Page content

Edmonton, ijskoud de leukste stad in Alberta

Edmonton, ijskoud de leukste stad in Alberta

Plan je een wintertrip naar de Canadese Rockies dan is Edmonton een goeie aanvliegbestemming om alvast in de stemming te komen. Want hier weten ze donders goed wat winterse ijspret betekent! Voor de bekende wintersportbestemmingen Banff, Lake Louise en Jasper vlieg je of naar Calgary of naar Edmonton. Of een mix van beide als je een skisafari plant. En ook al wil je nog zo snel die pistes op, geloof ons, een stopover in Edmonton is de perfecte opwarmer. Deze stad bruist van activiteiten die je helemaal in de wintersportsfeer brengen. Hier een klein overzicht:

ice-on-whyte-edmonton

Ice on Whyte Festival – 26 tot 29 januari en 2 tot 5 februari 2017

Stel je eens voor: ruim 70 ton ijs dat wordt gedumpt om te worden bewerkt tot spectaculaire ijssculpturen en een gigantische ijsglijbaan. Dit alles maakt van het Ice on Whyte Festival een unieke winterse happening in de hotste wijk van Edmonton. Old Strathcona! Kun je er op de laatste dag bijzijn, dan wacht je een hartverwarmende finale met het spectaculaire ‘verbranden’ van een ijssculptuur.

Locatie: End of Steel Park, bij Gateway Blvd (103 Street) en Tommy Banks Way

Silver Skate Festival – 10 tot 20 februari 2017

Als je bedenkt dat 1 op de 35 Canadezen Nederlandse wortels heeft is het geen wonder dat het oudste winterfestival Silverskate oorspronkelijk door Hollandse emigranten is opgezet. Dat wordt al verklaard als je ziet dat je je kunt inschrijven voor de Kortebaan Long-blade Skate Race (echt waar, zo heet het!). En dan is er ook nog zoiets als de Langebaan maar dat wordt de Northgate Skate Race genoemd. Dit alles vindt plaats in het William Hawrelak Park. Hier kun je nog meer winterse gezelligheid verwachten met muziek, eettentjes en tijdens de avonden prachtig verlichte  sneeuwsculpturen.

Locatie: Hawrelak Park, 9330 Groat Rd, Edmonton

TIP: ben je op een ander moment in Edmonton en wil je toch gaan schaatsen, kijk dan op deze lijst van alle schaatsmogelijkheden in Edmonton.

edmonton-silver-skate-festival

Edmonton Winter Castle

En als je dan toch in het Hawrelak Park bent, neem dan een kijkje bij het spectaculaire Winter Kasteel. Vorig jaar was de primeur en wegens succes is het dit jaar opnieuw gecreëerd. Alles, maar dan ook echt alles is van ijs. Het lijkt nog het meest op een enorme ijsgrot uit de film Narnia. Je kunt er doorheen lopen en de vooraf ingebouwde verlichting zorgt voor een magisch, surrealistische wereld. Een aanrader!

Open van eind december tot maart, of tot het gaat smelten, alle dagen m.u.v. dinsdag geopend. Online tickets zijn het voordeligst: $ 12,95 volw, $ 9,95 kind 4-11 jr.

edmonton_ice-castles_festival

edmonton_ice-castles_festival edmonton_ice-castles_festival

Lees ook:

Edmonton, toegangspoort naar de Rockies

De ultieme skisafari in Alberta