Page content

Copper Mountain

Copper Mountain

Copper Mountain bestaat uit drie wijken: Center Village, East Village en Union Creek. Al deze area’s liggen aan de voet van de berg waardoor u nooit ver van de pistes af zit.

Copper Mountain, het dorp

Copper Mountain stond jarenlang in de schaduw van de nabijgelegen ski resorts Breckenridge en Vail, maar sinds de overname van het resort door Intrawest in 1997 is dat veranderd. Copper Mountain is sindsdien een op zichzelf staand ski resort met alle faciliteiten om een wintersportverblijf optimaal te maken. Er werden veel accommodaties bijgebouwd en het aantal faciliteiten is flink uitgebreid. Zo vind je in alle wijken sfeervolle restaurants, gezellige bars en winkeltjes. Er rijdt een shuttle bus tussen de verschillende wijken, maar je kunt dit ook gemakkelijk lopen. De auto’s worden allemaal ondergronds geparkeerd om zo het dorp autovrij te houden. Je kunt ervoor kiezen om vanuit Copper Mountain dagtochten te maken naar de skibestemmingen Vail (20 min) Breckenridge (30 min) Keystone (20 min) en Beaver Creek (50 min). De accommodaties worden beheerd door Copper Mountain zelf en zijn onderverdeeld in de klasses Bronze, Silver, Gold en Platinum.

Copper Mountain, het skigebied

Op 1,5 uur rijden van Denver ligt Copper Mountain, een zeer gevarieerd skigebied met vier verschillende persoonlijkheden: een beginnersvriendelijke westzijde, een zeer avontuurlijke oostzijde, daar tussen in de perfecte area voor de gemiddelde skiër en een uitdagende top met prachtige uitzichten. Copper Mountain heeft in totaal 126 pistes verspreid over bijna 1000 hectare ski terrein. Met het laagste punt van het skigebied op 2960 meter hoogte en de top op 3753 meter ben je verzekerd van sneeuw van topkwaliteit. De pistes onder de boomgrens zijn typisch voor de afdalingen in Colorado: netjes geprepareerd, breed, glooiend en lang. Boven de boomgrens wordt het interessant voor de iets meer gevorderde skiërs, hier vind je de ‘powder bowls’, steile afdalingen, uitdagend terrein en buckels. Ook voor snowboarders is Copper Mountain een zeer geschikt skigebied, aangezien er weinig vlakke stukken in de afdalingen zitten waardoor je lekker op je board kunt blijven staan. Voor de beginnende skiërs en snowboarders is er een apart beginnersterrein bij Union Creek. Dit is één van de meest populaire beginnerszones in heel Amerika! Daarna kan men een stap verder gaan en de Rendezvous lift nemen naar de top. Hier vandaan is het uitzicht over de 10 Mile Range zeer indrukwekkend! Er zijn meerdere pistes om weer beneden te komen. De gemiddelde skiër kan zich uitleven rondom de Timberline skilift. Om bijvoorbeeld eens te wennen aan buckel pistes zou je de Little Burn afdaling kunnen proberen. De oostzijde van Copper Mountain biedt fantastisch off-piste terrein. Voor buckels kies je Resolution Bowl, voor steile pistes en voor de beste poedersneeuw zijn Tucker Mountain en Graveline Gulch de favorieten. Een aanrader is om een keer mee te gaan met één van de twee pistebully’s, snowcats genaamd, die dagelijks tussen 10 en 13:30 uur skiërs gratis mee naar boven nemen om de expert gebieden Copper Bowl en Tucker Mountain te verkennen.