Page content

Park City

Park City

Op 45 minuten rijden van Salt Lake City ligt de oude zilvermijn stad Park City, nu uitgegroeid tot een bruisende en gezellige skibestemming voor wintersporters die ook graag het gevoel van een oude mijnstad willen ervaren.

Park City, het dorp

Het originele mijnbouw dorpje is ontstaan in de 19e eeuw en is nu een populaire toeristische bestemming met als middelpunt de historische Main Street. Met de restaurants, bars, boetieks en kunst galerieën is er veel te beleven is deze authentieke en levendige stad. Dit alles beleef je in een sfeervolle western, Victoriaanse stijl. Het deel van de stad rondom Main Street wordt ook wel “Old Town” genoemd vanwege de uitgebreide historie van Park City. De sfeer in Park City is erg relaxed. De lokale bevolking is nuchter en laat zich niet gek maken door de toeristen die elk jaar naar Park City komen. En natuurlijk zie je hier ook hier dames in bontjassen en chique winkels, maar Park City staat voornamelijk bekend om de laid back houding van de locals. In 2002 was Park City host van de Olympische Winterspelen en je kunt het Utah Olympisch Park bezoeken (iets buiten het centrum van Park City). Het skigebied Park City Mountain Resort ligt op één kilometer van Main Street van Park City.

Lees onze eigen ervaring: Skiën in Utah: ’s ochtends vliegen en ’s middags skien

Park City, het skigebied

Als host van de Olympische winterspelen van 2002 biedt Park City een prachtig en goed georganiseerd skigebied met mogelijkheden en uitdagingen voor ieder niveau skiër of snowboarder. De fantastische sneeuwcondities, het avondskiën en een zeer afwisselend terrein zorgen ervoor dat je hier als wintersporter een heerlijke skivakantie beleeft. Het skigebied staat bekend om de vele mogelijkheden voor de gemiddelde skiër, maar het feit dat het skiteam van Amerika Park City als thuisbasis heeft zegt veel over het expert terrein. De beste skiërs van over de hele wereld komen hier om te trainen op de uitdagende buckelpistes en de uitgezette super slalom. Het onderste deel van het skigebied wordt gekarakteriseerd door lange brede afdalingen in verschillende gradaties en het bovenste deel van het skigebied bestaat uit meerdere bowls en prachtige glade areas voor de experts. Een glade area is het terrein waar je tussen de bomen door skiet. Beginners blijven in eerste instantie aan de voet van de berg rondom de First Time lift.

Bekijk de video waarin Ski Utah Blogger Alyssa Staker je highlights van Park City in 1 dag laat zien.

Voor de gemiddelde skiërs en snowboarders is Park City een paradijs. De blauwe pistes die vanaf de King Con lift naar beneden gaan zijn indrukwekkend en voor een top sneeuwkwaliteit neem je de McConkey’s lift omhoog om de Tycoon en Georgeanna pistes af te dalen. Daarnaast heeft Park City ook speciale Signature pistes. Dit zijn zwarte, geprepareerde pistes die fantastisch zijn voor skiërs die zich willen voorbereiden op het steile werk. De experts kunnen hun hart ophalen in de vele bowls. McConkie’s Bowl is de legendarische afdaling van Park City, net zoals de naastgelegen steile afdaling Molly. Jupiter Bowl is het hoogste punt van het skigebied en de dubbel zwarte afdalingen in deze bowl zullen je nog een tijd bijblijven. Om in Puma Bowl te kunnen komen moet je 20 minuten omhoog lopen naar Jupiter Peak. Hier vind je na een nacht sneeuwval de beste poedersneeuw van Park City. Het Park City Mountain Resort en Park City’s Main Street zijn prachtig met elkaar verbonden door de Town lift waardoor je zo het oude centrum van Park City in skiet. De zogenaamde base van het skigebied aan de voet van de berg ligt op een kilometer van Main Street en er is een gratis shuttle bus die door heel Park City rijdt en die je ook naar de skigebieden van Deer Valley en The Canyons brengt.

Nieuw sinds 2015 2016: Het grootste skigebied van Amerika

De skigebieden van Park City en The Canyons werden in de zomer van 2015 met een lift met elkaar verbonden waardoor het grootste skigebied van Amerika ontstond. Het skigebied draagt de naam Park City Mountain Resort en het skigebied van The Canyons houdt ook een eigen liftpas en als naam Canyons at Park City. Met deze samenvoeging ontstaat het grootste skigebied van Amerika. Als we naar heel Noord Amerika kijken, is Whistler in Canada nog steeds het grootste gebied.

Bekijk ook de Skisafari Olympic Utah naar Park City en The Canyons