Page content

Big White

Big White

Big White is een gezellig, sfeervol dorp en volledig ski-in ski-out, sterker nog, Big White is het grootste ski-in ski-out resort van Canada! De hoofdstraat van het dorp is eigenlijk een piste!

Big White, het dorp

Het ski resort ligt op één uur rijden van Kelowna in de Monashee Mountains. Big White is al meerdere keren benoemd tot HET familieresort van Canada. Voor de bouw van de accommodaties is veel hout met pastelkleuren gebruikt, waardoor het dorp een rustige, pittoreske uitstraling heeft. Midden in het dorp ligt de hoofdstraat waar ook de Village Day Lodge zich bevindt. Hier kun je terecht voor liftpassen, materiaalhuur, skilessen, activiteiten of een lekker broodje bij de bakkerij. Probeer tussen de middag ook eens de zelfgemaakte soep die ze hier vers bereiden. Aan dit centrale plein liggen ook het Kids Centre, enkele accommodaties, restaurants en de supermarkt.

Big White dorpscentrum

Volop activiteiten

Regelmatig wordt tegenover de ingang van Village Day Lodge de barbecue aangestoken. Je kunt hier lekker in je skischoenen genieten van een broodje hamburger of hotdog. Vanaf de Village Day Lodge gaat Lara’s Gondola omlaag naar de Happy Valley Lodge. Hier vindt dagelijks après-ski en entertainment plaats. Als je linksaf slaat uit de gondel kom je bij het tubing park, de beginnerszone en het beginpunt van de langlaufloipes. Ook de ijsbaan en het vertrekpunt van de arreslee vind je hier. Deze activiteiten en de vele restaurants en bars zorgen ervoor dat er ook ’s avonds genoeg te beleven is!

Big White

Big White, het skigebied

Het skigebied van Big White is een flink skigebied en één van de mooiste skigebieden van Canada. Met een gemiddelde sneeuwval van ruim 7,5 meter is de sneeuwzekerheid gegarandeerd. Naast bijna 120 gemarkeerde pistes zijn er ook nog ongeveer 20 onofficiële afdalingen. Bovendien zijn er vijf bowls waar de off-piste mogelijkheden geweldig zijn. Bij de bekendste, The Cliff, kunnen de echte diehards zich uitleven. De pistes zijn weids en ruim opgezet. Drukte kennen ze hier niet, wachtrijen bij de liften komen niet voor.

Glades en snowghosts in Big White

Door de bosrijke omgeving kun je geweldig glade skiën in Big White, waarbij je je eigen pad tussen de snowghosts creëert. Je waant je hier in het paradijs! Voor de beginners zijn er voldoende lange groene afdalingen en er is een speciale beginner learning area onderin het dorp. Gevorderde skiërs en snowboarders kunnen terecht op de prachtig brede blauwe afdalingen. Voor de vergevorderden zijn The Cliff en de afdalingen op Gem Lake (locals favourite!) een uitdaging. Als je liever een dag wilt freeriden, neem dan een kijkje in het Telus Park. Laat je bij de hand nemen door één van de vriendelijke en gastvrije snow hosts. Ze leiden je graag rond op de berg. Heb je nog energie na een dag op de piste? Dan kun je ’s avonds nog een keer want je kunt er ook avondskiën.

Après ski in Big White

Après-ski is er genoeg in Big White. Ga voor live entertainment naar de Moose Lounge in de Happy Valley Lodge. Tussen 4 en 6 is hier altijd iets te doen. De SnowShoe Sam’s zit naast de Whitefoot Lodge en hier hangt een gezellig pub sfeertje. Het is er gemoedelijk, gezellig en er zijn regelmatig optredens van lokale bands. Probeer hier trouwens eens de gunbarrel coffee! Voor een cocktail bij de open haard is de Snow Ghost Lounge de perfecte gelegenheid en ook de Gigi is de moeite waard. Dit is een mooie bar met super vriendelijk personeel.

Wil je een indruk krijgen van het dorp en de pistes? Check dan deze video (je krijgt eerst een korte intro en daarna begint de video over Big White).