Page content

ETA reistoestemming voor Canada

ETA reistoestemming voor Canada

Vanaf 2016 is het voor reizigers naar Canada noodzakelijk om een Electronic Travel Authorization (ETA) te hebben als je aankomt in Canada per vliegtuig. Als je Canada via land of water binnenkomt is de ETA niet verplicht.

Wat is Electronic Travel Authorization?

De ETA is een document dat toestemming om naar Canada te reizen bevestigt. In plaats van toestemming te verkrijgen langs de gebruikelijke tijdrovende visum procedure, hoef je alleen maar in te loggen op de officiële website van Citizenship and Immigration Canada (CIC), waarna de bevestiging binnen enkele minuten volgt, mits je voor de reis in aanmerking komt. Je kunt vervolgens een kopie van de ETA printen en deze neem je mee naar Canada met de andere verplichte reisdocumenten.

ETA Reistoestemming

De ETA voor Canada kan online aangevraagd worden. Daarvoor heb je een aantal dingen nodig: een geldig paspoort, een e-mail adres en een creditcard. Voor iedere persoon moet een eigen ETA aangevraagd worden, voor kinderen onder de 18 kunnen ouders de aanvraag indienen. Reis je bijvoorbeeld met vier personen, dan moet de ETA 4x aangevraagd worden. De kosten voor de ETA zijn 7 dollar per persoon. De ETA is vijf jaar geldig vanaf het moment van aanvragen.

Vraag hier je eTA reistoestemming aan

De Canadese overheid heeft een handige video gemaakt met meer informatie over de vragen die gesteld worden tijdens het aanvragen. Bekijk hier de video over eTA. Daarnaast is er een hulpformulier in het Nederlands: klik hier om het hulpformulier te bekijken.

De goedkeuring voor de ETA krijg je binnen een paar minuten. Als je aanvraag nader beoordeeld dient te worden, krijg je dit binnen 72 uur te horen. Het is raadzaam een ETA ruim op tijd aan te vragen.

Vlieg je via Amerika naar Canada? Dan heb je ook een ESTA nodig, ESTA is de reistoestemming voor Amerika. Lees hier alles over de ESTA, de reistoestemming voor Amerika

Assistentie bij je ETA aanvraag nodig?

Bij Evisa application services kun je gebruik maken van een klantenservice, zowel telefonisch als per e-mail. Daarnaast is het mogelijk om bij dit servicebureau een betaling te doen met iDEAL of Bancontact/Mr Cash (als je geen creditcard bij de hand hebt bijvoorbeeld). Evisa application services controleert je aanvraag op eventuele fouten en vervolgens dienen zij de aanvraag in. De totale kosten voor de begeleiding en de ETA kosten zijn dan € 17 per persoon, Als je via Evisa je aanvraag wilt doen: klik dan hier.

Als je de aanvraag zelf wilt doen klik dan hier.