Page content

Whistler

Whistler

Whistler is gelegen in de Coast Mountains en via de Sea-to-Sky Highway rij je in twee uur van Vancouver naar Whistler. Deze populaire en wereldberoemde wintersportbestemming biedt voor ieder wat wils; van jong tot oud, van beginnende skiërs tot vergevorderde snowboarders en van sneeuwliefhebbers tot spa-genieters.

Whistler, het dorp

Zodra je aankomt in Whistler zul je opmerken dat je gelijk wordt opgenomen in de gezellige en bruisende sfeer van deze stad. Het fantastische skigebied biedt alle mogelijkheden voor een onbegrensde droomwintersport en in de stad kun je genieten van heerlijke diners, levendige apres ski en ontspannende spa-behandelingen. De stad bestaat uit meerdere wijken.

Whistler Village

Whistler Village

Whistler Village is het centrum. Het grootste gedeelte van Whistler Village is autovrij en hier vind je talloze restaurants en winkels. Door de vele pleintjes en terrassen doet de Village erg gemoedelijk en gezellig aan. De meeste accommodaties bevinden zich ook in dit gedeelte van Whistler. Vanaf Skiers Plaza kun je met de lift zowel Whistler als Blackcomb Mountain op en je skiet zo terug de village in.

Upper Village & Creekside

De Upper Village ligt aan de voet van Blackcomb Mountain en vanuit hier loop je in 10 minuten naar het centrum. Ook rijdt er een gratis shuttle bus rond die je van de Upper Village naar het centrum kan brengen.  De wijk Creekside was het Olympisch dorp voor de atleten tijdens de Winterspelen van 2010. Hier komen ook de Olympische afdalingen van zowel de mannen als de vrouwen uit.

Bekijk hier de plattegrond van Whistler om de diverse wijken te zien.

Whistler Sunrise

Whistler, het skigebied

Het skigebied Whistler Blackcomb is het grootste skigebied van Noord Amerika en bestaat uit Whistler Mountain en Blackcomb Mountain. Met meer dan 200 geprepareerde pistes, 16 bowls and 3 gletsjers ben je in Whistler verzekerd van een geweldig skigebied. Voor de beginners is er op  beide bergen een speciale beginnersarea om vervolgens de prachtige brede groene pistes uit te gaan proberen.

Whistler

Burnt Stew Basin

Afdaling van 11 km lang

Er is 1 afdaling die maar liefst 11 kilometer lang is, gegarandeerd dat je je benen voelt als je die in 1x naar beneden suist! Het skigebied bestaat voor zo´n 20% uit pistes voor beginners, gevorderden kunnen daar nog eens 55% bijtellen en de gevorderden hebben ongeveer 25% van het skigebied tot hun beschikking (17% gevorderd en 8% experts). Voor gevorderde skiërs en snowboarders is 7th Heaven een echte aanrader, waar verschillende blauwe en zwarte pistes voor het ultieme wintersportgevoel zorgen. De vergevorderde skiërs en snowboarders kunnen zich uitleven in de bowls, vooral de bowls op Whistler Mountain zijn erg geliefd.

Whistler Mountain

Peak 2 Peak Gondel

Met de komst van de record brekende Peak 2 Peak Gondola in 2008 is het mogelijk om in 11 minuten van Blackcomb Mountain naar Whistler Mountain en andersom te komen. Deze 11 minuten durende gondelrit geeft je een spectaculair uitzicht over de vallei, de bergen en Whistler. Tip: wacht een paar minuten langer bij de lift op één van de gondels met een glazen bodem! Maak daarnaast ook zeker gebruik van de gratis Mountain Tours die dagelijks plaatsvinden en waarbij een gids je door het skigebied leidt.

Vraag hier je offerte voor Whistler

Whistler Blackcomb