Page content

Panorama Mountain

Panorama Mountain

Panorama is een klein, knus dorp dat als een hoefijzer om de voet van de berg is heen gebouwd. Er is veel hout gebruikt, waardoor het dorp warm en sfeervol aandoet. De meeste accommodaties zijn ski-in ski-out.

Panorama Mountain, het dorp

Panorama skioord in Canada Het dorp ligt in de Purcell Mountains en tegen de rand van de Rocky Mountains aan. Vanaf Invermere slinger je langs de Toby Creek omhoog naar Panorama. Dit is 20 minuten rijden. Bij binnenkomst in het dorp rij je gelijk tegen het Guest Services kantoor aan, waar je welkom geheten wordt door het behulpzame en gastvrije personeel van Panorama Mountain Village. Je bent nu in het lower village gedeelte waar ook de supermarkt is. De lower village wordt verbonden met de upper village door middel van een gondel. De upper village is het centrum van het dorp. Vanuit hier vertrekken de liften omhoog en hier kom je terug voor een biertje aan het einde van de skidag. De gezellige Great Hall Day Lodge, gelegen in de Ski Tip Lodge, heeft een groot zonnig terras wat uitkijkt over de pistes en waar je tussen de middag kunt lunchen en even op adem kunt komen. De skihuur en skischool- en activiteiten desk bevinden zich ook in de Day Lodge. De trots van Panorama is de Panorama Springs Pools. Deze hot tubs liggen aan de piste en zijn de grootste aan de piste liggende hot tubs van Canada. Deze zijn gratis toegankelijk en bieden de mogelijkheid om heerlijk te ontspannen na een dag in de sneeuw.

Panorama, het skigebied

Het skigebied van Panorama biedt met 124 verschillende pistes volop mogelijkheden voor ieder niveau skiër of snowboarder. Het onderste gedeelte van de berg is het domein van de beginnende en licht gevorderde skiërs. Uitgestrekte, lange groene pistes zorgen ervoor dat je met zelfvertrouwen de berg afkomt. Neem de 1 Mile Quad Express omhoog en vanaf daar zijn er verschillende opties om weer beneden uit te komen. Populair onder de beginners is de combinatie van de Horseshoe piste, Campbell’s Canyon en Stringer. Wanneer je de piste voor jezelf wilt hebben ga dan via Triple Traverse naar Out Rider – Boomerang en je komt onderaan de Sunbird lift uit. Voor de gevorderde en vergevorderde wintersporters is het bovenste deel van de berg een waar paradijs. De vergevorderden kunnen zich uitleven in de Taynton Bowl en Extreme Dream Zone waar alle afdalingen black diamond of double black diamond zijn en waar je in backcountry stijl je weg naar beneden mag maken. Favoriet hier zijn de Gunbarrel, Ktunaxa en Heli-High. Ga je liever voor de brede, lange cruiserafdalingen, dan ben je in Panorama ook aan het juiste adres. Pistes met namen als Rollercoaster en Old Timer zijn breed en perfect geprepareerd.

NIEUW seizoen 17/18: liefhebbers van steil, zwart en poeder kunnen hun borst nat maken dankzij een fikse uitbreiding van Taynton Bowl. Lees hier wat je kunt verwachten! 

Panorama

In Panorama kun je eigenlijk niet om de helikopters heen. Voor de ultieme wintersportbeleving raden wij aan om een dag te gaan heliskiën of boarden. Onderin het dorp bevindt zich het heliplatform van RK Heliski. Je wordt ’s ochtends verwelkomd in het restaurant Choppers Landing waar een uitgebreid ontbijtbuffet staat te wachten. Gedurende de dag maak je dan (naar keuze) drie of vijf afdalingen, afhankelijk van het gekozen pakket, en tussendoor lunch je op de berg. De dag eindigt weer in het restaurant waar je onder het genot van een drankje napraat over deze avontuurlijke dag.

Lees het verhaal van Josée die een dag ging heliskiën met RK Heliski in Panorama

Hou je liever beide benen op de grond dan raden wij het zeker aan om een ochtend of middag mee te gaan met één van de gratis Mountain Friends Guided Tours.

RK heliski Panorama

 

Vraag nu je offerte aan voor een heliski reis naar Panorama!