Page content

Icelandair

Icelandair

Icelandair is een toonaangevende luchtvaartmaatschappij met vluchten van en naar IJsland en is een aantrekkelijke optie voor trans-Atlantische vluchten naar Amerika en Canada. Icelandair biedt veilige, betrouwbare vluchten en een uitzonderlijke service op vluchten naar stedelijke gebieden aan beide zijden van de Atlantische Oceaan.

De luchtvaartmaatschappij opereert vanuit IJsland en maakt gebruik van de geografische ligging halverwege tussen Amerika en Europa. Het werkt continu aan een groeiend netwerk van internationale routes met IJsland als basis.

Icelandair Routenetwerk

Icelandairs´ strategie is gebaseerd op de geografische ligging van IJsland, halverwege tussen Noord-Europa en de oostkust van de Verenigde Staten. Door passagiers naar en van IJsland en passagiers die de Atlantische Oceaan oversteken via IJsland, in 1 toestel samen te voegen, heeft Icelandair heeft haar netwerk continu weten uit te breiden in de afgelopen decennia. Icelandair verbindt 26 steden in Europa met 16 steden in Noord-Amerika, met IJsland als een hub. Steden waarop wij met Icelandair vliegen zijn bijvoorbeeld: Denver, Reykjavik, Boston, Chicago, Edmonton, Halifax, New York, Seattle, Toronto, Vancouver en Washington.

icelandair routemap

Gratis ski’s meenemen in het vliegtuig

Het aantal stuks bagage en het gewicht is afhankelijk van het cabinetype bij Icelandair . Je mag ten minste één stuk bagage zonder extra kosten inchecken, ongeacht het cabinetype. Als je Economy Comfort of Sage Class boekt, mag je twee stuks bagage meenemen. Voor wintersporters betekent dit dat je naast je gewone koffer dan ook gratis je ski’s of snowboard mee mag nemen. Als je Economy Class reist en je wilt toch je ski’s of snowboard meenemen, dan kun je met bijbetaling per enkele reis van € 54 je eigen materiaal mee nemen.

In onderstaande tabel vind je het aantal stuks bagage dat je als onderdeel van de bagagevrijstelling kunt inchecken. De bagagevrijstelling staat ook op je e-ticket vermeld.

KlasseBagagevrijstellingAfmeting
Saga Class2 stuks bagage van elk max. 32 kg158cm*
Economy Comfort2 stuks bagage van elk max. 23 kg158cm*
Economy Class1 stuks bagage van elk max. 23 kg **158cm*
Saga Gold- en Saga Silver-kaarthouders1 extra stuk bagage naast de algemene bagagevrijstelling. Gewicht afhankelijk van cabinetype***
Premium & Business Icelandair American Express kaarthouders1 extra stuk bagage naast de algemene bagagevrijstelling. Maximaal gewicht 23 kg. Uitsluitend geldig voor in IJsland uitgegeven creditcards.****
Baby’s (tot 2 jaar)1 tas van maximaal 23kg (50lbs), kinderwagen en kinderstoeltje158cm*
Speciale wensenNeem contact met ons op voor kinderstoelen, speciale maaltijden
en andere bijzonderheden.
* Totale omvang (l+b+h) mag niet groter zijn dan 158 cm.
**Indien je trans-Atlantisch reist met Icelandair op 1 e-ticket, bijvoorbeeld van de VS of Canada naar Europa (of vice versa), mag je gedurende de hele reis (inclusief de Europese vluchten) 1 koffer van maximaal 23 kg meenemen.  Deze regel geldt ook indien je met Icelandair op 1e-ticket een stopover in IJsland van maximaal 7 nachten maakt.
*** Als je Economy Class of Economy Comfort reist mag het extra stuk bagage max. 23 kg  wegen en als je Saga Class reist mag het extra stuk bagage max. 32 kg wegen.
**** De vrijstellingen behorende bij Saga Gold en Saga Silver en van de co-branded Icelandair American Express card mogen niet met elkaar worden gecombineerd. Ben je bijvoorbeeld zowel een Silver Frequent Flyer als Icelandair American Express kaarthouder, geldt slechts één van deze vrijstellingen.

Online Inchecken

Bij Icelandair kun je vanaf 36 uur tot 90 minuten voor vertrek online inchecken voor vluchten naar Canada. Voor vluchten naar de USA kun je 24 uur tot 60 minuten voor vertrek online inchecken. Klik hier om vanaf je computer online in te checken of kies voor mobiel inchecken

Mobiel inchecken:

Door mobiel in te checken bespaar je tijd op de luchthaven en heb je jouw boarding pass altijd bij de hand. Mobiel inchecken is mogelijk vanaf 36 uur voor vertrek binnen Europa en Canada en vanaf 24 uur voor vluchten naar de USA. Een snelle en makkelijke manier om in te inchecken:

  1. Ga naar m.icelandair.nl op je mobiele telefoon of tablet.
  2. Selecteer Check-in en vul hier je achternaam en boekingsnummer in.
  3. Inchecken is nu voltooid. Je kunt nog kiezen om de boarding pass per sms, email of op de luchthaven te ontvangen. De boarding pass wordt vervolgens op die gekozen wijze opgestuurd. Indien je meerdere vluchten hebt, krijg je voor elke vlucht een aparte boarding pass.
  4. Bij aankomst op de luchthaven moet je de boarding pass laten zien bij de ´Security-check´.

Let op: Mobiel inchecken is mogelijk in Denver (DEN), Portland (PDX) en Anchorage (ANC) maar je moet daar altijd je boarding pass ophalen bij de incheckbalie.

Toegang tot Icelandair tickets met Passbook op je iPhone

Vanaf iOS 6 kun je Passbook gebruiken om, zonder internetverbinding, de boarding pass te verkrijgen en middels een scan van je iPhone of iPod touch in te checken voor een vlucht. Je ticket wordt naar de iPhone verzonden na afronding van mobile check-in en wordt opgeslagen in de Passbook-app.

Wat is een Icelandair stopover?

Ontdek IJsland tijdens een Icelandair stopover. Een stopover houdt in dat twee bestemmingen aangedaan worden voor de prijs van één.
Op weg naar één van onze bestemmingen in Noord-Amerika, kun je tot 7 dagen in IJsland blijven zonder dat je bij betaalt voor het ticket. Zo kun je al het moois dat IJsland biedt zelf ervaren. Haal zoveel uit je tijd als mogelijk is en creëer blijvende herinneringen met een Icelandair stopover.

Bekijk deze video’s en vind jouw ideale stopover:

1 dag wellness stopover2 dagen cultuur stopover3 dagen nature stopover5 dagen adventure stopover

Bekijk deze video: Artists Paint an Entire 757 into Northern Lights