Page content

Algemene praktische informatie

Algemene praktische informatie

Lees hier over alle praktische informatie: de zaken die je moet weten als je op wintersportvakantie naar Canada of Amerika gaat.

vlag-canadaCanada ligt in Noord Amerika en is, na Rusland, het grootste land ter wereld. De naam Canada komt van het Indiaanse woord Kanata (nederzetting). In het zuiden grenst Canada aan de Verenigde Staten van Amerika en in het westen grenst het aan de Amerikaanse staat Alaska. De hoofdstad van Canada is Ottawa. De meest bekende steden van Canada zijn: Toronto, Québec, Vancouver, Calgary, Edmonton en Montreal.

Vlag Amerika

De Verenigde Staten van Amerika bestaan uit 50 staten (en het federaal district Columbia). De hoofdstad van de Verenigde Staten van Amerika is Washington D.C. De letters D.C. staan voor District of Columbia, het speciale federale district dat de hoofdstad omvat. Een aantal andere grote steden in de Verenigde Staten van Amerika zijn: New York, Los Angeles, Chicago, Houston, Boston, Denver, Las Vegas, San Francisco, Phoenix en Detroit.

Praktische informatie over Canada

ETA reistoestemming voor Canada
Feestdagen in Canada
Geld in Canada
Kaart van Canada

Praktische informatie over Amerika

ESTA reistoestemming voor Amerika
Feestdagen in Amerika
Geld in Amerika
Kaart van Amerika

Algemene reisinformatie

Huurauto
Reisdocumenten
Verzekeringen

Wij zijn de touroperator waar je voor kiest als je wilt vertrouwen op ervaring. Voor wintersport reizen naar Canada en Amerika durven we te beweren dat wij de onbetwiste specialist zijn. We vergroten onze kennis continue door de skigebieden te bezoeken en de accommodaties te ervaren. We plaatsen ons in jouw (ski)schoenen en zijn bekend met alle Noord Amerikaanse skigebieden. Je leest over onze ervaringen en onze insider tips in onze blogs: verhalen geschreven uit persoonlijke ervaring en kennis.

Je kunt in onze blogs ook allerlei praktische informatie vinden, zo schreven we bijvoorbeeld over: Hoeveel fooi geef je eigenlijk? Autorijden in Amerika, Gratis Mountainhosts, Hoe groot is een King of Queen bed, en allerlei andere interessante onderwerpen.

Lees meer en ga naar alle blogs