Page content

Logden Lodge; Neerlands trots in Canadese Kootenays

Logden Lodge; Neerlands trots in Canadese Kootenays

Canadeser kan het niet als je in British Columbia door de ongerepte natuur van de Kootenays rijdt. In dit uitgestrekte gebied van bergen, meren en bossen vind je de skidomeinen van Nelson/Whitewater en Red Mountain. Dit is ook het thuishonk van het Nederlandse stel Annelies en Paul. Zij creëerden er hun eigen droomplek, Logden Lodge. Vier zalige berghutten-de-luxe, verstopt in het groen, op zo’n 25 km van Nelson.

Onze nieuwsgierigheid is gewekt en we willen dolgraag hun verhaal horen. Tijd voor een goed gesprek.

Paul-enAnnelies-Logden-Lodge

Hoe zijn jullie hier beland?

“Toeval en verliefd worden! Wij hebben beiden de halve wereld gezien door ons werk en we wilden ons settelen in een mooi natuurgebied om lodges op te gaan zetten. We dachten Canada al aardig goed te kennen, maar belandden per toeval in Kootenay County. Het landschap, de ongerepte wildernis en de year-round mogelijkheden van deze locatie deden ons op slag verliefd worden. We hebben 17 hectare puur natuur om ons heen.

Het was 180 graden draaien na ons voormalige diplomatenbestaan. Dit avontuur werd een proces met een bijna verticale leercurve. Maar na 2 jaar hebben we onze droom verwezenlijkt. Wij voelen ons bevoorrecht te leven in zo’n landschap. No regrets!”

Jullie hebben hier 4 gastenlodges staan. Zelf gebouwd?

“Ja, from scratch, dus begonen met bomen hakken! Het 1e jaar hebben we vooral veel tijd besteed aan het zoeken van perfecte locaties in het bos voor de lodges. Of cabins zoals ze hier worden genoemd. Wij hebben alles zelf ontworpen en gebouwd, met hulp van locals.

Elke lodge (ca. 75m2) heeft een ander interieurthema, geïnspireerd op onze reizen. Zo hebben we een Nederlandse, Afrikaanse, Aziatische en Noord Amerikaanse uitvoering. We hebben gebouwd waar en vooral hoe we zelf graag zouden willen zitten. In een mix van de rustieke en cosy berghutsfeer met een gerieflijke mate van luxe en comfort. We wonen zelf ook op het terrein dus onze persoonlijke service krijg je er gratis bij!”

Logden-Lodge-Cabin-Elise-livng Logden Lodge Heritage Cabin badkamer Logden-Lodge-heritage-cabin-keuken Logden-Lodge-heritage-living Lodgen-Lodge-cabin-Elise-slaapkamer Logden Lodge Cabin keuken Logden Lodge Gold Cup Cabin living Logden Lodge Gold Cup Cabin veranda Logden-Lodge-badkamer Logden Lodge Gold Cup Cabin Gezellig-dineren-in-Logden-Lodge Logden Lodge Cabin Elise badkamer

Waarvoor komen de gasten hier ‘s winters?

Voor het skiën, want wij zitten perfect in wat ze hier noemen de Snowvalley. En dan met name voor skiën in Whitewater (op 20 km) wat een eldorado is voor off-piste skiën. Ook komen gasten voor de natuur en de rust: de cabins zijn dusdanig verspreid dat je absolute privacy hebt. En dat is elders lang niet altijd het geval. En ten slotte voor het gemak: we zitten niet ver van Nelson. Een echt gezellig en authentiek stadje met kroegjes, restaurants én de grote supermarkt.”

Wat raden jullie Nederlanders aan die hier komen om te skiën?

“Wij hebben op verzoek van de Nederlandse touroperator SkieninCanada een een speciale Winter Experience samengesteld met een gids, gericht op back-country skiën en dan bedoelen we het echte poedersneeuw skiën. Dat is hier waanzinnig! Bovendien nog onontdekt door de massa, dus je kunt hier altijd je eigen spoor trekken. Zo kun je 1 dag skiën in Whitewater, 1 dag in Red Mountain/Rossland en 1 dag de Kootenay Pass. Dan is er nog de optie voor heliski. De helikopter zet je af en hupsakee, daar start je ski-avontuur voor de hele dag. Je kunt gaan voor het complete 4 daagse pakket of dagkeuzes maken”.

red-mountain

Moet je dan goed off-piste kunnen skiën?

“Belangrijk is om vooraf duidelijk je ski-ervaring aan te geven. Aan de hand daarvan bepaalt de gids waar te skiën. Maar je hoeft geen skicrack te zijn. Dat maakt deze experience geschikt voor zowel de onervaren skiër als de überexpert.”

Welke Canadese eigenschap willen jullie meegeven aan jullie gasten?

“Zonder twijfel de enorme vriendelijkheid van de Canadezen. Hier zijn de mensen ontzettend aardig en vooral laid-back, superrelaxed. Dit is een echte no-stresszone! En we hebben er nog één: een sterk bewustzijn van de natuur, van zowel de schoonheid als de kwetsbaarheid. Men geniet enorm hier van de natuur en gaat er tegelijkertijd heel respectvol mee om.

 Wat moeten gasten zeker doen als ze hier zijn?

“Absoluut snowshoeing! Was voor ons dé ontdekking van een hele nieuwe wereld. Je bent echt één met de natuur. Er is geen enkel spoor van beschaving; geen hekjes, geen paaltjes, helemaal niets. Maar wees gerust: verdwalen kun je niet en je komt geen loslopende beren tegen, die genieten in de winter lekker van hun winterslaap. Als je het niet meer weet dan volg je gewoon je eigen spoor terug. Wel een tip: neem een hoofdlampje mee want het wordt hier ’s winters vanaf 17 uur donker. Overigens bieden wij het snowshoe-materiaal te leen. Een andere to-do tip is de hondensledetocht in Salmo, over een trail van ca 6,5 km door de bossen. Prachtig!”

sneeuwschoen-wandelen-Salmo-Rivier

Wil jij ook een echte Winter Experience met poedersneeuw? Vul dan hier het aanvraag formulier in voor een offerte op maat of bekijk onze skisafari Powder Highway.

Lees hier meer over de skigebieden rondom de Logden Lodges van Annelies en Paul :

Nelson – Whitewater

Red Mountain

 

 

 

Else Schepers
Else Schepers is als ski touroperator actief. Op deze website deelt ze samen met haar team en gastbloggers insidertips en ervaringen om je te inspireren voor een winterse droomreis naar Canada of Amerika.