Page content

Deer Valley Resort

Deer Valley Resort

Op 45 minuten rijden vanaf Salt Lake city vind je het knusse skidorp Deer Valley, de buur van Park City. Dit skigebied heeft een geweldig service niveau, aandacht voor detail en topkwaliteit met restaurants en accommodaties van wereldklasse.

Deer Valley Resort, het dorp

Deer Valley Resort bestaat uit drie zogenaamde area’s: Snow Park Village, Silver Lake Village en de nieuwste wijk The Village at Empire Pass. Snow Park Village bevindt zich aan de voet van het skigebied en heeft als middelpunt de Snow Park day lodge. Silver Lake Village is een mid-mountain village en is prima te bereiken met een auto. Daarnaast rijdt er een shuttle naar Park City, de laid back stad waarvandaan je zo in Deer Valley Resort bent.  De nieuwste accommodaties en faciliteiten vind je in de kleinste area, The Village at Empire Pass, welke een klein stukje rijden van Silver Lake ligt. Elke area heeft een eigen day lodge en faciliteiten. Waar je ook verblijft, je zit altijd dichtbij de piste. Met het bruisende Park City op korte afstand is Deer Valley de ideale uitvalplek voor een verblijf in dit gebied.

Deer Valley skigebied

Deer Valley Resort, het skigebied

Deer Valley Resort is één van de weinige ski resorts over de hele wereld waar snowboarden (nog) niet wordt toegestaan; dit is een paradijs voor skiërs only! Het skigebied van Deer Valley spreidt zich uit over zes bergen, welke allen zo hun eigen kenmerken en eigenschappen hebben: Little Baldy Peak biedt negen afdalingen en is de trainingsplek voor de University of Utah Ski Teams. Bald Eagle Mountain heeft de top op 2560 meter liggen en is perfect voor elk niveau skiër. Er is hier een aparte beginnerszone, genaamd Wide West en gemakkelijk te bereiken via de liften Burns en Snowflake. Er zijn volop blauwe afdalingen uiteenlopend van brede, glooiende pistes tot iets steilere zoals Solid Muldoon en Big Stick. De gevorderde skiër kan zijn skiniveau testen op de olympische afdalingen van 2002 zoals de slalom op de Know You Don’t piste.

Bald Mountain (2865 meter) is voornamelijk geschikt voor de gemiddelde en gevorderde skiër en hier vind je Deer Valley’s meest geliefde glade areas zoals Sunset Glade en Triangl Trees waar je heerlijk tussen de bomen door kunt skiën. De vierde berg is Flagstaff Mountain waar elk niveau skiër uit de voeten kan. Het is ook een populaire berg onder de families en kinderen en vanaf deze berg kun je de Ontario Bowl verkennen. Empire is met 2916 meter de hoogste berg en biedt voornamelijk terrein voor de expert skiërs en de Daly Chutes zullen zelfs voor de beste skiërs een uitdaging zijn. De laatste berg is Lady Morgan van waaruit je gemakkelijk naar de Empire Canyon day lodge kunt skiën.

Else en Josee bezochten Deer Valley, lees hun reisverslag: Skiën in Utah, ’s morgens vertrekken, ’s middags skiën

Skien in Utah, Deer Valley, PArk City, Sundance ski resort

Else en Josee in Utah

Het skigebied beschikt in totaal over 100 pistes, waarvan bijna 30% geschikt is voor de beginnende skiër, ruim 40% voor de gemiddelde skiër en  ruim 30% voor de experts onder ons. Kortom: voor elke skiër een prachtig skigebied. Deer Valley staat bekend om de perfecte ‘grooming’. In vergelijking met andere gebieden in de regio worden niet alleen veel pistes gegroomed (geprepareerd) maar ook nog op een zeer hoog niveau. Sommige pistes worden zelfs 2x per dag gegroomed.

Deer Valley is sinds seizoen 2018 2019 onderdeel van de IKON liftpas, een nieuwe initiatief met meerdere skigebieden op 1 pas. Lees meer over de IKON pas.