Page content

Big Sky

Big Sky

Big Sky is een ideale wintersportbestemming voor elke sneeuwliefhebber. Het ligt prachtig aan de rand van het bekende Yellowstone National Park. Met meer dan 10 meter sneeuwval per jaar, een gezellig ski resort en een fantastisch skigebied wordt de droom van menig skiër hier waargemaakt.

Big Sky, het dorp

Big Sky is gelegen in Montana en na een ritje van 1,5 uur vanaf Bozeman Airport sta je midden in het ski resort. Onderweg van het vliegveld naar Big Sky zie je het landschap langzaam veranderen van brede plattelandsvlaktes met grazende bizons naar een besneeuwde en beboste omgeving. Eenmaal aangekomen in Big Sky check je in bij de accommodatie en kan de vakantie echt gaan beginnen. Het grote voordeel van Big Sky is dat het een zeer overzichtelijk dorp is. De accommodaties bevinden zich voornamelijk aan de voet van de berg en daarnaast zijn er een aantal townhomes en lodges die iets verder van de piste liggen. Met de gratis shuttle ben je van daar zo in het kleine centrum. De meeste winkels, restaurants en bars vind je in de Mountain Mall gelegen tussen het Summit Hotel en de Huntley Lodge. Een kleine supermarkt, een aantal souvenirshops en diverse restaurants vormen het merendeel van de mall. De mall grenst aan de Mountain Village Plaza, het gezellige plein met de skiverhuur, de Snowcrest Lodge waar tussen de middag geluncht kan worden en de liftpas balies. Ook Basecamp ligt op dit plein. Hier kun je klimmen, trampolinespringen en kun je talloze activiteiten boeken zoals tuben, sneeuwschoenwandelen of ziplinen. Maar ook aan de après ski is gedacht. Whiskey Jack’s in de Mountain Mall heeft regelmatig live muziek en in de Chet’s Bar heb je keuze uit talloze lokale en regionale bieren. Sluit de dag af met een heerlijk diner in één van de restaurants uiteenlopend van fine dining in de Peaks tot een Amerikaanse bizonburger bij M.R. Hummers. Big Sky biedt zowel hotels als ruime appartementen en voor een echt unieke ervaring verblijf je in één van de vrijstaande townhomes. Vraag ons naar de mogelijkheden en wij bezorgen je graag een onvergetelijke wintersportvakantie in Big Sky.

Big Sky, het skigebied

The Biggest Skiing in America, dat is wat je te wachten staat als je op wintersportvakantie naar Big Sky – Moonlight Basin gaat. En daar is geen woord van overdreven. Big Sky en Moonlight Basin vormden tot 2014/2015 samen het grootste skigebied van Amerika. In 1973 opende Big Sky met vier liften en achttien pistes en in de afgelopen decennia is het uitgegroeid tot één van de meest populaire skigebieden in Noord Amerika. The Biggest Skiing bestaat uit de skigebieden Big Sky en Moonlight Basin welke worden verbonden met elkaar door de Lone Peak Tram die naar de top van Lone Mountain klimt op 3403 meter hoogte. Alleen de rit met de tram is al de moeite waard; vanaf de top heb je een waanzinnig uitzicht over het hele gebergte en de omgeving. Vanuit hier gaan alleen maar double black diamond afdalingen naar beneden, waaronder de bekendste zwarte piste van Big Sky, Big Couloir. Veel skiërs kiezen er dan ook voor om de tram weer terug naar beneden te nemen en vanaf daar een keuze te maken uit één van de talloze pistes. Big Sky – Moonlight Basin is geschikt voor elk niveau skiër. De beginners kunnen zich concentreren op het onder de knie krijgen van de basistechnieken in de speciale ‘Slow ski area’s’ rondom de Explorer stoeltjes aan de voet van Big Sky. Moonlight Basin heeft twee beginnerszones, één in de Madison Village base Area en één bij de Pony Express parking. Ben je een liefhebber van blauwe pistes, dan is Big Sky – Moonlight Basin een paradijsje! Er zijn ontzettend veel brede blauwe pistes, waarbij de één meer naar groen neigt en de ander meer naar zwart. Vanaf de top van Six Shooter lift in Moonlight Basin kun je een hele dag vermaken met prachtig glooiende cruisers. Aan de andere kant in Big Sky zijn vooral de blauwe pistes vanaf de Swiftcurrent lift favoriet. Een aantal blauwe pistes is voorzien van moguls (buckels) en deze vormen de ideale oefenmoguls. Daarnaast staat Big Sky – Moonlight Basin bekend om het glade skiën waarbij je tussen de bomen door skiet. De glades van Big Sky zijn wat steiler en smaller. De pistes op Andesite Mountain zijn favoriet. Voor het extreme werk ga je de strijd aan met de afdalingen vanaf The Headwaters in Moonlight Basin. Om het gebied goed te leren kennen raden wij je aan om mee te gaan met één van de Big Sky Hosts die dagelijks op vaste tijdstippen gratis tours door het skigebied geven. Tip: krijg je onderweg trek in iets te eten maar wil je zoveel mogelijk skiën en zo min mogelijk stil zitten? Haal dan een overheerlijke burrito bij de Burrito Stop boven aan de Swiftcurrent lift.

* Big Sky was tot 2014/2015 het grootste skigebied van Amerika. In de zomer van 2015 werden de skigebieden Park City en The Canyons met elkaar verbonden en daarmee veroveren zij die eerste plek. Van alle Noord Amerikaanse skigebieden is het Canadese Whistler nog steeds koploper.