Page content

Panorama skigebied gets BIGGGGRRRR!

Panorama skigebied gets BIGGGGRRRR!

Heliskiërs hebben Panorama vast al eens opgemerkt als “place to heliski”. Maar wie aan de grond blijft, wordt dit jaar verwend met een forse uitbreiding van het toch al grote skigebied.

Skiresort van het jaar

Na vorig jaar verkozen te zijn tot North American Resort of the Year is het Canadese Panorama aan een heuse opmars bezig. En laat je niet verblinden door het schattige gehalte van dit ski-in/ski-out dorp. Waar de lage pistes super easy & relaxte ski bieden, vind je hoger in het skigebied de echte uitdagingen. Bekijk het filmpje voor een eerste impressie.

Monsterlijke uitbreiding skigebied

Ultieme spot is Taynton Bowl. Een zône met louter black diamond runs en trails door fluffy poedersneeuw. Door de toevoeging van deze zone is er nu een brede bergkam bij met extra speelterrein voor echte skicracks.  Denk: steil, open en met heel veel ongerepte sneeuw. Er komen 4 duizelingwekkende nieuwe double black diamonds met veelzeggende namen als The Monster en Get Out! Vanaf hier kun je nu ook meteen de langste afdaling maken met een totale afstand van 6,5 kilometer. Kortom: niet voor watjes dus!

Panorama uitbreiding skigebied 2018

Panorama: ski én heliski

‘This is going to be like helisking but without the helicopter’, roepen de lokale skiërs vol ongeduld. Een uitspraak waar ik niet geheel achtersta want dat zou betekenen dat helikopterskiën louter is weggelegd voor de echte skicracks. En dat is het juist NIET, zeg ik uit eigen ervaring. Want het is HIER, in Panorama, dat ik – zonder mezelf off-piste-expert te noemen – mijn eerste helikopterski-ervaring heb mogen beleven. Panorama is namelijk de basis van RK Heliski, een van de best georganiseerde helikopterski-organisaties in BC Canada. Indeling vindt plaats op basis van je skiniveau en alles draait om de beste ervaring, niet om de steilste afdaling. En geloof me, het is één adrenaline-kick, van begin tot eind! En heel goed te doen!

Helikopterskien in Panorama met RK Heliski

Probeer het zelf: win een wintersportvakantie mét heliskitrip in Panorama!

Zou jij dat ook willen meemaken doe dan mee met onze geweldige winactie waarbij je een volledig verzorgde wintersportvakantie kunt winnen, inclusief heliskiën met RK Heliski in Panorama!

Facts&Figures skigebied Panorama 

Het skigebied heeft 124 trails&runs

Langste run is 6,5 km

Hoogste punt is 2450 mtr

30% skigebied voor beginners

55% skigebied voor gemiddelde skiërs

25% skigebied voor gevorderden.

Maakt onderdeel uit van de BC Powder Highway

Panorama skigebied is open van 8 december tot 8 april 2018

Beeld: Panorama Resort