen.
  4. Inchecken is nu voltooid. Je kunt nog kiezen om de boarding pass per sms, email of op de luchthaven te ontvangen. De boarding pass wordt vervolgens op die gekozen wijze opgestuurd. Indien je meerdere vluchten hebt, krijg je voor elke vlucht een aparte boarding pass.
  5. Bij aankomst op de luchthaven moet je de boarding pass laten zien bij de ´Security-check´.
Air Canada boven Whistler

Air Canada B777-300 boven Whistler