Page content

KLM

KLM

Met KLM vlieg je als enige airline rechtstreeks naar de belangrijkste luchthavens voor wintersporters in Canada. De rechtstreekse luchthavens in Canada zijn Calgary, Edmonton en Vancouver. KLM airlinepartner Delta vliegt als enige rechtstreeks naar Amerika. Sinds de winter van 2016/2017 wordt rechtstreeks gevlogen op Salt Lake City. KLM is de dé nationale luchtvaartmaatschappij van Nederland. De thuishaven van de KLM bevindt zich op luchthaven Schiphol te Amsterdam. De luchtvaartmaatschappij brengt passagiers de hele wereld over.

KLM wintersport bestemmingen

KLM vliegt sinds de winter van 2015/2016 vanaf Amsterdam drie keer per week rechtstreeks naar Edmonton in Canada. Calgary en Vancouver waren al onderdeel van het rechtstreekse netwerk naar Canada. Door de samenwerking met Air France biedt KLM ook routes via Parijs naar Montreal. Daarnaast heeft KLM een codeshare-overeenkomst met WestJet uit Canada, waardoor passagiers toegang hebben tot dertig extra routes in Canada die samenlopen met het netwerk van Air France KLM.

KLM rechtreeks naar Wintersport Canada

Gratis 1 koffer als  ruimbagage

Als je met KLM vliegt kun je 1 stuks bagage gratis inchecken. Je kunt een koffer meenemen en als je je ski- en snowboardspullen ook wilt meenemen betaal je € 85 per enkele reis voor 1 skitas (bij inchecken op de luchthaven, vooraf inloggen en aanmelden is voordeliger (€ 68). Officieel mag je 1 paar ski´s of 1 board per persoon inchecken, dit mag bestaan uit een tas voor de ski’s of een snowboard en een aparte tas voor de schoenen. De lengte van de tas met het snowboard mag maximaal 300 cm bedragen. Kijk op de website van KLM voor de meest actuele informatie over de bagageregeling van KLM.

*** Actie voor 2019/2020: gratis ski’s meenemen ***

Als je in de winter van 2019/2020 met ons naar Edmonton vliegt, mag je op de rechtstreekse KLM vlucht gratis je eigen wintersportuitrusting meenemen.  Dit wordt als 2e stuk ruimbagage gratis aan je boeking toegevoegd. Een wintersportuitrusting mag bestaan uit een tas voor de ski’s of een snowboard en een aparte tas voor de schoenen. De lengte van de tas met het snowboard mag maximaal 300 cm bedragen. Deze actie geldt alleen voor vliegreizen met KLM van Amsterdam naar Edmonton en van Edmonton naar Amsterdam.

Slim inloggen en op tijd je voorkeuren kiezen

Veel mensen kiezen pas een stoel of boeken pas hun ski’s als bagage als ze gaan inchecken, dat is zonde want er is een slimmere manier. Wij adviseren onze passagiers om zo snel mogelijk na boeking in te loggen en dan alvast de stoel te kiezen. Er is dan nog voldoende keuze en er zijn vaak interessante stoelen voor een relatief lage toeslag. Ook betaal je minder voor het meenemen van je ski’s of snowboard als je deze online aanmeldt. Als je naar de inlogpagina van KLM gaat (klik op de link) kun je met je achternaam (geen spaties vermelden) en de boekingsreferentie inloggen, zodra je bij ons de aanbetaling van je reis hebt voldaan kun je de boeking referentie krijgen. Vervolgens kies je zelf een stoel of kies je eventueel voor een upgrade.

In onderstaande tabel zie je het aantal stuks bagage dat je als onderdeel van de bagagevrijstelling kunt inchecken. Dit is een indicatie voor KLM vluchten. Bij andere maatschappijen kunnen andere regels gelden. De exacte bagagevrijstelling en bagagekosten voor je reis krijg je te zien tijdens het boeken. De bagagevrijstelling staat ook op je e-ticket vermeld.

KlasseBagagevrijstellingAfmeting
Economy Class1 stuks bagage van max. 23 kg158cm*
Economy Comfort1 stuks bagage van max. 23 kg158cm*
World Business Class2 stuks bagage van elk max. 32 kg **158cm*
Frequent FlyersAls je een Flying Blue Ivory, Silver, Gold, Platinum of een
Skyteam Elite member bent, kom je mogelijk in aanmerking voor
extra’s, vraag ons hiernaar!
Handbagage
+ accessoire
Handbagage mag bestaan uit 1 handbagage + 1 accessoire, samen max 12 kg.
Handbagage mag max. 55x25x35cm groot zijn en de accessoire,
bijv. een handtas, aktetas of laptop mag max. 40x30x15cm zijn.
Speciale wensenNeem contact met ons op voor kinderstoelen, speciale maaltijden en
andere bijzonderheden.
* Totale omvang (l+b+h) mag niet groter zijn dan 158 cm.
**Indien je trans-Atlantisch reist in de Business class met KLM, mag je twee koffers van elk maximaal 32 kg meenemen.

Upgraden van Economy naar Comfort

Een standaard economy stoel heeft 76 tot 81 cm beenruimte en kan ca. 9 cm naar achteren versteld worden.  Als je een upgrade boekt naar Economy Comfort heb je 89 cm beenruimte en kun je de stoel 10 cm. verder naar achteren verstellen.  De economy Comfort stoelen bevinden zich in een rustigere plek in het vliegtuig. Er zijn ook stoelen met extra beenruimte of stoelen op een voorkeursplek, bijvoorbeeld op de kop van een rij of bij een nooduitgang. Door in te loggen met je boekingsnummer kun je zelf een stoel upgraden, dit kun je al doen voordat je gaat inchecken, als er nog ruime keuze is.

Online Inchecken

Bij de meeste KLM vluchten kun je vanaf 30 uur tot 1 uur voor vertrek online inchecken. Een uitzondering hierop is vluchten van en naar de Verenigde Staten, dan kun je vanaf 24 uur tot 1 uur voor vertrek inchecken.  Vul je ticketnummer of de boekingscode, en het vluchtnummer in. Of log in met je e-mailadres en wachtwoord, of met je Flying Blue-nummer en pincode.

Stap 1 – De gegevens
Selecteer de vluchten en eventueel de medepassagiers die je wilt inchecken.

Stap 2 – Extra opties

  • Kies je stoel of regel een extra comfortabele stoel. En als je alleen reist, kun je via Meet & Seat zien wie je medepassagiers op deze KLM-vlucht zijn.
  • Bestel een à la carte maaltijd voor internationale KLM-vluchten vanuit Amsterdam.
  • Profiteert van een korting op het tarief als je extra bagage wilt inchecken, bijvoorbeeld ski’s die je wilt meenemen.

Stap 3 – Print documenten
Druk de instapkaart af en eventueel die van je medereizigers. Je kunt de instapkaart ook e-mailen naar iemand die de instapkaart voor je kan afdrukken, of je kunt voor het printen gebruikmaken van de selfservice incheckautomaten op de luchthaven.

Of kies voor een elektronische instapkaart
Op veel routes kun je kiezen voor een elektronische instapkaart. Deze ontvang je dan op je smartphone, PDA, Blackberry of mobiele telefoon met internettoegang. In een SMS of e-mail vind je alle vluchtgegevens en een barcode die je op de luchthaven kunt laten scannen. Lees verder over de elektronische instapkaart.

In sommige gevallen is de instapkaart niet beschikbaar. Dan moet je een incheckbevestiging printen, die je op de luchthaven voor een instapkaart kunt inwisselen.

Afgeven van ruimbagage
Als u bent ingecheckt hoeft u alleen nog voor vertrek uw ruimbagage af te geven bij een bagageafgiftepunt op Schiphol.

Nice to know about KLM

  • KLM is de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld.
  • Elk jaar vervoert KLM wel meer dan 20 miljoen passagiers.
  • KLM is één van de grootste transporteurs van levende dieren.
  • KLM heeft meer dan 10.000 medewerkers die de functie van cabin crew vervullen.