Page content

Keystone

Keystone

Het gezellige Keystone ligt op twee uur rijden van Denver en is hierdoor de ideale start van een skisafari of een mooie uitvalsbasis tijdens een wintersportvakantie in meerdere gebieden in Colorado.

Keystone, het dorp

Keystone bestaat uit drie grote wijken, River Run, Lakeside en The Mountain House, en daarnaast enkele kleinere wijken. River Run is de grootste wijk en ligt aan de voet van het skigebied. Vanuit hier heb je een perfecte instap in het skigebied, de meeste skiliften gaan hier richting de top van Dercum Mountain. Deze wijk is autovrij en heeft een knus centrum met winkels, restaurants en verschillende accommodaties. Keystone is erg gericht op families wanneer het aankomt op activiteiten, maar dit betekent niet dat er geen bars en nachtleven in Keystone zijn. Ook hier is aan gedacht. Er zijn zo’n 35 restaurants en 20 bars en de sprookjesachtige schaatsbaan in Lakeside Village zorgt voor een romantische wintersfeer.

Keystone-Ice-Skating

Er is een busservice van en naar de verschillende wijken en nabijgelegen skigebieden Breckenridge, Copper Mountain en Arapahoe Basin. Bovendien kun je de Vail Express nemen om een dag in Vail te gaan skiën.

Keystone, het skigebied

Keystone heeft als motto: It’s all here! En daar sluiten wij ons bij aan: een prachtig, groot en gevarieerd skigebied, moderne skiliften, een gezellig dorp, volop activiteiten en fantastische mogelijkheden voor avond skiën. En dat allemaal op zo’n twee uur rijden van Denver. Hierdoor mag Keystone zich onder de populairste skibestemmingen van Noord Amerika scharen. Het skigebied van Keystone bestaat uit vijf bergen genaamd Dercum Mountain, North Peak, Outback (Wapiti Peak), Keystone Peak en Independence Mountain. De eerste drie bergen worden door middel van stoeltjesliften en gondels met elkaar verbonden en zijn te bereiken vanaf Keystone’s wijken River Run en Mountain House. Dercum Mountain is erg familie vriendelijk met veel groene en blauwe afdalingen en speciale “slow zones” waar ook kinderen op hun gemak de pistes af kunnen zonder omver geskied te worden. Hier ligt ook het A51 Terrain Park waar de free riders hun kunsten kunnen vertonen en techniek bij kunnen schaven. North Peak staat bekend om de steile buckelpistes en brede, geprepareerde pistes. Outback heeft donkerblauwe en zwarte afdalingen en voor tree skiing, waarbij je tussen de bomen door skiet, kun je de Outback Shuttle naar de North en South Bowls nemen. Keystone Peak en Independence Mountain zijn te bereiken door middel van een cat/piste bully of wandelend. Skiërs en snowboarders kunnen twaalf uur per dag de pistes op; Keystone biedt de grootste zone avond skiën van heel Colorado en blijft geopend tot 20:30 uur ’s avonds. De pistes zijn prachtig verlicht en ook het snowpark is ’s avonds nog geopend.