Page content

Lake Placid Whiteface

Lake Placid Whiteface

Het historische Lake Placid is gelegen in de staat New York en vanuit hier ben je in 15 minuten aan de voet van het skigebied van Whiteface.

Lake Placid, het dorp

Lake Placid klinkt je wellicht bekend in de oren. Twee maal was deze bestemming maar liefst de host voor de Olympische Winterspelen. Dit was in de jaren 1932 en 1980. Deze sportieve geschiedenis is niet weg te denken uit het dorp, overal word je herinnerd aan deze twee wereldevenementen. Zo kun je een bezoek brengen aan het Lake Placid Olympic Center met de schaatsbaan en de ijshockey arena. Of ga zelf bobsleeën in het Olympic Sports Complex op Mt. van Hoevenberg. Ook de springsschans voor de skiërs is te bezichtigen, neem de lift naar het observatie desk van het Olympic Jumping Complex en je zult ervaren wat de skispringers zien voordat zij zich wagen aan hun sprong (wow!).

Lake Placid Whiteface Lake Placid Whiteface

Lake Placid promoot zichzelf dan ook met de slogan ‘Invent your own perfect day’. Met zoveel verschillende activiteiten is er daadwerkelijk voor ieder wat wils. Het historische centrum van Lake Placid bestaat uit de Main Street met diverse restaurants, bars en winkels. De skishops zijn alom vertegenwoordigd en ook voor een spa bezoek kun je terecht in Lake Placid. De accommodaties lopen uiteen van voordelige low budget motels tot zeer luxe lodges en liggen verspreid over Lake Placid. De shuttle bussen zorgen ervoor dat je gratis van Lake Placid naar Whiteface wordt gebracht en je wordt aan het einde van de skidag ook weer netjes terug gebracht. Om Lake Placid te bereiken vlieg je het makkelijkst naar Montréal in Canada van waar je in zo’n 2 tot 2,5 uur naar Lake Placid rijdt. Een leuke combi met New York is ook een aanrader, je rijdt in 4 à 5 uur  van New York naar Lake Placid.

Whiteface, het skigebied

Geen enkel skigebied in het noordoosten van Amerika reikt hoger dan Whiteface: op een hoogte van 1417 meter heb je een fantastisch uitzicht over de pieken van het Adirondacks gebergte en kun je je opmaken voor een uitdagende afdaling naar beneden. Met de 90 pistes is Whiteface Lake Placid geschikt vooral geschikt voor de gemiddelde en gevorderde skiers. Beginners vinden er ruim 20% pistes. Er is een aparte beginners area genaamd Kids Kampus waar kinderen in de professionele handen van de Snowsports school of de kinderopvang zijn. De Bunny Hutch stoeltjeslift verbindt de Kids Kampus met de rest van het skigebied. meer dan 40% van het skigebied geschikt is voor gemiddelde skiërs en bijna 40% voor gevorderde skiërs met voldoende zwarte pistes. Neem vanaf de voet van de berg de Cloudspitter Gondola of Facelift stoeltjeslift omhoog van waar je ruime keuze hebt: wordt het vandaag een brede glooiende blauwe piste of ga je voor een uitdagende zwarte piste?

Lake Placid Whiteface Lake Placid Whiteface Lake Placid Whiteface Lake Placid Whiteface

Er is geen terrein voor experts maar kenners weten van de zogenaamde ‘slides’. Alleen als de ski patrol akkoord geeft mag hier geskied worden. Om bij het begin van The Slides te komen loop je vanaf de top van de Summit stoeltjeslift omhoog naar 1417 meter waar je je in duizelingwekkende, steile en smalle chutes stort. Is het tijd voor de lunch? Stop dan bij de Mid Station Lodge onderaan de Little Whiteface lift. Hier heb je keuze uit sandwiches, burgers en hot dogs of ga iets luxer en lunch bij Boule’s Bistro onderin de Mid Station Lodge. Ook de base lodge onderaan de voet van het skigebied biedt lunchmogelijkheden. De Kids Kampus heeft een eigen lunchcafe, Black Bear Cafe, waar de kinderen tussen de middag heerlijk aan de frietjes en hot dog kunnen. Ook langlaufers komen aan hun trekken in Whiteface Lake Placid, er ligt maar liefst 50 kilometer aan crosscountry terrein te wachten.

Lees dit prachtige artikel uit America Magazine: Lake Placid – America’s 1st Winter Resort