Page content

Piste symbolen en kleuren in Canada en Amerika

Piste symbolen en kleuren in Canada en Amerika

De aanduiding van de verschillende pistes wijkt in de USA en Canada af met Europa.

De verschillende moeilijkheidsgraden worden met piste symbolen en kleuren aangeduid. We hebben deze voor je op een rijtje gezet in een handige tabel. Zoals je ziet bestaat er geen rode piste in Canada of Amerika, terwijl dit voor de meeste Europese skigebieden een hele belangrijke kleur is, het is immers een gemiddelde piste, de piste waar het gros van de wintersporters zich prettig voelt.

Piste kleuren en symbolen in Canada en Amerika

pisteaanduiding-canada-amerika

Zoals je ziet bestaat er geen rode piste in Canada of Amerika, terwijl dit in Europese skigebieden de kleur voor een gemiddelde piste is. In Noord Amerikaanse skigebieden is de piste met het blauwe vierkant de gemiddelde piste. Beginners kiezen voor pistes met een groene cirkel.  Voor gevorderden is de Black Diamond de juiste piste en voor de durfals is dat de Double Black Diamond.

Hoeveel kilometer piste?

Een ander groot verschil met Europa is dat er in Canada en Amerika niet gesproken wordt over het aantal kilometers piste, maar over het aantal hectare. Dat is voor Europeanen vaak lastig, omdat men graag een vergelijking wil met de Europese skigebieden. Een belangrijke reden om het skigebied in hectare uit te drukken in plaats van kilometers, is omdat er sprake is van een terrein waar je in skiet. Het hele terrein is beschikbaar en niet alleen een piste dat als een pad naar beneden gaat.

Er wordt ook minder geprepareerd in Canada en Amerika. ’s Ochtends als je op pad gaat, kun je de informatie onder aan de lift raadplegen of het personeel vragen waar de pistes die nacht geprepareerd zijn. Een geprepareerde piste wordt een ‘groomer‘ genoemd. Als je niet zelf je weg wilt zoeken tussen de piste symbolen maar lekker achter iemand aan wilt skiën die het gebied goed kent, maak dan gebruik van de gratis mountainhosts.

Moutainhosts

Op bijna alle skibestemmingen in Canada en Amerika worden dagelijks gratis Mountain Tours gegeven. Deze tours worden over het algemeen gegeven door lokale vrijwilligers die  graag ‘hun’ skigebied laten zien. Het zijn vaak wat oudere locals, die in ruil voor een gratis seizoenspas een minimaal aantal dagen per seizoen beschikbaar moeten zijn om toeristen rond te leiden. Deze mountainhosts zijn de ambassadeurs van het skigebied.

Lees het interview met Nancy, mountain ambassador in Aspen.