Page content

Mont Sainte Anne

Mont Sainte Anne

Zo’n 40 km ten noordoosten van de stad Quebec ligt Mont Sainte Anne. Dit wintersportgebied rondom Sainte-Anne-de-Beaupré in de (grotendeels Franstalige Canadese provincie Quebec) is onderdeel van de Sommets du Saint-Laurent.

Mont Sainte Anne, het dorp

Mont Sainte Anne is een klein dorpje met diverse overnachtingsmogelijkheden.  Het comfortabele 4 sterren hotel Chateaux Mont Sainte Anne kies je als je lekker comfortabel en ski-in ski-out wilt verblijven. Maak het jezelf gemakkelijk en neem na het skiën plaats in de lobby of de bar en eet ‘avonds in het (goede) restaurant van het hotel. Als je graag wat meer ruimte hebt, kies je voor een particulier appartement of een klein chalet. Je zit altijd dicht bij de piste in Mont Sainte Anne.

Mont Sainte Anne

Als je ook een dag in Stoneham wilt gaan skiën, dan kun je daar prima naar toe rijden vanuit Mont St. Anne. In Stoneham zelf zijn wel overnachtingsmogelijkheden maar er is niet veel aanbod qua vertier na(ast) het skigebied. In Mont Sainte Anne is een belangrijke bezienswaardigheid. De basiliek van Mont Sainte Anne du Pre trekt jaarlijks bijna een miljoen bezoekers.

Mont Sainte Anne, het skigebied

Op maar een half uur rijden van Quebec ligt Mont Sainte Anne. Je vindt er 71 pistes en 4 snow parks die over 3 zijden van de berg te vinden zijn.  Als de zon onder gaat, gaan de lampen aan het kun je op maar liefst 19 pistes nog tot laat in de avond skiën. Samen met Mont Sainte Anne maken ook skigebieden Le Massif (de Charlevoix) en het skigebied van Stoneham onderdeel uit van deze regio. In de winter is er een multi-skipas waarmee je zelf kunt kiezen waar je wilt gaan skiën. Of snowboarden, of langlaufen, of wandelen, want deze regio nodigt uit om niet alleen te skiën maar ook te genieten van de natuur op allerlei andere manieren.

Mont Sainte Anne

Mont Sainte Anne, 1 van de drie skigebieden in Les Sommets du Saint Laurent

Mont Sainte Anne, grootste langlaufgebied van Noord Amerika

Het langlauf gebied van Mont Sainte Anne biedt een flinke 200 km aan pistes en daarvan zijn maar liefst 191 km aaneengesloten om te skate-langlaufen. Daarmee is dit gebied het grootste langlauf gebied van heel Noord Amerika. Niet alleen is het t grootste van Noord Amerika, het is ook nog eens beeldschoon. De bossen bieden een prachtig decor.

Als je naar Mont Ste. Anne gaat voor je skivakantie, mag je eigenlijk een bezoek aan Quebec City niet overslaan. Die stad is zo prachtig in de winter, kijk maar eens naar deze video:

Vraag hier je offerte voor een reis op maat naar de prachtige provincie Quebec met een verblijf in Mont Ste. Anne, Quebec en Stoneham.