Page content

Whitewater

Whitewater

Whitewater Ski Resort is één van de best bewaarde skigeheimen van Canada! Met zo’n twaalf meter droge, poedersneeuwval per jaar is dit skigebied het hele seizoen sneeuwzeker.

Nelson, het dorp

Op 20 minuten rijden van het skigebied Whitewater ligt de authentieke, sfeervolle stad Nelson. De stad is tegen een helling aangebouwd en is gelegen aan een zijtak van de Kootenay River. Vanwege de vele gerestaureerde historische gebouwen wordt Nelson ook wel de Queen City genoemd. De huizen zijn in prachtige Victoriaanse stijl gebouwd en zijn erg kleurrijk. Het is zeker de moeite waard om een rondje door de wijken te lopen. Wanneer je in Nelson rondloopt zul je merken dat er een unieke sfeer hangt in deze stad. Veel kunstenaars hebben zich in de loop der jaren in Nelson gevestigd en de hippiestijl van sommige winkels benadrukt het alternatieve karakter van deze stad. Het hart van de stad is de historische Baker Street. Hier vind je winkels, restaurants, gezellige koffietentjes en veel kunstenaars tonen hier hun werk.

Loop je meer richting het water, dan kom je langs het zwembad en het overdekte sportcentrum van de stad. Langs het water ligt een prachtig park en ook de shopping mall is hier gebouwd. Opvallend in Nelson is dat heel veel restaurants, bakkers en koffiebarretjes organische producten gebruiken. Dit wordt vaak benadrukt op de voordeur. Vanuit Nelson ben je zo in het skigebied Whitewater. Beschik je niet over een huurauto? Maak dan gebruik van de shuttle die je ’s ochtends ophaalt bij je hotel en naar Whitewater brengt. Aan het einde van skidag word je weer keurig bij het hotel afgezet.

Ymir

Naast de grote stad Nelson aan het bekende Kootenay Lake zijn er diverse kleinere dorpen rondom het skigebied van Whitewater, waaronder Ymir (spreek uit: Waimer) een gehuchtje met slechts een paar huizen maar voor ons toplocatie sinds een Nederlands echtpaar daar in de bossen de Logden Lodge bouwde; 4 vrijstaande mini chalets voor 2 tot 4 personen. Wij hebben samen met hen een bijzonder winterarrangement samengesteld. Ben je een vergevorderde skiër of snowboarder? Bekijk dan onze Skisafari Powder Highway.

Paul-Annelies-Logden-Lodge gold-cup-cabin-uitgelicht

Whitewater, het skigebied

Whitewater Ski Resort is één van de best bewaarde skigeheimen van Canada! Met zo’n twaalf meter droge, champagne poedersneeuwval per jaar is dit skigebied het hele seizoen sneeuwzeker. De slogan van Whitewater zegt alles: Pure, Simple & Real … Deep! Whitewater hoort bij de selecte skigebieden die samen de beroemde Powder Highway  vormen.

Dit prachtige skigebied Whitewater ligt verstopt in de Selkirk Mountains en je moet er echt over horen om te bedenken dat je hier naar toe wilt. Wanneer je de lange weg door de bossen naar het skigebied op rijdt, krijg je het idee dat je echt moeite moet doen om het paradijs te bereiken: besneeuwde bomen langs de weg, het wegvallen van het bereik van je mobiele telefoon, onverharde delen in de weg en overal bergtoppen om je heen. En het is het allemaal waard! Het skigebied is verdeeld over drie hellingen (sides). De Silver King side is geschikt voor beginners en licht gevorderde skiërs. Er gaat één lift omhoog die zo handig gepositioneerd is dat je vanaf de top maar liefst 20 pistes kunt kiezen in de kleuren groen, blauw of zwart.

Whitewater

Voor de beginners zijn hier prachtige, brede, glooiende groene pistes gecreëerd, ideaal om op te oefenen. Voor de gevorderde skiërs is er volop keuze tussen blauwe of zwarte afdalingen. Interessanter wordt het op de Summit side waar ook 1 lift omhoog gaat. Op de Summit side vind je meer dan 30 afdalingen waarvan er bijna 20 in de categorie ‘most difficult’ vallen. Je vindt hier spectaculair terrein: kies voor het tree skiën, stort je in The Cliff Area of steek de de bowl over en ervaar de onbegrensde backcountrymogelijkheden. Tussen de afdalingen door is de Whitewater Lodge de perfecte plaats voor een goede kop koffie op het terras of voor een overheerlijke lunch in het Fresh Tracks Café. Dit lunchcafe staat bekend om culinaire gerechten op plastic bordjes en heeft zelfs al twee kookboeken uitgebracht.

Tot slot is er de Glory Ridge site, dit is de laatst toegevoegde ‘site’ en hier zijn meer dan 30 pistes te vinden. Als beginner heb je hier niets te zoeken want de meest eenvoudige pistes starten in de categorie ‘more difficult’, vervolgens zijn er pistes in de categorie ‘most difficult’ en dan zijn er nog 5 die de in de categorie ‘extreme’ vallen.

In Whitewater hebben de ‘trails’ overigens hele originele namen. Wat dacht je van: Nickel & Dime, Buckshot, Single Malt,  Faceplant, Back burner, Leave some, Jackpot, Take some, Little Mucker etc. etc.  Aan het einde van de dag komt iedereen samen in de Last Run at Coal Oil Johnny’s Pub om een biertje te drinken. In de Whitewater Lodge kun je verder terecht voor liftpassen, materiaalhuur en skilessen. Wil je een dag de ultieme skibeleving ervaren? Ga dan een dag onder begeleiding van een gids in de backcountry skiën of vraag ons dan naar de mogelijkheden voor cat- en heliskiën!

Lees ook: Logden Lodge; Neerlands trots in Canadese Kootenays

Bekijk onze Powder Highway skisafari