Niet alleen bombardeerden wij Sun Valley na ons bezoek direct tot een van onze favoriete skigebieden, ook het bijbehorende stadje Ketchum stal ons hart! Wij vielen voor de authentieke sfeer en werden verrast door het culinaire palet. Hier geldt letterlijk: you-can-eat-your-heart-out! Hier onze tips voor een gezellige après-ski, typische Amerikaanse bear, burger&steak adresjes of een avondje fine dining.
Eten in Sun Valley: voor alle smaken
Voor de liefhebbers van lekker eten vind je hier de wereld aan keukens, behalve die van de overbekende fastfood-ketens. Ja, het is echt waar; de lokale bevolking wil hier geen McDonalds in het straatbeeld en vooralsnog wordt daar gehoor aan gegeven! En terecht, zeggen wij, want de lekkerste hamburger&fries aten we bij Grumpy’s. En alleen al om de locatie wil je hier een keer zijn geweest: binnen in het grijs geschilderde houten chalet is het een kakofonie van bierblikjes, autoborden, stickers, haaien en opblaaspoppen! Absoluut een hilarische aanrader! Wel ietsje uit het centrum, reken op 10 à 15 min. lopen.
Nog zo’n gekke plek is El Nino op 280 6th St. E, een Mexicaans restaurant, ondergebracht in een knalgele locomotief!
De favorieten van de 'locals'
De meeste restaurants vind je in Main Street en Washington Avenue. Hier een selectie van de lokale favorieten:
The Covey, 520 Washington Avenue
Een modern ingericht restaurant and the place to eat voor een goed stuk vlees of vis. Reserveren aan te raden.
Rickshaw, 460 Washington Avenue
In dit kleine, gezellige restaurant kun je smullen van creatieve gerechten, geïnspireerd op de Vietnamese, Thaise en Cambodjaanse keuken. Reserveren niet mogelijk; wie het eerst komt, het eerst maalt.
Enoteca, 300 N Main Street
Allereerst een uitstekende wijnbar maar ook een restaurant waar vooral de houtoven-pizza’s, de salade’s en de forel de smaakmakers zijn. Reserveren mogelijk.
Michel’s Christiana Restaurant & Olympic Bar, 303 Walnut Ave
Dit adres is het onbetwiste fine-dining adres in Ketchum. Het bestaat al sinds 1959 en Ernest Hemingway had er zelfs een eigen tafel. Zowel de eigenaar, voormalig Olympisch skicoach Michel Rudigoz als chef-kok Laurent Loubot zijn van origine Frans en op de kaart dan ook veel Franse klassiekers als Soupe à l’oignon (uiensoep) en escargots Bourguignon (slakken), maar ook een eigen versie van de o zo Amerikaanse Mac ’n Cheese. Je kunt hier ook terecht voor een aperitief in de Olympic Bar die vol hangt met foto’s van skikampioenen uit Michel’s Olympische glorietijd.
The Pioneer Saloon, 320 N Main St.
If you haven’t been to the Pioneer Saloon, you haven’t been to Ketchum! En daar is niks teveel van gezegd want als je een echte Amerikaanse experience wilt hebben, dan mag je dit niet missen. Zowel de façade als het interieur is volledig Saloon-proof. Hier kom je om bier te drinken en om de Prime Rib met roasted potatoes te eten. We waarschuwen je alvast: it’s big! Dagelijks geopend, geen reservering mogelijk.
Warfield Distillery & Brewery, 280 N. Main St.
Bierliefhebber? Dit is het onbetwiste adres voor een lokaal gebrouwen biertje of de huisgestookte gin. Te combineren met hun beroemde Nachos of Crispy Potato Chips, beide gemaakt van organische geteelde aardappelen. Uit Idaho uiteraard!
Must-eat's in het skigebied van Sun Valley
The Roundhouse Restaurant – einde van de RoundHouse Expresslift.
Een prachtig, monumentaal houten chalet met een enorme open haard, een klassieke bar, een fine dining restaurant en een skiërsrestaurant. Onze aanrader: The Fondue for two!
River Run, Seattle Ridge en Warm Springs Day Lodge – verspreid in skigebied
Deze drie flink uit de kluiten gewassen chalets aan respectievelijk de voet, op de top en bij de Warm Springs afdaling bieden uitgebreide self-service mogelijkheden. De inrichting is verrassend chic en stijlvol, maar verwacht geen intiem sfeertje want daarvoor is het te groot. Ook voor het buffet geldt: de keuze is reuze!
Romantisch restaurant buiten de stad bij Trail Creek
Trail Creek Cabin: ultiem adres voor romantici, midden in de natuur, op ca 5 km buiten de stad. Trail Creek Cabin in een fan-tas-tisch ingericht houten chalet uit 1937. Het decor brengt je meteen in de 19e eeuwse westernsfeer, met robuuste houten tafels, grote open haard, koeienvel op de vloer, schapenvacht in de stoel.. En een menukaart waar je U tegen zegt, met het beste vlees en vis uit de staat Idaho! Reserveren noodzakelijk.
Wat ons verder nog opviel in het stadsbeeld: een Poké Bowl Bar, een bierdestilleerderij annex bar, superfood- smoothie & juicebar’s en genoeg koffietenten met uitstekende koffie’s (en overheerlijke huisgemaakte taarten en cake’s in de vitrine..). Zelf verbleven wij in het recent geopende en nu al trendsettende Limelight Hotel in hartje Ketchum. Daar is de loungebar in no-time een favoriet après-ski adres geworden voor gasten én niet-gasten, die hier meestal ook blijven hangen voor de houtoven pizza’s!
Tekst: Josee Schouten Beeld: Josee Schouten, Else Schepers, Sun Valley Resort