Page content

Skisafari Olympisch Utah, grootste skigebied van USA

Skisafari Olympisch Utah, grootste skigebied van USA

Sinds 17 december 2015 is Park City Mountain Resort officieel het grootste skigebied van Amerika. Dit geweldige skigebied is het speelterrein voor de Skisafari Olympisch Utah.
Door de installatie van de Quicksilver Gondola zijn Park City en Park City Mountain (voorheen The Canyons) met elkaar verbonden en vormen ze nu samen Park City Mountain Resort. Daarmee zijn ze de trotse eigenaar van de titel GROOTSTE SKIGEBIED VAN AMERIKA. Vlieg naar Salt Lake City en verken de skigebieden van Park City Mountain en Deer Valley. Je legt bij deze skisafari geen lange afstanden af dus je kunt je je tijd volop besteden aan het skiën.

Je begint deze Skisafari Olympisch Utah in Park City Mountain, waar je even kunt bijkomen van de vliegreis. Het tweede deel van de Skisafari Olympic Utah verblijf je in het gezellige en sfeervolle Park City, waar in 2002 ook de Olympische Winterspelen plaatsvonden. Naast deze twee geweldige plekken kun je ook nog een dag gaan skiën in Deer Valley, dat ligt op minder dan 10 minuten rijden. Deer Valley is alleen voor skiërs want snowboarden is hier verboden!

Skisafari Olympisch Utah: Salt Lake City – Park City Mountain – Park City – Salt Lake City

skisafari-USA-olympic-utah

Prijs vanaf € 2280 per persoon

Deze vanaf-prijs is gebaseerd op een verblijf in de accommodaties die hieronder genoemd staan. Wij zijn in dit voorbeeld uitgegaan van een bezetting van 2 personen in de appartementen/hotelkamers en een reis in de maand januari. Deze prijs per persoon geldt voor een Skisafari Olympic Utah met een reisperiode van 11 dagen, waarbij vertrek op elke dag van de week mogelijk is. De terugvlucht vertrekt op dag 10 vanuit Amerika, waardoor je op dag 11 terug in Nederland bent.

Inclusief in de prijs:

 • Accommodatie: 9 nachten in onderstaande (voorbeeld) accommodaties gebaseerd op een bezetting van twee personen per studio:
  Nacht 1, 2, 3 en 4        Park City Mountain   Sundial Lodge: Studio
  Nacht 5, 6, 7, 8 en 9   Park City         Silver King Hotel: Studio
 • Vlucht: Retourvlucht Amsterdam – Salt Lake City in economy klasse met o.a. Icelandair, Air Canada, United Airlines of KLM. Inclusief alle taxen zoals luchthavenbelasting, veiligheids- en brandstoftoeslagen.
 • Autohuur via Alamo: Intermediate SUV, gelijkwaardig aan een Toyata RAV4, bezet met twee personen. In deze auto heb je genoeg ruimte voor de koffers en je voelt je veilig. Uit onze eigen ervaring is gebleken dat een SUV echt een must is voor een comfortabele ski safari. Ophalen: Salt Lake City Airport op dag 1, inleveren: Salt Lake City Airport op dag 10. Inclusief Fully Inclusive pakket: Ongelimiteerde kilometers, CDW + diefstalverzekering, Extended Protection (aansprakelijkheid), lokale belastingen en luchthaventoeslag. Het tarief is voor 1 bestuurder en exclusief Roadside Service Plan (schade aan banden en ruiten) en Fuel Service Option.
 • Lokale en provinciale toeristenbelasting

Niet inbegrepen in de prijs

 • Dossierkosten à € 40,- per boeking (verplicht)
 • Maaltijden
 • Liftpassen en activiteiten, wij doen graag een voorstel
 • Huurmateriaal of materiaal meenemen op de vlucht
 • Vlucht upgraden naar Comfort of Business Class
 • Persoonlijke uitgaven en verzekeringen

Park City Mountain Resort Skisafari Olympic Utah

Opmerkingen

 • De prijzen worden gecalculeerd op basis van de meest voordelige tarieven zoals wij deze van onze partners ontvangen. Bij definitieve reservering kan blijken dat dit tarief niet meer beschikbaar is.
 • Deze skisafari kan compleet naar je eigen wensen worden aangepast en is bijvoorbeeld ook in omgekeerde volgorde te reserveren.
 • Wij houden het recht de reissom aan te passen aan veranderende koersen, belastingen of andere heffingen zoals brandstoftoeslagen.
 • Op deze reis zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Reisinformatie skisafari Olympic Utah

Deze skisafari start op Schiphol van waar je naar Salt Lake City vliegt. Je vliegt overdag en je komt aan het einde van de middag aan in Salt Lake City. Hier haal je de huurauto op bij Alamo en rijd je in zo’n 35 minuten naar Park City Mountain. Onderweg heb je een adembenemend uitzicht over Salt Lake City en de omgeving en let en passant even op de indrukwekkende villa’s waar je langs rijdt in de buitenwijk van deze stad.

Park City Mountain

De eerste nachten verblijf je in Park City Mountain. Je hebt hier de tijd om te wennen aan het hoogteverschil. De Sundial lodge ligt op 50 meter lopen van de skilift die je het skigebied van The Canyons in brengt. Dit skigebied biedt mogelijkheden voor elk niveau, maar vooral de gemiddelde en expert skiër zal zich hier thuis voelen; 44% van de afdalingen is geschikt voor gemiddelde skiërs en maar liefst 46% valt in de klasse ‘black diamond’! Dit is de perfecte combinatie om eerst even rustig aan te wennen aan de Amerikaanse poedersneeuw om vervolgens het avontuur aan te gaan op de uitdagende pistes.

Corduroy Park City Sneeuwschoenwandelen Main Street Park City Poedersneeuw Park City Winkelen in Park City Park City Balloon Ride Bob Slee Olympische spelen Park City  Park City Mountain Resport Winkel in Park City Poedersneeuw Utah Park City Film Festival Park City Mountain Superpipe

Park City

Vervolgens reis je door naar Park City, op 10 minuten van Park City Mountain Hoewel het skigebied nu aaneengesloten is, is het toch interessant om in beide dorpen te verblijven. In deze Skisafari Olympic Utah kun je mooi die verschillende sferen te proeven. De Main Street van Park City is zeer sfeervol en biedt talloze winkels, restaurants en café’s. Het Silver King Hotel waar je verblijft ligt op 100 meter lopen van de PayDay lift die je het skigebied van Park City Mountain inbrengt. Het grote aanbod aan liften en afdalingen zorgen voor een mooi gevarieerd aanbod. Heb je er aan het einde van de dag nog niet genoeg van, dan kun je hier ook nog avondskiën op de verlichte pistes. Gebruik ook een dag om te gaan skiën in Deer Valley, je vindt er wel 100 afdalingen! Let op: Deer Valley is echt alleen voor skiërs, snowboarden is hier namelijk niet toegestaan.

Op dag 10 reis je terug naar Salt Lake City. Jouw Skisafari Olympic Utah zit er al weer op en het is tijd om terug te vliegen naar Nederland. Je vliegt ’s nachts waardoor je de volgende dag weer op Nederlandse bodem staat.

Skisafari Olympic Utah

Vraag hier je offerte aan voor een skisafari en ontvang binnen 1 dag een vrijblijvend reisvoorstel.