Page content

Alta Snowbird

Alta Snowbird

Snowbird is een geweldige wintersportbestemming in het Wasatch National Forest en vormt samen met de wintersportbestemming Alta Ski Area (op circa 1,5 km) het skigebied van Little Cottonwood Canyon.

Alta Snowbird, het dorp

Gelegen op een hoogte van bijna 2500 meter is Alta Snowbird verzekerd van ten minste 12,5 meter sneeuwval per jaar en is daardoor een droom voor de wintersportliefhebber.  Het dorp wordt omringd door spectaculaire granieten bergtoppen en is een buitensportbestemming bij uitstek, in de zomer maar natuurlijk vooral in de winter. Het nabij gelegen dorp Alta is van oudsher een plaats waar zilvererts gedolven werd, maar inmiddels is het vooral bekend om de goede wintersportmogelijkheden. Vanuit Alta is dan ook in 1971 het Snowbird resort ontstaan aan de andere kant van de berg. Inmiddels is alles ingericht om aan de behoeften van de moderne wintersporter te voldoen. Het autovrije station heeft enkele grote moderne accommodaties, luxueuze spa faciliteiten, restaurants en bars en is op slechts 46 kilometer van het Salt Lake International Airport makkelijk te bereiken.

Alta Snowbird, het skigebied

Snowbird deelt de vallei met haar oosterbuur Alta Ski Area en samen vormen ze het skigebied van Little Cottonwood Canyon, één van de grotere skigebieden van de Verenigde Staten. Het gebied van Snowbird omvat ruim 1012 hectare, maar sinds de opening van de verbinding tussen de twee stations in 2002 heb je ruim 26 liften en 2428 hectare tot je beschikking. Snowbird staat bekend om haar ongebruikelijk droge poedersneeuw, wat het een uitdagende bestemming maakt voor liefhebbers van poeder-skiën of snowboarden. Dankzij de uitzonderlijke ligging is Snowbird verzekerd van een jaarlijkse sneeuwval van ruim 12,5 meter. Bovendien kent het gebied het langste winterseizoen van Utah, dat loopt van midden november tot in mei.

Snowbird is één van de meer uitdagende skigebieden van de Verenigde Staten waar zelfs de meest ervaren skiër of snowboarder zeker aan zijn trekken zal komen. Het heeft enkele van de meest steile afdalingen in Noord Amerika en het gebied is uitermate geschikt voor off-piste afdalingen door diepe poedersneeuw. Naast de adembenemende steile afdalingen en ongeschonden poedervelden,  zijn er voldoende rustige geprepareerde pistes en paden voor de beginnende en gevorderde wintersporter, bijvoorbeeld om leuke tochten te maken. Naast de geweldige mogelijkheden voor zowel beginnende, gevorderde en vergevorderde skiërs en snowboarders heeft het skigebied van Snowbird nog vele andere activiteiten te bieden. Zo kun je er nachtskiën, heli-skiën, sneeuwschoen tochten maken, backcountry skiën in het uitgestrekte en verlaten Wasatch achterland, en tochten maken per snowscooter. Er is zelfs een Avalanche Rescue Center waar je aan de hand van een zender de basistechnieken kunt leren in het opsporen van lawine slachtoffers.