Page content

Park City Mountain

Park City Mountain

Park City Mountain, een knus dorp, voorheen bekend als The Canyons, ligt op ca. 5 kilometer van de stad Park City en op 35 minuten rijden van Salt Lake City Airport. Het dorp is sterk gegroeid de laatste jaren. Er zijn verschillende nieuwe accommodaties gebouwd aan de voet van de berg.

Park City Mountain, het dorp

De accommodaties liggen op een paar minuten lopen van de liften en op loopafstand van het kleine maar sfeervolle centrum. Het dorp is speciaal gebouwd als skidorp, het is een bescheiden dorp, voorzien van alle gemakken. Je vindt er skiverhuur winkels, supermarkten, kledingwinkels en een paar leuke restaurants om lekker te eten.

Park City mountain Village

Naast de leuke restaurants voor lunch en diner zijn er ook verschillende opties waar je heerlijk kunt ontbijten, zoals bijvoorbeeld in het Sundial Café. Ontbijten ‘buiten de deur’ is heel gewoon in Amerika.

De après-ski draait voornamelijk om een drankje na het skiën in een ontspannen sfeer. Het dorp heeft een kinderopvang en meerdere accommodaties beschikken over een zwembad en spa faciliteiten. Er rijdt een gratis shuttle bus vanuit Park City Mountain naar zowel Park City (stad) als Deer Valley.

Park City Mountain, het skigebied

Park City is Amerika’s grootste skigebied, het ligt hoog in de Wasatch Mountains en is verspreid over acht pieken met prachtige tree runs en een snow park van wereldklasse. Of je nu met je familie komt, met een groep vrienden of alleen, hier vind je skiterrein voor elke stijl en ieder niveau.

PArk City Mountain Resort The Canyons Resort, Utah

Lang en glooiend, groots en in een bowl of steil en steiler.

Park City Mountain is helemaal geschikt voor skiërs en boarders die van skiën of boarden houden op een natuurlijke berg. Er is een goede variatie tussen zwarte en blauwe pistes. De groene pistes zijn gelegen in het midden-gedeelte van de berg, zij starten bij de Gondola. Van het skigebied is 2,8 hectare geschikt voor beginners. Beginners kunnen hun technieken goed oefenen op de groene pistes, waar je tussen de middag ook heerlijk kunt lunchen in de Red Pine Lodge. Een ideaal percentage van 44 procent van de pistes is geschikt voor gevorderde skiërs en snowboarders. De gebieden rond de liften The Dreamscape en Day Break bieden spectaculaire uitzichten en vele blauwe pistes. Er zijn genoeg lange blauwe pistes om uit te kiezen.

Experts vinden hier hun kick

Ook de expert skiër of snowboarder kan hier zijn of haar adrenaline kick vinden. De helft van de 167 pistes is namelijk geschikt voor deze doelgroep. Park City Mountain bied je een backcountry gevoel, met verschillende areas die je alleen lopend kunt bereiken. Er zijn geen liften beschikbaar die je naar deze gebieden kunnen brengen. In het hele gebied zijn 167 pistes aanwezig, waarvan 26 dubbele zwarte, 51 zwarte, 15 dubbele blauwe, 65 blauwe en 10 groene pistes. Park City Mountain staat ook bekend om zijn snowparken, met 6 natuurlijke halfpipes en twee snowparks.

PArk City Mountain Resort The Canyons Resort, Utah

Foto: Dan Campbell Photography

Het grootste skigebied van Amerika

De skigebieden van Park City en The Canyons werden in de zomer van 2015 met een lift met elkaar verbonden waardoor het grootste skigebied van Amerika ontstond. Het skigebied heeft nu de naam Park City Mountain Resort. Lokaal staat Park City Mountain nog steeds bekend als The Canyons at Park City. Park City Mountain is het grootste skigebied van Amerika. Als we naar heel Noord Amerika kijken, is Park City Mountain Resort het tweede gebied want Whistler in Canada is het grootste skigebied.

Vraag nu een offerte voor de perfecte wintersportvakantie!

PArk City Mountain Resort The Canyons Resort, Utah