Wij gebruiken cookies

Page content

Mammoth Mountain

Mammoth Mountain

Skiën in Californië? De Amerikanen weten het al lang: Midden in de Sierra Mountains, vlakbij het Yosemite National Park ligt Mammoth Mountain. Veel wintersporters buiten de USA hebben nog geen kennis gemaakt met dit skiresort en dat is zonde!

Mammoth, het dorp

De combinatie van een zeer gevarieerd en groot skigebied en een gezellig knus dorp maken Mammoth Mountain tot een ideale wintersportbestemming. Mammoth Mountain Village is in 2003 geopend. Het dorp is met het skigebied verbonden door de Village Gondola en een skipiste om van de voet van de berg terug naar het dorp te komen. De gondel brengt je naar de Canyon Lodge waar je direct de skiliften omhoog kunt nemen. In de lodge kun je ook terecht voor liftpassen, skilessen en materiaalhuur. Het dorp van Mammoth Mountain is gemoedelijk en gezellig en bied keuze uit diverse winkels, restaurants, bars en accommodaties. Op 6,5 kilometer van de Village ligt Mammoth Lakes. Mammoth Lakes is groter dan de Village en de Main Street is een sfeervolle straat met ruime keuze in bars en restaurants. Ook hier zijn meerdere hotels, appartementen en bed & breakfast gelegenheden. De gratis shuttle bus zorgt ervoor dat je overal naar toe kunt.

Mammoth, het skigebied

Met een skigebied van zo’n 1400 hectare, 150 pistes en meer dan 30 liften is Mammoth Mountain één van de grootste ski resorts in Noord Amerika. Tel daar nog eens zo’n 300 dagen zon per jaar en een skiseizoen van november tot juni bij op en je weet dat je met een topbestemming te maken hebt. Het hoogste punt van het skigebied ligt op 3369 meter en met het dorp op 2424 meter is er altijd volop sneeuw. Het skigebied is zeer gevarieerd en biedt uitdaging voor elk niveau skiër of snowboarder. De open bowls boven de boomgrens en de steile afdalingen zijn al geweldig maar ook het prachtig tree skiing op het onderste gedeelte van de berg is de moeite waard. Het terrein rondom de day lodges Eagle, Canyon en Main lodge is toegewijd aan beginnende skiërs en snowboarders en met veel groene en (licht)blauwe pistes is er genoeg te beleven voor beginners. Probeer vanaf de Eagle Express stoeltjeslift de Holiday, Pumpkin en Sleepy Hollow of neem de Roundabout, Gingerbread of Hansel vanaf stoeltjeslift 17. Wanneer je de groene piste onder de knie hebt, dan is de Road Runner een perfecte blauwe piste vanaf de top van de berg helemaal terug naar de voet van de berg.

Mammoth Mountain is ideaal voor de gemiddelde, licht gevorderde skiër; zo’n veertig procent van het terrein wordt aangeduid als skigebied voor dit niveau. Aan de achterkant van stoeltjeslift 22 en van de liften 12 en 13 gaan fantastische afdalingen tussen de bomen door, zoals Surprise, Secret Spot en Bristlecone, perfect als het weer wat minder is. Na de blauwe pistes kun je de stap maken naar het vergevorderde terrein door enkele blauw-zwarte pistes te proberen, zoals Relief en Quicksilver. Vergevorderde skiërs en experts kunnen zich in Mammoth Mountain trouwens ook zeer goed vermaken. Zij hebben een uitgebreide keuze aan fantastisch terrein met onder andere buckelpistes of een paar geweldige off piste zones. De beste buckelpistes vind je in de West Bowl aan de top van de Lift Express en de Roller Coaster afdaling vanaf lift 21. Deze zijn uitgeroepen tot de meeste uitdagende buckelpistes van Californië. Als je van ‘deep & steep’ houdt, kies dan voor de Drop Out Chutes, Wipe Out Chutes en Climax Bowl. Mocht je aan Mammoth Mountain niet genoeg hebbenk dan kun je een uitstapje maken naar June Mountain, dit ligt op 32 km van Mammoth Mountain. Je liftpas is hier ook geldig en je kunt hier genietenvan de rust en de kleinschaligheid van deze berg.