Page content

Skisafari Powder Highway: de ultieme poedertrip!

Skisafari Powder Highway: de ultieme poedertrip!

Waag je aan onze meest uitdagende skisafari: De skisafari Powder Highway! Deze skisafari leidt je langs DE gebieden die de die-hards gezien moeten hebben. Een echte bucketlist safari!

Als je rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Calgary vliegt, kom je rond 2 uur ’s middags in Calgary aan zodat je die dag nog door kunt rijden naar Fernie, een prachtige rit van bijna vier uur. Als je liever een eerste nacht in Calgary verblijft, dan passen we uiteraard je reisschema aan. Je ski avontuur begint vervolgens in Fernie waar je kunt wennen aan de fantastische poedersneeuw en wat de Canadezen verstaan onder black diamond en double black diamond. Lees ook over Fernie in onze blog over de Powder Highway.

Skisafari Powder Highway Red Mountain champagne poederJe vervolgt je reis naar het skigebied van Red Mountain, waar je een middag skiet alvorens door te rijden naar de Logden Lodge in het kleine plaatsje Ymir. The Logden Lodge is één van de paradepaardjes uit ons programma. Omdat er talloze backcountry mogelijkheden zijn in de buurt van Red Mountain, Whitewater en de Kootenay Pass, hebben we deze bijzondere accommodatie in ons reisprogramma opgenomen. Niet alleen kun je vanuit Ymir naar Red Mountain en Whitewater maar er zijn talloze prachtige plekken waar je backcountry kunt skiën of boarden. In Ymir laten we je graag kennis maken met de Nederlandse Annelies en Paul. Zij kennen ter plaatse de beste gidsen en en begeleiden in de keuzes voor skigebied, backcountry en gidsen zodat je dagen maximaal benut worden en je precies daar in de sneeuw staat waar de condities optimaal zijn. Lees ook ons interview met Paul en Annelies

Vanuit Ymir vertrek je voor een rit van ca. 3 uur naar Galena, waar je de oversteek per ferry maakt naar Shelter Bay. Deze ferry is het hele jaar door in bedrijf. Als je je afvraagt hoe dit er uit ziet, bekijk dan deze film op Youtube:

Vanaf Shelter Bay rij je in iets meer dan een half uurtje naar Revelstoke. Dit redelijk nieuwe skigebied staat nu al bekend als één van de beste expert skigebieden van Noord-Amerika. Na Revelstoke, waar je behalve op de piste ook voor een dag catskiën of heliskën kunt kiezen rij je door op de Powder Highway naar Kicking Horse. Kicking Horse heeft haar skigebied de laatste jaren enorm vergroot en is vooral een droomgebied door de prachtige bowls die het uiterste vergen van de spieren want de afdalingen zijn er eindeloos! Ook vanuit Kicking Horse is er een mogelijkheid om te gaan heliskiën vanuit de plaats Golden. Kies er bijvoorbeeld voor om één dag dit ultieme ski avontuur uit te proberen en neem dag twee om het skigebied van Kicking Horse te verkennen.

Je sluit de Skisafari Powder Highway af met een bezoek aan Banff, een levendig, typisch Canadees dorp met in de directe omgeving drie verschillende skigebieden. Bij elkaar opgeteld kun je tijdens deze reis acht skigebieden ontdekken!

Skisafari Powder Highway: Calgary – Fernie – Ymir – Revelstoke – Kicking Horse – Banff – Calgary

Skisafari Powder Highway routekaart

Prijs vanaf € 2280 per persoon

Deze vanaf-prijs van de Skisafari Powder Highway is gebaseerd op een verblijf in de accommodaties die hieronder genoemd staan. Wij zijn in dit voorbeeld uitgegaan van een bezetting van twee personen in één hotelkamer en een reis in de maand januari. Deze prijs per persoon geldt voor een reisperiode van 16 dagen, waarbij vertrek op elke dag van de week mogelijk is. De terugvlucht vertrekt op dag 15 vanuit Canada, waardoor je op dag 16 terug in Nederland bent.

Inclusief in de prijs:

 • Accommodatie: 14 nachten in onderstaande (voorbeeld) accommodaties gebaseerd op een bezetting van twee personen per hotelkamer:
  Nacht 1, 2 en 3           Fernie                BW Fernie Mountain Lodge: hotelkamer
  Nacht 4, 5 en 6           Ymir                   Logden Lodge: private cabine
  Nacht 7, 8 en 9           Revelstoke        Hillcrest Hotel: hotelkamer
  Nacht 10, 11 en 12    Kicking Horse   Palliser Lodge: hotelkamer
  Nacht 13 en 14           Banff                  Hotel Mount Royal: hotelkamer
 • Vlucht: Retourvlucht Amsterdam – Calgary in economy klasse met Air Canada/United Airlines/KLM/Icelandair. Inclusief alle taxen zoals luchthavenbelasting, veiligheids- en brandstoftoeslagen.
 • Autohuur via Alamo: Intermediate  SUV, gelijkwaardig aan een Toyata RAV4, bezet met twee personen. In deze auto heb je genoeg ruimte voor de koffers en je voelt je veilig. Uit onze eigen ervaring is gebleken dat een SUV echt een must is voor een comfortabele ski safari. Ophalen: Edmonton Airport op dag 1, inleveren: Calgary Airport op dag 10. Inclusief Fully Inclusive pakket: Ongelimiteerde kilometers, CDW + diefstalverzekering, Extended Protection (aansprakelijkheid), lokale belastingen en luchthaventoeslag. Het tarief is voor 1 bestuurder en exclusief Roadside Service Plan (schade aan banden en ruiten) en Fuel Service Option.
 • Lokale en provinciale toeristenbelasting

Niet inbegrepen in de prijs

 • Dossierkosten à € 40,- per boeking
 • Maaltijden
 • Liftpassen en activiteiten, wij doen graag een voorstel
 • Entree Banff National Park
 • Huurmateriaal of materiaal meenemen op de vlucht
 • Vlucht upgraden naar Comfort of Business Class
 • Persoonlijke uitgaven en verzekeringen

Opmerkingen

 • De prijzen worden gecalculeerd op basis van de meest voordelige tarieven zoals wij deze van onze partners ontvangen. Bij definitieve reservering kan blijken dat dit tarief niet meer beschikbaar is.
 • Deze Skisafari Powder Highway kan compleet naar je eigen wensen worden aangepast en is bijvoorbeeld ook in omgekeerde volgorde te reserveren.
 • Wij houden het recht de reissom aan te passen aan veranderende koersen, belastingen of andere heffingen zoals brandstoftoeslagen.
 • Op deze reis zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Reisinformatie skisafari Powder Highway

Deze skisafari is weggelegd voor de zeer ervaren skiërs en boarders, de die-hards die weinig angst kennen en elke zwarte piste willen uit proberen. De reis begint met een nacht in Calgary als je wilt bijkomen van de vliegreis en om te wennen aan het tijdsverschil. Je kunt ook direct de prachtige rit naar Fernie maken. Deze bijna 4 uur durende rit breng je over de Crowsnest Pass van Alberta naar British Columbia.

Skisafari Powder Highway in Canada

In Fernie wacht een uitgestrekt skigebied op je, waar de diverse bowls volop uitdaging bieden voor de gemiddelde en gevorderde skiërs. Je blijft 3 nachten in Fernie en daarna vervolg je de weg naar Red Mountain, waar je een middag de pistes verkent en vervolgens doorrijdt naar Ymir, waar je 3 nachten logeert in misschien wel de mooiste plek van Canada! Je skiet in de omliggende gebieden, waaronder Whitewater.  Na drie dagen ga je op weg naar Revelstoke. Een fantastische tocht die je dwars door de bergen leidt en waar je zelfs een oversteek per ferry maakt.

In Revelstoke kun je genieten van het skigebied waar je één van de langste zwarte afdalingen van Canada zal vinden. Je verblijft 3 nachten in Revelstoke. Kicking Horse is de volgende stop waar je 3 nachten verblijft. Leef je uit in het uitdagende off piste terrein of kies voor een prachtig lange blauwe afdaling.

Skisafari Powder Highway Revelstoke

Je laatste bestemming van de Skisafari Powder Highway is Banff waar je 2 nachten in het gezellige dorp verblijft en elke dag uit drie verschillende skigebieden kunt kiezen, Mt. Norquay, Sunshine Village of Lake Louise. Je reis eindigt met een nacht in het vliegtuig waarna je op dag 16 weer terug in Nederland bent.

Skisafari Powder Highway Canada

Vraag hier je offerte aan voor deze Skisafari Powder Highway en ontvang binnen 1 dag een vrijblijvend reisvoorstel.