Page content

Delta Air Lines

Delta Air Lines

Delta Air Lines is een Amerikaanse luchtvaartmaatschappij. Delta beschikt over een groot nationaal en internationaal netwerk en vliegt rechtstreeks op Salt Lake City vanaf Amsterdam.

The Delta Experience

Wat begon als een bescheiden operatie om gewassen vanuit de lucht te besproeien, is inmiddels uitgegroeid tot één van ’s werelds grootste internationale luchtvaart maatschappijen. Delta Air Lines vervoert jaarlijks meer dan 180 miljoen passagiers. In 2016 werd Delta door Fortune magazine niet alleen voor de vijfde keer in zes jaar uitgeroepen tot “Most Admired Airline” maar ook opgenomen in Fortune’s Top 50 “Most Admired Companies”. Daarnaast was Delta voor de vijfde keer op rij No.1 in het jaarlijkse onderzoek van Business Travel News, een ongeëvenaarde prestatie.

Met het vooraanstaande wereldwijde netwerk  worden vluchten naar bijna 312 bestemmingen in 54 landen op zes continenten aangeboden. Het hoofdkwartier is in Atlanta en wereldwijd werken er maar liefst 80.000 werknemers en er wordt met meer dan 800 toestellen gevlogen. Samen met wereldwijde alliantiepartners biedt men de passagiers meer dan 15.000 dagelijkse vluchten, met hubs in Amsterdam, Atlanta, Boston, Detroit, Los Angeles, Minneapolis-St Paul, New York-JFK, New York La Guardia, London Heathrow, Paris Charles de Gaulle, Salt Lake City, Seattle en Tokyo Narita.Delta Air Lines

Delta biedt superieure services, waaronder het frequent flyer programma SkyMiles, een van de omvangrijkste  loyaliteitsprogramma voor luchtvaartmaatschappijen ter wereld, de bekroonde Delta One™ service en meer dan 50 Sky Clubs op luchthavens in de V.S.

Luchtvaartalliantie Skyteam

Delta Air Lines maakt met o.a. Air France KLM deel uit van de luchtvaartalliantie SkyTeam.  Door de samenwerking tussen de maatschappijen binnen een alliantie zijn er voor de frequent flyer een aantal voordelen:

  • Zo spaar je ook KLM Flying Blue miles als je vliegt met Delta.
  • Bij het boeken van een ticket zijn er veel meer routemogelijkheden omdat de airlines vaak ‘code-sharen’ (meerdere vluchtnummers toekennen aan één vlucht) binnen de alliantie of doordat tickets te boeken zijn op het vluchtnummer van de partner airline.
  • De statusniveaus van de frequent flyer programma’s worden door de andere maatschappijen binnen dezelfde alliantie erkend.

Gratis 1 koffer als ruimbagage

Als je met Delta Airlines vliegt kun je 1 stuks bagage gratis inchecken en als je je ski-en snowboardspullen ook wilt meenemen betaal je € 85,00 per enkele reis voor een skitas. Per persoon worden één tas voor ski’s en stokken of een snowboardhoes plus een schoenentas geaccepteerd. Als het gecombineerde gewicht daarvan meer dan 23 kg is, zijn de kosten voor overgewicht van toepassing. De afmetingen mogen niet meer zijn dan 203 cm zonder dat daarvoor extra kosten in rekening gebracht worden. Alle standaard toeslagen voor extra ruimbagage gelden.

In onderstaande tabel vind je het aantal stuks bagage dat je als onderdeel van de bagagevrijstelling kunt inchecken. De bagagevrijstelling staat ook op je e-ticket vermeld.

KlasseBagagevrijstellingAfmeting
Main Cabin (economy class)1 stuk bagage van max. 23 kg157 cm*
Delta Comfort+™1 stuk bagage van max. 23 kg157 cm*
Delta One™2 stuks bagage van max. 32 kg**157 cm*
Frequent FlyersAls SkyMiles Diamond, Platinum, Gold en Silver Medallion kom je
mogelijk in aanmerking voor extra’s, vraag ons hiernaar! Dat geldt ook voor SkyTeam® Elite Plus en SkyTeam Elite leden.
HandbagagePer persoon mag een stuk handbagage plus een persoonlijk item zoals tas, aktetas, camera tas of laptop computer meegenomen worden.  Handbagage moet in de zgn. Carry-on Baggage Check passen (circa 56x35x23cm) en de totale omvang niet meer dan 114 cm.
Speciale wensenNeem contact met ons op voor kinderstoeltjes, speciale maaltijden en andere bijzonderheden.
* Totale omvang (l+b+h) mag niet groter zijn dan 157 cm.
**Indien je trans-Atlantisch reist in Delta One™ mag je twee koffers van elk maximaal 32 kg meenemen meenemen.

Online Inchecken

Je kunt vanaf 24 uur voor vertrek online inchecken. Kies voor online inchecken vanaf je computer of kies er voor om de Fly Delta app te downloaden.

Mobiel inchecken:

Door mobiel in te checken bespaar je tijd op de luchthaven en heb je jouw boarding pass altijd bij de hand. Door de Fly Delta app te downloaden kun je gemakkelijk inchecken.

  1. Download de Fly Delta app.
  2. Check in
  3. Ontvang je boarding pass
  4. Betaal (indien nodig) voor je bagage.

Geen Fly Delta app? Geen probleem, mobiel inchecken kan gewoon via delta.com.

Afgeven van ruimbagage

Als je bent ingecheckt hoef je alleen nog voor vertrek de ruimbagage af te geven bij een bagageafgiftepunt.