Page content

Squaw Valley & Alpine Meadows – North Lake Tahoe

Squaw Valley & Alpine Meadows – North Lake Tahoe

Komt de naam je bekend voor? Klopt, dit skigebied in Californië teert nog steeds op de vergaarde roem van de hier gehouden en voor het eerst op TV uitgezonden Olympische Spelen in 1960 (!) Nu is het vooral bekend als host voor de WorldCup skiën voor dames en heren.

Squaw Valley skigebied

Squaw Valley scenic

Het skigebied

Met 1500 hectare is dit tevens het grootste skigebied van North Lake Tahoe en de vrijage met het 1000 hectare grote buurskigebied Alpine Meadows (inbegrepen in de skipas maar nog niet met elkaar verbonden, op 15 min. rijden) zorgt voor meer dan voldoende skimogelijkheden. Het opvallend grote aantal skiliften (33) zorgt voor een hele goede ontsluiting van de 200 geprepareerde én ongeprepareerde runs, waarvan de verhouding ligt op zo’n 40 – 60%. Voor de echte die-hards is er een absolute must-ski zone, alleen bereikbaar met de iconische stoeltjeslift KT22. Vanaf de top wachten daar uitdagingen met veelzeggende namen als Chute 75 en Nose to fingers.

Squaw Valley skigebied

Maar denk nu niet dat Squaw Valley puur en alleen voor skiërs is. Het mooie is dat het dorp grenst aan een groot bevroren meer, waar ’s winters van alles op wordt gedaan: langlauf, hondensledetochten, sneeuwschoenwandelingen… Tel daarbij op dat Squaw Valley kan bogen op meer dan 300 zonnedagen per jaar en gemiddeld 12 meter sneeuwval en je begrijpt dat dit een skiparadijs in Californië is. 

Het dorp

Hier geldt: gezelligheid troef! 18 Jaar geleden gebouwd ten behoeve van de wintersport en dat geeft veel win-winsituaties: ski-in/ski-out, met een kabelbaan, een funitel en stoeltjesliften als vertrekpunten en alles in het dorp bij de hand dankzij de kleinschalige, charmante opzet. Er is een centrale hoofdstraat waarlangs alles te vinden is: de skischool, skiverhuur, sportwinkels én tal van leuke kleine (niet alles is BIG in de USA!) eettentjes en bars, waarvan we hieronder onze favo adresjes noteerden.

Squaw Valley - het dorp

Boven en langszij deze winkels vind je de condo’s: hele comfortabele appartementen voor 2 -14 personen, met alles erop-en-eran. Wat ons opviel is dat de keuken erg goed is ingericht. Net voorbij de hoofdstraat ligt ons favoriete hotel : Plumpjack Squaw Valley Inn. Ingericht als een gezellige lodge, met sfeervolle kamers en volgens de locals het beste restaurant van het dorp. Groot voordeel voor hotelgasten is dat het ontbijt in de kamerprijs is begrepen. En dan hebben we het over een megabuffet van warme en koude gerechten, huisgemaakte sapjes, fruit, wafels en pancakes. We kunnen ons geen beter begin van de skidag wensen!

De favoriete adresjes

Old Dubliner: een echte Irish Pub en de populairste avondbar

Uncorked: sfeervolle wijnbar met de hele wereld aan wijnen en een selectie van vooral regionale kazen

Fireside Pizzeria: probeer de Thai Curry Chicken Pizza!

Mountainnectar: het adres voor gezonde bagels, wraps en smoothies

Else en Jose in Squaw Valley

Rocker – sportsbar annex restaurant, eten en ondertussen niets missen van de sportuitzendingen

Bistro 22: het adres voor een goeie steak

La Cantina: mexicaans smullen

Plaza Bar (in Olympic House): bekend om zijn nacho’s waar je kunt kiezen uit traditional, Italian en BBQ

En natuurlijk ga je hier voor een goeie koffie naar de Starbucks, where else?

Interesse in een skireis naar Squaw Valley of in combinatie met de andere skigebieden van Lake Tahoe? Vraag ons om een offerte, we helpen je graag verder!

Squaw Valley streetlife

Tekst: Josee Schouten, Beeld: Josee Schouten, Else Schepers, CC Alterra Group