Wij gebruiken cookies

Page content

Nakiska

Nakiska

Op een uur rijden van het vliegveld van Calgary en Banff ligt het kleine, maar prachtige Kananaskis met het bijbehorende Olympische skigebied Nakiska. Perfect om een ski safari te beginnen of te eindigen!

Kananaskis, het dorp

Kom je met je vlucht aan in Calgary en heb je geen zin om in de stad te verblijven maar wil je het liefst zo snel mogelijk de natuur in? Kies er dan voor om de eerste nacht(en) door te brengen in het authentieke Kananaskis. Het dorp stelt niet veel voor, maar alles wat je nodig hebt voor één of twee dagen skiën is hier aanwezig. Rondom de Village Plaza zijn een aantal winkeltjes en de grootste accommodatie van het dorp, de Delta Lodge ligt om de plaza heen. Voor een prachtig uitzicht over de Kananaskis vallei en de rivier loopt er een wandelpad (5 minuten) van de plaza naar de uitzichtspunten, zeker de moeite waard! Verder zorgt de ijsbaan voor het nodige vertier. De restaurants en bar/lounge bevinden zich in de Delta Lounge, net zoals het Spa and Fitness Centre met onder andere een groot indoor zwembad en stoomkamer.

Nakiska, het skigebied

Het skigebied van Nakiska werd ontwikkeld voor de Olympische Winterspelen van 1988 en is nu voor veel internationale skiteams van over de hele wereld de vaste trainingsplek aan het begin van het seizoen. Het is klein maar fijn en met één uur rijden van Calgary het favoriete skigebied onder de lokale families uit de stad. Doordat Nakiska de concurrentie aan moet gaan met skigebieden als Lake Louise en Sunshine Village is het op de pistes van Nakiska rustig en wachtrijen bij de liften komen niet voor, een ideale bestemming om de drukte even te ontvluchten. De pistes zijn breed en perfect geprepareerd, waardoor vooral de gemiddelde skiër zal zich hier als een vis in het water voelen. Voor de beginnende skiërs is er een aparte Learning Area met een eigen stoeltjeslift. In totaal zijn er zeven verschillende groene pistes waar je de basistechnieken van het skiën of snowboarden rustig kunt oefenen.

Daarnaast biedt ook de beginners zone rondom het de lopende band volop oefenmogelijkheden. Degenen die een stap verder willen kunnen de Olympic stoeltjeslift omhoog nemen en vanaf daar de groene/blauwe Easy Way afdaling terug naar beneden maken. De gemiddelde en gevorderde skiërs kunnen zich in Nakiska uitleven op de Monster Glades, waar je tussen de bomen door kunt suizen. En wat is er nu mooier dan de Olympische afdaling te ervaren waar internationale toppers als Alberto Tomba en Vreni Schneider tijdens de Winterspelen hun kunsten vertoonden. Voor de experts is Nakiska geen uitdagend gebied. Er zijn een aantal zwarte en dubbelzwarte afdalingen, maar deze zijn niet te vergelijken met de zwarte pistes zoals die in Lake Louise of Kicking Horse. In de daylodge in Nakiska bevinden zich de Finish Line Lounge, Daylodge Cafetaria en Patio BBQ Pit. Hier kun je terecht voor ontbijt, lunch, een goede kop koffie of een après-ski biertje aan het einde van de dag. Op het grote terras van de daylodge wordt elke dag de bbq aangestoken en de hamburgers hier zijn heerlijk!