Page content

De 9 beste poederpistes in Banff en Lake Louise

De 9 beste poederpistes in Banff en Lake Louise

Banff opende haar skigebied als eerste in Canada. Er zijn maar liefst 334 afdalingen en wij vertellen je graag onze tips voor de 9 beste poederpistes.

Veel, heel veel vederlichte, droge Canadese Rocky Mountain poedersneeuw ligt te wachten op je. Met alles van super-brede ‘groomers’ en glooiende ‘cruisers’, tot steile en diepe ‘chutes’ is er een run voor iedereen. Met keuze uit meer dan 300 runs zou je bijna niet kunnen kiezen, dus we hebben wat poeder onderzoek voor je gedaan.

Van beginners tot doorgewinterde experts, hier zijn 9 van onze favoriete runs, dit zijn de beste poederpistes van Banff en Lake Louise. En als je soms de weg kwijt raakt in alle skitermen die we gebruiken, lees dan eerst dit: Skitermen die je moet kennen als je in Noord-Amerika

Sunshine Village

Beginners (groen): Dell Valley (# 44)

Als je een beginner bent, of je wilt het nieuwe seizoen voorzichtig starten, pak dan de Strawberry Express Quad en volg Dell Valley (# 44) terug naar het dorp. Deze piste biedt een beschermde route terug naar het dorp. Het is de ideale plek voor beginners om hun poeder bochten te perfectioneren.

beste poederpistes

Beginnerspiste Dell Valley in Sunshine Village

Gevorderd: Tin Can Alley (# 60)

Verlaat de gondel naar rechts en neem de Wawa stoeltjeslift die je naar de top van Tin Can Alley (# 60) brengt. Deze afdaling is geweldig voor gemiddelde skiërs en boarders. Je vindt er een lange afdaling met weinig ‘verkeer’. De afdaling is geleidelijk en zonder platte vlakken. De afdaling wordt begrensd door bomen dus als je wilt spelen, kun je af en toe even een stukje tussen de bomen ‘doen’.

beste poederpistes

Tin Can Alley

Expert (Black Diamond): Teepee Town Chutes op Teepee Town (# 22)

Pak de (verwarmde) Teepee Town LX Quad om toegang te krijgen tot de Teepee Town Chutes (# 22). Begin bovenaan met wat tree-skiing om lekker op te warmen voor je naar de grootste ‘chute’ gaat. Als er net verse sneeuw gevallen is de chute een nauwe goot met een geweldige afdaling. Je moet wel een beetje kunnen skiën om deze te kunnen hoor, maar 100% glimlach garantie als je beneden staat en trots omhoog kijkt.

beste poederpistes

Teepee Town

Mt Norquay

Beginner: Constellation (# 23)

Ga met Spirit stoeltjeslift via Constellation (# 23). Deze beginners afdaling biedt veel ruimte zodat je je bochten kunt perfectioneren. Je kunt de rest van de dag kiezen uit de vele groene pistes die beschikbaar zijn in deze beginners zone.

beste poederpistes

Beginnerspiste Constellation in Mt. Norquay

Gevorderd: Norquay 90 Glades (# 51)

Nieuw dit jaar is de afdaling Norquay 90 Glades (# 51), startend uit de Mystic stoeltjeslift. De bomen staan hier wat verder uit elkaar en met een verse sneeuwdump kun je hier een onvergetelijke poederdag maken. Je bent hier zeker van een overvloed aan onaangeraakte poedersneeuw, zelfs de locals hebben deze afdaling nog niet ontdekt!

beste poederpistes

Mt. Norquay, nieuwe piste 90 Glades

Expert: Lone Pine (# 3)

Er is niets beter dan op een poederdag de North American Chair te nemen. Deze stoeltjeslift brengt je op een supersteile helling waar de keuze in afdalingen enorm is. Kies je lijn en stort je in de poeder! Face-shot  potentie maximaal! (geen idee wat dit betekent? Lees onze skitermen!). Op een poeder dag is Lone Pine (# 3) de afdaling voor legendes.

beste poederpistes

Lone Pine piste in Mount Norquay

Lake Louise Ski Resort

Beginner: Saddleback (# 109)

Als je een beginner bent op een poederdag en je vrienden willen naar de achterkant van het skigebied naar de ‘bowls’, vrees niet! Je  kunt je bij hen aansluiten door via de Top of the World Express naar de Saddleback (# 109) te gaan. Deze afdaling eindigt ook in de beroemde bowls van Lake Louise. Deze lange afdaling is een echte ‘cruiser’ en combineert veilig afdalen en toch backcountry zijn.

beste poederpistes

Saddleback (credits Chris Moseley)

Gevorderd: Sunset Terrace (# 23)

Ga de zes-persoons Top of the World Express stoeltjeslift in en kies voor Sunset Terrace (# 23) aan de voorkant van het resort. Geniet eerst van het spectaculaire uitzicht over de vallei richting Lake Louise. Kies je route naar beneden, je kunt veilig voor de ‘main track’ kiezen, maar ook de open bowls zijn heerlijk om te veroveren. Of je gaat gewoon meerdere keren en kiest telkens een nieuwe route, niemand stopt je!

Expert: ‘E’ Gully (# 128)

Ga naar de top van de top van de Summit Platter en dompel je in de Back Side. Hier heb je toegang tot een aantal van de meest spectaculaire poeder ‘chutes’ van het enorme skigebied van Lake Louise.  Als je ‘E’ Gully (# 128) hebt gedaan, kun je rekenen op een paar serieuze kudos tijdens de apres (geen idee wat dit betekent? Lees onze skitermen!).

beste poederpistes

‘E’ Gully: afdaling nummer 128: voor de echte bikkels!

Ben je klaar voor je volgende avontuur? Wanneer ga jij naar de beste 9 poederpistes?

Else Schepers
Else Schepers is als ski touroperator actief. Op deze website deelt ze samen met haar team en gastbloggers insidertips en ervaringen om je te inspireren voor een winterse droomreis naar Canada of Amerika.