Page content

Red Mountain

Red Mountain

Red Mountain Resort is gelegen in de South Kootenay regio en wordt zeer terecht ook wel de ‘hidden jewel’ van British Columbia genoemd. Het kleine, maar mooie en knusse ski resort is gebouwd aan de voet van de berg en biedt alle faciliteiten voor een ideaal wintersportverblijf.

Red Mountain, het dorp

De ontzettend behulpzame en gastvrije bevolking in Red Mountain zorgt ervoor dat je je direct thuis voelt in dit ski resort. In de daylodge, aan de voet van de berg, worden de liftpassen verkocht en hier kun je terecht met al je vragen over het skigebied. Op de 1e verdieping van de daylodge zit Sourdough Alley waar je kunt ontbijten en lunchen. Op het grote terras heb je een prachtig uitzicht over de pistes. Rafters Lounge bevindt zich op de 2e verdieping van de daylodge. Deze lunch/après-ski bar bestaat al meer dan 60 jaar en door het gebruik van veel hout en het wat lagere plafond voelt deze lounge direct gezellig en knus aan. RED Sports ligt naast de day logde en is de plek waar je terecht kunt voor materiaalhuur.

Red Mountain Rossland

Op vijf minuten rijden van Red Mountain Resort ligt het oude mijnstadje Rossland, ook wel de Golden City genoemd. Meer dan 100 jaar gelegen werd hier goud gevonden waardoor men vanuit alle windstreken naar Rossland kwam. Tegenwoordig is het een gemoedelijk dorp met een lange hoofdstraat met enkele leuke winkels en een grote supermarkt. Voor zo’n klein dorp zijn er verrassend veel zeer goede restaurants. Het aanbod in biologische producten is opvallend in Rossland, zo kun je er zelfgemaakte ijsjes en chocola van regionale producten kopen of eten in een restaurant waar alleen gekookt wordt met biologisch geteelde producten. In februari vindt in Rossland het Winter Carnival plaats, de steile straten worden afgesloten voor het verkeer en vol gereden met sneeuw waardoor ze veranderen in een grote glijbaan waar vervolgens allerlei versierde wagens en personen af glijden, dit spektakel trekt ook veel bezoekers uit de regio.

Red Mountain, het skigebied

Het skigebied Red Mountain is het oudste skigebied van West Canada, in 1896 werden hier de eerste skiwedstrijden gehouden. Het was een relatief klein gebied, maar in het seizoen 2013-2014 werd er met 1 simpele lift een hele nieuwe berg ontsloten en sinds Grey Mountain onderdeel van het skigebied uitmaakt kunnen we spreken van een groot skigebied. Sterker nog, Red Mountain is waarschijnlijk het meest onbekende gebied van alle grote skigebieden van Canada. Het biedt volop uitdaging voor skiërs en snowboarders van elk niveau. Geniet hier van het witte goud op de pistes! Het skigebied strekt zich naast het nieuwe terrein op Grey Mountain uit over de bergen Red Mountain en Granite Mountain. Voor beginners is er een speciale beginnerszone. Achter het Kindercare gebouw gaat een lopende band omhoog en het terrein hier omheen is uitermate geschikt voor het aanleren van het skiën of snowboarden. Wil je een stapje verder, neem dan de Silverlode (en eventueel Motherlode) chairlift om de groene pistes op Granite Mountain uit te proberen.

Red Mountain Rossland Red Mountain Rossland Red Mountain Rossland Red Mountain

Paradise Basin op Granite Mountain biedt het ideale terrein voor de gemiddelde skiër. Het grootste gedeelte van de geprepareerde pistes is blauw met enkele zwarte pistes ertussen. Bovendien word je omringd door spectaculaire vergezichten over de Kootenay Mountains. Voor iets meer uitdaging kun je hier tussen de bomen door skiën op de zogenaamde ‘glades’. Neem tussendoor een koffiepauze of lunchbreak op het terras van de Paradise Lodge, een mid-mountain restaurant en de favoriete plek van de locals. Ben je een vergevorderde skiër die van uitdagend terrein houdt, dan ben je in Red op de juiste plek. De zwarte en dubbelzwarte afdalingen op Granite Mountain bieden volop avontuur en uitdaging. Voor de experts is de Grey Basin de ultieme kick. Ben je nog niet eerder in Red Mountain geweest? Maak dan gebruik van de gratis tours die de Showhosts twee keer per dag geven, een perfecte manier om het skigebied te leren kennen. Vraag ons naar de mogelijkheden voor het backcountry skiën/snowboarden en het populaire catskiën!

Combineer je skivakantie in Red Mountain met het skigebied van Whitewater