Page content

Mammoth Mountain

Mammoth Mountain

Skiën in Californië? De Amerikanen weten het al lang: Midden in de Sierra Mountains, vlakbij het Yosemite National Park ligt Mammoth Mountain. Veel wintersporters buiten de USA hebben nog geen kennis gemaakt met dit skiresort en dat is zonde!

Mammoth, het dorp

De combinatie van een zeer gevarieerd en groot skigebied en een gezellig knus dorp maken Mammoth Mountain tot een ideale wintersportbestemming. Het perfecte skidorp vanwaar je dit alles kunt gaan ontdekken is Mammoth Mountain Village. Het is een sfeervol, compact en compleet dorpje, dat in 2003 is geopend. Mooie appartementencomplexen met buitenbaden, straatjes met schattige winkels, diverse bars en restaurants én uiteraard Starbucks! Het dorp is met het skigebied verbonden middels de centraal gelegen Village Gondola. De gondel brengt je naar de Canyon Lodge van waar je direct de skiliften kunt nemen om het skigebied te ontdekken.  Wil je direct ski-in/ski-out dan zijn er twee opties buiten de Village: ofwel kies je voor Juniper Springs Resort, direct aan de voet van de Eagle Express. Ofwel verblijf je in de hoger gelegen Mammoth Mountain Inn bij de Main Lodge; vanaf hier vertrekken maar liefst 4 skiliften. Houd er rekening meedat je op hier of zeer beperkte infrastructuur vindt van winkels en restaurants. Ben je eerder een langlaufer dan ligt er op ca. 6 km van Mammoth Mountain Village de Tamarack Lodge in een idyllisch decor van bos en meertjes.

Mammoth, het skidorp - Californië

Op 6,5 kilometer van de Village ligt Mammoth Lakes, het oorspronkelijke dorp. Mammoth Lakes is groter dan de Village en de Main Street is een sfeervolle straat met ruime keuze in bars en restaurants. Ook hier zijn meerdere hotels, appartementen en bed & breakfast gelegenheden. maar het ligt niet direct aan de pistes. Daarvoor pak je de gratis shuttle bus.

Mammoth, het skigebied

Met een skigebied van zo’n 1400 hectare, 150 pistes en meer dan 30 liften is Mammoth Mountain één van de grootste skiresorts in Noord Amerika. Tel daar nog eens zo’n 300 dagen zon per jaar en een skiseizoen van november tot juni bij op en je weet dat je met een topbestemming te maken hebt. Het hoogste punt van het skigebied ligt op 3369 meter en met het dorp op 2424 meter is er altijd volop sneeuw. En wij kunnen er over meepraten; wij skieden er  in april en konden genieten van een vers laagje poeder!

skigebied Mammoth Mountain

Het skigebied is heel gevarieerd en biedt uitdagingen voor elk niveau skiër of snowboarder. De open bowls boven de boomgrens en de steile afdalingen zijn al geweldig maar ook het prachtig tree skiing op het onderste gedeelte van de berg is de moeite waard. Het terrein rondom de daglodges Eagle, Canyon en Mainlodge is ideaal voor beginnende skiërs en snowboarders, met veel groene en (licht)blauwe pistes. Probeer vanaf de Eagle Express stoeltjeslift de Holiday, Pumpkin en Sleepy Hollow of neem de Roundabout, Gingerbread of Hansel vanaf stoeltjeslift 17. Wanneer je de groene piste onder de knie hebt, dan is de Road Runner een perfecte blauwe piste vanaf de top van de berg helemaal terug naar de voet van de berg.

Mammoth Skigebied Californië

Mammoth Mountain is ideaal voor de gemiddelde, licht gevorderde skiër; zo’n 40% van het terrein wordt ook aangeduid als skigebied voor dit niveau. Aan de achterkant van stoeltjeslift 22 en van de liften 12 en 13 vind je fantastische afdalingen tussen de bomen, zoals Surprise, Secret Spot en Bristlecone; perfect als het weer wat minder is. Na de blauwe pistes kun je de stap maken naar het vergevorderde terrein door enkele blauw-zwarte pistes te proberen, zoals Relief en Quicksilver.

Treeskiing Mammoth Mountain

Dat gezegd hebbende….voor de vergevorderde skiërs en experts biedt Mammoth Mountain ook heel wat uitdagingen!  Zij hebben een uitgebreide keuze aan fantastisch terrein met onder andere buckelpistes of een paar geweldige off piste zones. De beste buckelpistes vind je in de West Bowl aan de top van de Lift Express en de Roller Coaster (what’s in a name!) afdaling vanaf lift 21. Deze zijn uitgeroepen tot de meest uitdagende buckelpistes van Californië. Als je van ‘deep & steep’ houdt, kies dan voor de Drop Out Chutes, Wipe Out Chutes en Climax Bowl. Mocht je aan Mammoth Mountain niet genoeg hebben, weet dat  je een uitstapje maken naar June Mountain, een klein maar fijn skigebiedje op 32 km van Mammoth Mountain. Je liftpas is hier namelijk ook geldig en je kunt hier genieten van de rust en de kleinschaligheid van deze berg. En als je toch die kant op gaat, dan hebben wij nog wel meer insidertips om je dag bijzonder te maken. Daarover lees je binnenkort meer!

Kortom: we loved it! Het dorp, het skigebied, de bijzondere spots om te bezoeken in de omgeving…

Nieuwsgierig of Mammoth Mountain wat voor jou is? Neem contact met ons op en vraag maar raak of vraag meteen om een offerte.