Page content

De Epic Pass: met 1 pas skiënd de wereld over!

De Epic Pass: met 1 pas skiënd de wereld over!

Als je meerdere keren in één seizoen gaat skiën moet je dit lezen! Komend seizoen kun je met 1 skipas skiën in maar liefst 19 skigebieden, 3 continenten en 7 landen! Voor de echte ski-addicts is de EPIC pas koren op de molen.

Alsof je nog niet genoeg te skiën hebt in Amerika

Halleluja, hoe geef je nog meer waarde aan een skipas die al toegang biedt tot de grootste Amerikaanse skigebieden? Door er een wereldwijde multiskipas van te maken! Initiatiefnemer is Vail Resorts, de groep die al dik twee handen vol aan Amerikaanse skiresorts beheert. Onder het mom, eigen kinderen eerst, maakten ze al eerder de stap naar een Epic Pass voor al hun skigebieden, inclusief die in Australië. Maar toch voelde het niet compleet. In hun grootschalig denken was Europa – notabene de bakermat van de skisport – toch een gevoelige missing link. Dus werden niet de minste Europese skigebieden benaderd om uiteindelijk deze werelddeal te realiseren.

Epic pass: onbeperkt skiën voor het hele seizoen

Het is weer echt typisch Amerikaans om zo’n megaskipas te lanceren. Duidelijk gevalletje van groot, groter, grootst. Maar hé, laten we er ons voordeel mee doen! Er zijn 12 skigebieden in Amerika, 1 in Canada en ook 1 gebied in Australië (in Australië ski je in het seizoen wat bij ons de zomer is). De EPIC pas is onbeperkt geldig: iedere dag, het hele seizoen. Daarnaast is de pas beperkt geldig voor maar liefst 30 Europese skidorpen. Dit zijn de skigebieden waar het om gaat:

  • USA (12): Vail, Beaver Creek, Breckenridge, Keystone en Arapahoe Basin in Colorado, Park City in Utah, Heavenly, Northstar en Kirkwood in Lake Tahoe, Wilmot Mountain in Wisconsin, Afton Alps in Minnesota and Mt. Brighton in Michigan (onbeperkt te gebruiken in het hele seizoen)

  • Canada (1): Whistler Blackcomb (onbeperkt het hele seizoen)

  • Australië (1): Perisher (onbeperkt het hele seizoen)

  • Frankrijk: Les 3 Vallees, Paradiski, Espace Killy (max 6 dgn, 2 dgn per skiresort)

  • Italië: Dolomiti Skirama Adamello Brenta (max 3 dgn)

  • Zwitserland: Les 4 Vallees (max 5 dgn)

  • Oostenrijk: Arlberg (max 3 dgn)

Wij zeggen: dat wordt even flink doorskiën!

epic-pass-skiresorts-europe
Wat kost een EPIC pass?

De Epic Pass heeft diverse varianten, zo is er de (volledige) EPIC pas (introductieprijs USD 859), maar ook een local EPIC (introductieprijs USD 639), een EPIC voor 7 dagen (introductieprijs USD 639) en een EPIC voor 4 dagen (introductieprijs USD 419). Ieder met eigen voordelen. De EPIC in de meest uitgebreide vorm biedt alle voordelen zoals hierboven beschreven. Deze EPIC pas kost bij de introductie USD 859 en het is gebruikelijk dat dit tarief na een aantal maanden hoger wordt.

Update 5/9/2017: de prijzen zijn inmiddels verhoogd naar USD 879/USD 659/USD 659/USD 439.
Update 10/10/2017: de prijzen zijn inmiddels verhoogd naar USD 899/USD 679/USD 679/USD 459.
Update 13/10/2017: De EPIC pas kan tot maximaal 19 november aangeschaft worden.

Wanneer is een EPIC pas interessant?

Als je dit jaar plannen hebt om te gaan skiën in Amerika en Europa! Want stel, je gaat een week naar het grootste skigebied van Amerika, Park City in Utah en je wilt nog een weekendje skiën in één van genoemde Europese skigebieden, dan heb je ‘m er al uit! Het wordt pas echt leuk als je behoort tot die buitencategorie van skilovers en powderchasers voor wie het skiseizoen niet lang genoeg kan duren. Want bij een 3e, 4e of zelfs 5e tripje vanuit een van de 28 (!) skiresorts in Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk of Italië zoef je letterlijk gratis van de pistes. Er zijn verschillende voorwaarden voor het gebruik in Europa, zo moet je soms de pas met een id laten zien aan de kassa. Er zijn ook skigebieden waar je ruim voor aankomst een online formulier moet invullen. In Oostenrijk is het gratis gebruik weer gekoppeld aan specifieke accommodaties waar je minimaal 3 nachten moet verblijven. Lees hier alle voorwaarden voor het skiën in Europa.

Limited edition

Als je overweegt om in Amerika of Canada te gaan skiën, laat ons dan een arrangement voor je maken inclusief skipas tegen een speciaal packagetarief. De prijs die je betaalt voor de skipas is in alle gevallen goedkoper dan zelf boeken. En plan je daarnaast om ook nog in Europa te gaan skiën? Dan rekenen we voor je uit of jouw reisschema een Epic Pass waard is. Want zou zonde zijn om daar niet van te profiteren, toch?

Let op: de skipas wordt in een gelimiteerde oplage uitgegeven en is maar tot een bepaalde datum leverbaar (datum deadline voor seizoen 2017 2018 is voorlopig vastgesteld op 4 september). Vraag nu je offerte!

Skiën in Amerika steeds toegankelijker

Een wintersportvakantie naar Amerika is allang geen ver-van-mijn-bed-show meer. Zo startte Delta Air Lines onlangs een directe lijn van Amsterdam naar Salt Lake City waardoor je binnen 12 uur op de pistes kunt staan. Poedersneeuw en het typische Amerikaanse sfeertje zijn bucketlist-ervaringen die blijvend hoog scoren bij echte skiliefhebbers.

Wil je weten of een EPIC pass interessant is voor je? Stuur ons een bericht!

EPIC Pas ook geldig in Deer Valley

 

Else Schepers
Else Schepers is als ski touroperator actief. Op deze website deelt ze samen met haar team en gastbloggers insidertips en ervaringen om je te inspireren voor een winterse droomreis naar Canada of Amerika.