Page content

Sunshine Village

Sunshine Village

Op twintig minuten rijden van Banff ligt Sunshine Village. Dit minidorpje is alleen te bereiken met de gondel die vanaf de base area (parkeerplaats bij Creekside restaurant) naar boven gaat. Wanneer je uit de gondel stapt stap je in het paradijs.

Sunshine Village, het dorp

Het ski resort ligt aan de voet van de drie bergen die het skigebied Sunshine Village vormen. Overdag is het dorp druk bevolkt met alle wintersportliefhebbers die dit topgebied komen verkennen. ’s Avonds verandert dit echter compleet. Aangezien er maar één accommodatie in Sunshine Village is, zijn er weinig mensen die hier overnachten. De meeste toeristen kiezen ervoor om in het bruisende en levendige Banff te verblijven. Vandaar dat de faciliteiten in Sunshine Village minimaal zijn. Maar de stilte en rust die na het vertrek van de laatste skiërs ontstaat is erg de moeite waard om te ervaren. Wat is er mooier dan ’s ochtends vroeg de ski’s onder te binden en zo vanuit je accommodatie als eerste de verse sneeuw te testen? Precies: helemaal niets! Dat is geweldig. Bij de base area, het vertrekpunt van de gondel, kun je je materiaal huren en mocht je nog willen ontbijten dan is de Creekside Bar & Cafe een goede start van de dag. Je kunt voor materiaalhuur ook terecht bij het Salomon Rental & Test Centre bovenaan de gondel. In het dorpje is een gezellige daylodge met onder andere een wintersport/souvenirwinkel, koffiebar Java Express met heerlijke koffie en een hamburgertent. Daarnaast kun je hier terecht voor een goed ontbijt of een welverdiende lunch bij de Alpine Grill en de Lookout Lounge. In de Old Sunshine Lodge bevindt zich de skischool desk en hiernaast ligt de après-ski gelegenheid voor Sunshine Village: Mad Trapper’s Saloon. De Sunshine Mountain Lodge is de enige accommodatie in Sunshine Village en het is tevens de enige ski-in ski-out accommodatie in Banff National Park.

Sunshine Village, het skigebied

Gevarieerd, uitdagend, extreem en de meeste sneeuw van de omgeving. Het skigebied van Sunshine Village wordt omgeven door prachtige bergtoppen, adembenemende uitzichten en wat natuurlijk het belangrijkst is: perfecte poedersneeuw! Het skigebied van Sunshine Village wordt gevormd door drie bergen: Goat’s Eye Mountain, Lookout Mountain en Mount Standish. Goat’s Eye heeft voornamelijk zwarte en dubbel zwarte afdalingen. De fans van buckelpistes en steile afdalingen komen hier aan hun trekken en er zijn een aantal pistes waarbij je tussen de bomen door skiet. Favoriet is The Big Woody. Ben je een gevorderde skiër? Dan zal Goat’s Eye jouw favoriete berg worden.

Het terrein van Lookout Mountain is geschikt voor alle niveaus. Vanaf de top van de Continental Divide Express heb je een magnifiek panorama uitzicht en kun je de 3620 meter hoge Mount Assiniboine zien. Mount Standish is voornamelijk geschikt voor beginners en de gemiddelde skiër. Er zijn een aantal mooie, brede groene en blauwe afdalingen, maar ook de gevorderde wintersport kan hier prima uit de voeten op de zwarte pistes aan de rand van het skigebied. Neem hiervoor de Mount Standish Express lift omhoog.

De echte experts kunnen hun hart ophalen in Sunshine Village. De Delirium Dive is beroemd en berucht om zijn extremiteit! Je mag hier dan ook alleen maar komen als je een lawine-uitrusting bij je draagt. De twee andere extreme zones zijn Wild West en Silver City. De afdalingen hier worden dubbel zwart genoemd, maar ze zijn zo onvoorspelbaar dat ze voor driedubbel zwart door zouden kunnen gaan. Voor de beginners is er een speciaal beginnersterrein rondom de Strawberry lift aan de voet van Lookout Mountain. Neem vanaf de top van deze lift de Dell Valley afdaling om je bochten te oefenen. Deze piste wordt door veel locals aan het begin van de dag geskiet om de spieren los te maken. Elke dag geven de snow hosts om 12 uur een gratis rondleiding door het skigebied, ideaal om het gebied te leren kennen.