Page content

Winter Park

Winter Park

Winter Park resort is met meer dan 75 winterseizoenen het langst opererende skistation van Colorado. Dit gebied heeft de wintersportfanaat enorm veel te bieden. Het dorp is bescheiden in omvang maar heeft alles om je tijdens je verblijf geen moment te vervelen.

Winter Park, het dorp

Voor de jeugd, maar even zo goed voor hen die jong van geest zijn! Winter Park is een vernieuwende bestemming, zo is Base Village continu aan het uitbreiden en verbeteren. Het dorp is qua uitstraling een mengelmoes van oud landelijk en modern chique wat het een speels karakter geeft. Er is een lift die bezoekers in de Village van de ene kant van het dorp naar de andere kant brengt. Ook worden er jaarlijks nieuwe liften of snowparks geopend of er worden nieuwe routes en nieuw terrein gecreëerd.

Winter Park Colorado

Winter Park, het skigebied

Winter Park ligt op zo’n 135 kilometer van Denver International Airport in de Vasquez bergen van Arapho National Forest. Het resort bestaat uit vier gebieden die met talloze liften en pistes met elkaar verbonden zijn: Winter Park, Mary Jane/Parsenn Bowl, Vasquez Ridge en Vasquez Cirque. Als je denkt dat de naam ‘Park’ verwijst naar een bescheiden wintersportbestemming zit je mis. Winter Park is een enorm skigebied. De vier bergen leveren samen zo’n 1250 hectare skigebied en daarnaast is er nog een flink off piste gedeelte. Winter Park heeft meer dan 160 pistes, dat is een flink aantal wat niet veel Amerikaanse skigebieden halen.

Winter Park Colorado

Winter Park is dankzij haar ideale ligging te midden van de Rocky Mountains verzekerd van een gemiddelde jaarlijkse sneeuwval van ruim 9 meter. De langste afdaling is maar liefst 7,5 kilometer. Deze piste loopt van de top van de Parsenn Bowl tot aan de Village. Het gebied staat bekend om de vele ongeprepareerde pistes waar liefhebbers van buckel zich kunnen uitleven. Er is een speciaal park exclusief voor beginners waarvoor het resort zelfs een onderscheiding heeft ontvangen.

Winterpark Colorado

De liften hebben een totale capaciteit van maar liefst 40.000 passagiers per uur dus wachttijden zijn zelfs op de drukkere dagen uitgesloten. Met een hoogteverschil van ruim 935 meter is het één van de meest complete skigebieden van Colorado: zowel de beginnende als gevorderde skiër of snowboarder kan hier zijn/haar hart ophalen.