Page content

Icelandair

Icelandair

Icelandair is een toonaangevende luchtvaartmaatschappij met vluchten van en naar IJsland en is een aantrekkelijke optie voor trans-Atlantische vluchten naar Amerika en Canada. Icelandair biedt veilige, betrouwbare vluchten en een uitzonderlijke service op vluchten naar stedelijke gebieden aan beide zijden van de Atlantische Oceaan.

De luchtvaartmaatschappij opereert vanuit IJsland en maakt gebruik van de geografische ligging halverwege tussen Amerika en Europa. Het werkt continu aan een groeiend netwerk van internationale routes met IJsland als basis.

Icelandair Routenetwerk

De strategie van Icelandair is gebaseerd op de geografische ligging van IJsland, halverwege tussen Noord-Europa en de oostkust van de Verenigde Staten. Door passagiers naar en van IJsland en passagiers die de Atlantische Oceaan oversteken via IJsland, in 1 toestel samen te voegen, heeft Icelandair heeft haar netwerk continu weten uit te breiden in de afgelopen decennia. Icelandair verbindt 26 steden in Europa met 16 steden in Noord-Amerika, met IJsland als een hub. Steden waarop wij met Icelandair vliegen zijn bijvoorbeeld: Denver, Reykjavik, Boston, Chicago, Edmonton, Halifax, New York, Seattle, Toronto, Vancouver en Washington.

icelandair routemap

Klasses aan boord: Economy en Saga Premium

Icelandair biedt aan boord 2 reisklasses aan: Economy en Saga Premium. In Economy zijn er 3 tariefsoorten: Economy Light, Economy Standard en Economy Flex. In Economy Light is enkel 1 stuk handbagage van 10kg inbegrepen, in Economy Standard is naast handbagage ook 1 stuk ruimbagage van 23kg inbegrepen. Het is voordeliger een Economy Standard tarief te boeken, dan aan een Economy Light tarief ruimbagage toe te voegen! Economy Flex biedt flexibelere voorwaarden wat betreft wijzigen of annuleren. Bij alle Economy tariefsoorten zijn de stoelkeuze, een persoonlijk in-flight entertainment systeem en non-alcoholische dranken inbegrepen. Bij alle Economy tariefsoorten is de maaltijd tegen betaling verkrijgbaar. Als je bij ons een vlucht met Icelandair boekt, bieden wij je het Economy Standard tarief aan, dat is dus inclusief 1 bagagestuk.

In Saga Premium zijn er 2 tariefsoorten: Saga Premium en Saga Premium Flex. Qua service zijn deze tarieven vergelijkbaar; het verschil zit ´m in de voorwaarden wat betreft wijzigen of annuleren. Passagiers met een ticket in Saga Premium kunnen gebruik maken van de business class check-in, fastlane bij security en van airport lounges. De stoelen in Saga Premium zijn breder en nóg comfortabeler, en bieden nóg meer beenruimte als in Economy. Verse, gastronomische maaltijden zijn inbegrepen, alsmede alle (alcoholische) dranken. Passagiers in Saga Premium beschikken over een groter in-flight entertainment systeem met een noise-reducing headset. Tevens is gate-to-gate WiFi gratis beschikbaar.

Class Up – bieden op een upgrade

Durf je wel een gokje te wagen, en reis je graag in extra luxe? Doe dan een bod op een upgrade van Economy naar Saga Premium! Je kunt hier controleren of jouw vlucht voor Class Up in aanmerking komt. Je klant doet per vlucht/segment en per passagier een bod op een upgrade, en je kunt betalen met een creditcard. Minimaal 36 uur voor vertrek volgt dan de uitslag.

Online Inchecken

Bij Icelandair kun je vanaf 24 uur tot 90 minuten voor vertrek online inchecken voor vluchten naar Canada en de USA. Klik hier om vanaf je computer online in te checken of kies voor mobiel inchecken

Mobiel inchecken:

Door mobiel in te checken bespaar je tijd op de luchthaven en heb je jouw boarding pass altijd bij de hand. Mobiel inchecken is mogelijk vanaf 36 uur voor vertrek binnen Europa en Canada en vanaf 24 uur voor vluchten naar de USA. Een snelle en makkelijke manier om in te inchecken:

  1. Ga naar m.icelandair.nl op je mobiele telefoon of tablet.
  2. Selecteer Check-in en vul hier je achternaam en boekingsnummer in.
  3. Inchecken is nu voltooid. Je kunt nog kiezen om de boarding pass per sms, email of op de luchthaven te ontvangen. De boarding pass wordt vervolgens op die gekozen wijze opgestuurd. Indien je meerdere vluchten hebt, krijg je voor elke vlucht een aparte boarding pass.
  4. Bij aankomst op de luchthaven moet je de boarding pass laten zien bij de ´Security-check´.

Let op: Mobiel inchecken is mogelijk in Denver (DEN), Portland (PDX) en Anchorage (ANC) maar je moet daar altijd je boarding pass ophalen bij de incheckbalie.

Toegang tot Icelandair tickets met Passbook op je iPhone

Vanaf iOS 6 kun je Passbook gebruiken om, zonder internetverbinding, de boarding pass te verkrijgen en middels een scan van je iPhone of iPod touch in te checken voor een vlucht. Je ticket wordt naar de iPhone verzonden na afronding van mobile check-in en wordt opgeslagen in de Passbook-app.

Wat is een Icelandair stopover?

Ontdek IJsland tijdens een Icelandair stopover. Een stopover houdt in dat twee bestemmingen aangedaan worden voor de prijs van één.
Op weg naar één van onze bestemmingen in Noord-Amerika, kun je tot 7 dagen in IJsland blijven zonder dat je bij betaalt voor het ticket. Zo kun je al het moois dat IJsland biedt zelf ervaren. Haal zoveel uit je tijd als mogelijk is en creëer blijvende herinneringen met een Icelandair stopover.

Bekijk deze video’s en vind jouw ideale stopover:

1 dag wellness stopover2 dagen cultuur stopover3 dagen nature stopover5 dagen adventure stopover

Bekijk deze video: Artists Paint an Entire 757 into Northern Lights