Page content

Sun Peaks

Sun Peaks

Met 2000 zonuren per jaar is Sun Peaks één van de meest zonnige skigebieden in Canada.

Sun Peaks, het dorp

Gelegen op minder dan een uur rijden van Kamloops Airport en 4,5 uur rijden vanuit Vancouver ligt het pittoreske Sun Peaks. Wanneer je van Kamloops de berg op rijdt naar Sun Peaks vraag je je af waar de sneeuw is en waar de bergen zich bevinden. Maar zodra je over het magische wildrooster heen rijdt aan het begin van het dorp, word je verrast door de meters sneeuw en het prachtige dorp.

De pastelkleurige huizen en het kleine knusse centrum zorgen ervoor dat je je meteen thuis voelt in dit sfeervolle dorp. Het skigebied kent ontelbaar veel mogelijkheden en in combinatie met een gemoedelijk, gezellig dorp biedt Sun Peaks de perfecte uitvalsbasis voor een topbestemming. Het dorp heeft alle faciliteiten in huis om het een ieder naar de zin te maken. De winkelstraat is autovrij en je skiet zo door deze straat naar de liften toe. Er is een sportcentrum in het dorp met een verwarmd buitenzwembad waar het heerlijk ontspannen is na een dag skiën of snowboarden. Of neem een kijkje in de Sun Peaks Spa in de Kookaburra Lodge.

Sun Peaks, het skigebied

Het skigebied van Sun Peaks is verdeeld over drie bergen: Tod Mountain, Sundance Mountain en Mount Morrisey. Doordat het skigebied in seizoen 2014 2015 uitgebreid is, hoort Sun Peaks nu bij de grootste skigebieden van Canada, sterker nog, Sun Peaks heeft na koploper Whistler nu het tweede grootste skigebied van Canada. Verspreid over de drie bergen vind je 133 pistes en dan nog de bowls en tenminste twaalf area’s waar je je eigen weg tussen de bomen door mag zoeken (glades). Het grote voordeel van dit skigebied is dat er vanaf elke stoeltjeslift altijd een groene, blauwe en zwarte piste vertrekt. Kortom: je kunt met de hele familie naar boven, iedereen kiest de piste waar hij/zij zich prettig bij voelt en onderin het dorp komt alles weer samen. Begin je dag bijvoorbeeld op de perfect gegroomde pistes van Sundance Mountain.

Wanneer je lekker opgewarmd bent neem je de Sunburst Express omhoog om Tod Mountain te verkennen. Om de bowls te ontdekken neem je de Crystal of Burfield lift omhoog. Vanuit daar kun je je helemaal uitleven op de black and double black diamond pistes. Neem tussendoor een koffie break bij de Sunburst Lodge bovenaan de Sunburst Express en vergeet vooral niet de overheerlijke kaneelbroodjes te proberen. ’s Middags komt de zon op Mt. Morissey te staan, het ideale moment om over te steken naar deze berg. Hier kun je prachtig tussen de bomen door skiën of de uitdaging aangaan om de double black diamond mogul pistes te testen. Ga ook eens mee met de Sun Guide Tours die twee keer per dag de bergen op gaan om je rond te leiden en je hun favoriete pistes laten zien. Of check bij de Guest Services of Olympisch kampioene en Canada’s vrouwelijke atleet van de eeuw Nancy Greene thuis in Sun Peaks is om met je te skiën!