Boek een sledehondentocht in Banff / Lake Louise va € 75 pp
arrow_drop_up arrow_drop_down
Hondenslee Banff Lake Louise Canada Wintersport

Sledehonden met Kingmik in Lake Louise

Kingmik Dog Sled Tours biedt als enige hondensleden tochten aan in Banff National Park. in de plaats Lake Louise, vlak bij het Fairmont Chateau, vind je de standplaats van dit bedrijf. De tochten vinden plaats tussen Banff National Park en Yoho National Park, de grens van Continental Divide, de bergen die de provincie Alberta en British Colombia van elkaar scheiden.

Het verzamelpunt van de tours is in Lake Louise, bij de Great Divide Trailhead, een parkeerplaats net voor de Deer Lodge. Gemiddeld worden maar 4 sledes per tour ingezet, geen massale tochten dus en volop tijd om te genieten van de schoonheid van het landschap en de natuur, en natuurlijk van de honden! De sledes zijn voorzien van warme dekens. Er passen twee volwassenen in een slee, zelfs een kindje ( onder 5 jaar) past daar bij.

Prijzen per persoon bij 2 personen per slee. Er worden maximaal 10 personen ingezet per tour er is geen minimum deelname vereist. Hoogseizoenprijzen zijn van toepassing. Er zijn geen tours op 1e kerstdag en op 1 januari. Maximale gewicht per slee 180 kg. na 1 maart wordt dat 170 kg. De Winter Adventurer is een tocht van 6 uur,prijs op aanvraag.

Narnia Tour (0,5 uur)

De Narnia Tour is een prachtige tour om kennis te maken met hondensleden. Bij deze mini-excursie reis je een half uurtje in de hondenslee. Net genoeg om over deze bijzondere ervaring mee te praten. In dit half uur zie je spectaculaire landschappen in Banff National Park en omdat deze tour pas om 4 uur begint, kun je deze tocht perfect combineren met een dag op de pistes van het dichtbij gelegen skigebied van Lake Louise. De Narnia Tour vertrekt dagelijks 16.00 uur.

Husky Canada hondensleden wintersport

Great Divide Tour (1,5 uur)

Deze excursie is de meest populaire trip. Je legt 16 kilometer af en er is voldoende tijd voor prachtige foto’s van de talloze prachtige landschappen dus neem je camera mee! Op de terugweg zal de gids je de basics leren zodat je zelf de honden weer naar huis kunt leiden. De tocht vindt plaats tussen Banff National Park en Yoho National Park, op de grens van de Continental Divide, de bergen die de provincie Alberta en British Colombia van elkaar scheiden. Vertrek dagelijks om 9.30 uur, 12.00 uur en 14.00 uur.

Husky hondensleden wintersport
Wintersport Canada Hondenslee Lake Louise

Else en Josée bezochten Kingmik in Lake Louise

13.45 uur: Aankomst en voorstellen van het team, inclusief de honden :-) Oeps, te laat! 
14.00 uur: Vertrek per slee door het prachtige Banff National Park.
15.00 uur: Pauze en fotomoment bij de Great Divide, zie ook film op FB.
15.15 uur: Wij mogen zelf de slee terug naar de basis besturen! 
Klik op de foto en lees het hele verslag!
Lake Louise Chateau Fairmont hondenslede

Onze tip voor een heerlijke dag inclusief hondenslee avontuur

Boek de Great Divide tour en rij via de Bow Valley Parkway naar Lake Louise (als je uit Banff komt), een prachtige rit! Vervolgens sluit je aan bij een Great Divide Tour en als extra maak je een wandeling op eigen gelegenheid rondom het prachtige meer bij het Fairmont Chateau. Neem een rugzakje mee en eet lekker in de natuur. Of… beloon jezelf met een lunch of diner in het Fairmont hotel met uitzicht op het meer.

Wij gebruiken cookies