Page content

Huurauto ophalen

Als je op jouw vakantiebestemming aankomt, wil je natuurlijk zo snel mogelijk jouw reis vervolgen. Als je goed voorbereid bent en alles bij de hand hebt, helpt dat de medewerkers om je zo snel mogelijk op weg te helpen. Wij zetten voor je op een rij waar je rekening mee moet houden bij het ophalen van jouw huurauto.

Openingstijden

In de USA en Canada zijn de verhuurlocaties op de luchthavens meestal 24/7 geopend. Stadslocaties hebben vaak andere openingstijden. Op jouw huurvoucher staan de openingstijden van de verhuurlocatie vermeld.

Wachttijden bij het ophalen van de huurauto

Op kleinere luchthavens of bij populaire stadslocaties kan het voorkomen dat de wachttijd wat langer is. Lokale partners streven er naar iedereen zo snel mogelijk op weg te helpen.

Rental Plaza’s

Op sommige Amerikaanse luchthavens zijn alle autoverhuurders bij elkaar ondergebracht in een “rental plaza”. Deze bevindt zich in de meeste gevallen op het luchthaven terrein.

On-airport of Off-airport

De meeste luchthavens hebben autoverhuurbalies in de aankomsthal. De huurauto’s staan dan in de parkeergarage van de luchthaven. Het komt ook voor dat je de huurauto buiten de luchthaven moet ophalen. In dat geval rijden er shuttle busjes naar de verhuurlocaties.

Snel op weg met een huurauto

Zorg dat je bij het ophalen van de huurauto de volgende documenten bij de hand hebt, zo kan de medewerker je snel op weg helpen:

  • huurvoucher
  • rijbewijs (en eventueel rijbewijs van een medebestuurder)
  • creditcard op naam van de hoofdbestuurder
  • paspoort

Check de huurauto

Het is belangrijk dat je voordat je wegrijdt met de huurauto, goed controleert of de auto schadevrij is. Mocht er schade aan de auto zitten teken dan een check out formulier waarop eventuele schade is aangegeven, zodat men bij terugkomst weet dat jij niet verantwoordelijk bent voor deze beschadigingen. Het kan handig zijn om foto’s te maken van de auto voor je op weg gaat. Zo voorkom je discussies achteraf.

Eigen risico

Als je een auto via ons huurt, heb je voor Amerika nooit een eigen risico. In Canada is er wel een eigen risico van CAD 800, oftewel ruim 500 Euro. Je kunt er voor kiezen dat ter plaatse af te kopen (je krijgt dit voorgesteld bij het ophalen van de auto). Je kunt er ook voor kiezen om het al in Nederland af te kopen. Voor € 3,50 per auto per dag kun je dit eigen risico afkopen. Het voordeel van het ter plaatse afkopen is dat je niet zelf eerst de kosten hoeft voor te schieten en dan bij ons gaat claimen. Het voordeel van het via ons afkopen is dat je overzichtelijk in Nederland verzekerd bent en de afhandeling ‘lekker makkelijk’ met ons kunt regelen.