Page content

Mont Tremblant

Mont Tremblant

Het charmante en kleurrijke Mont Tremblant ligt in het Laurentians-gebergte op zo’n 1,5 uur rijden van Montréal. De Canadese gastvrijheid in combinatie met de Franse invloeden en een gevarieerd skigebied zijn de ingrediënten voor een heerlijke skivakantie.

Mont Tremblant, het dorp

Het Mont Tremblant ski resort is de afgelopen jaren ieder jaar benoemd tot nummer 1 ski resort in het oosten van Noord Amerika. De lezers van SKI Magazine zijn het al jaren eens over deze numme 1 en terecht vinden wij! Het pittoreske, autovrije dorp straalt zoveel sfeer en gezelligheid uit dat iedereen zich hier direct thuis voelt. Alles in het dorp ligt op loopafstand van elkaar; van kleine supermarktjes, souvenirwinkels en boetiekjes tot aan de restaurants, bakkerijen en stoeltjesliften. De architectuur in het dorp heeft een Europees tintje, maar de ambiance is duidelijk Québécois! De vriendelijke en oprechte glimlach van de locals en de karakteristieke joie de vivre zorgen voor ontspannen verblijf.

Place Saint Bernard

Het dorp is tegen een helling opgebouwd en bovenaan het dorp vind je het gezellige plein Place Saint Bernard. Hier vinden vooral in het voorjaar regelmatig festiviteiten plaats. Dit plein bevindt zich aan de voet van het skigebied waar veel pistes op uitkomen. Bovendien is er een open gondellift, genaamd Cabriolet, die u van onderin het dorp naar het plein brengt. Met meer dan 35 winkels en zo’n 40 restaurants, bars, bistro’s en cafe’s kun je je ook na het skiën prima vermaken in Mont Tremblant. Zodra de liften dicht gaan en de zon ondergaat, licht het dorp op. Of het nu een drankje tijdens de après ski is of een luxe diner aan de Place Saint-Bernard, ook ’s avonds is er genoeg te beleven in dit leuke dorp. De drie- tot vijf sterren accommodaties bieden genoeg keuze voor een geschikt en passend verblijf.

Mont Tremblant, het skigebied

Met ruim 100 verschillende afdalingen, drie fun parken en pistes voor elk niveau skiër of snowboarder, is Mont Tremblant het meest gevarieerde en uitdagende skigebied in Québec. Met volop sneeuw en ook nog eens meer dan duizend sneeuwkanonnen is Mont Tremblant sneeuwzeker! Ook al ligt de top van het skigebied op nog geen 900 meter hoogte, je hoeft niet bang te zijn dat er niet genoeg sneeuw is, het seizoen loopt zelfs van november tot april. Het skigebied bestaat uit vier delen: North Side, South Side, The Edge en de Sunny Side. Warm ’s ochtends op door te beginnen met de zes kilometer lange beginnersafdaling Nansen. Eindig de dag op de uitdagende moguls op de Expo piste.

Aan The Edge zijde vind je de glade areas, waar je tussen de bomen door skiet. Zo is er voor ieder wat wils. Twee keer per dag kun je deelnemen aan de gratis tours die worden gegeven door liefhebbers en kenners van het skigebied. Zo leer je de minder bekende pistes kennen en worden de geheime afdalingen van de locals vrijgegeven. Neem tussendoor een break op de top van de berg waar je de overheerlijke wafels bij Au P’tit Bonheur in de Grand Manitou lodge moet proberen. De locals drinken een kop koffie bij Fourchette du Diable aan de noordzijde of pauzeer even bij Chalet des Voyageurs of Café Johannsen aan de zuidzijde.

Ziehier een mooie video van seizoen 2014/2015

Mont Tremblant is voor de 18e (!) keer als beste skigebied van West Canada uitgeroepen, bekijk hier de video: