Page content

Kaart van Canada

Kaart van Canada

Canada bezet het bovenste gedeelte van Noord Amerika en is op Rusland na, het grootste land ter wereld. In het zuiden grenst Canada aan de Verenigde Staten van Amerika en in het westen aan Alaska, wat tot de Verenigde Staten van Amerika behoort. Alle rood omlijnde delen horen bij Canada. De gele sterretjes op de kaart van Canada geven de skigebieden aan die wij in ons programma hebben.

kaart-skigebieden-canada

Op de kaart van Canada hieronder zie je het belangrijkste deel voor de wintersport in Canada. Er wordt zowel in het Oosten als in het Westen aan wintersport gedaan. De Canadezen spreken ook over The East en The West. In het Westen liggen de meest interessante provincies: Alberta en British Columbia, BC voor insiders.

Het Oosten is met name interessant voor Europeanen die niet zo lang willen vliegen (ca. 6 uur versus 9 uur naar het westen) of die graag in het Franstalige gedeelte van Canada willen wintersporten.

Lees alles over de Canadese skigebieden in: Wintersport in Canada, een introductie.

kaart-canada-skigebieden

In Canada wordt vaak een specifieke bergketen benoemd. Bijna iedereen kent wel de Rocky Mountains, maar er is nog zoveel meer. Poedersneeuw fans bezoeken de Kootenays of de Monashees & Selkirks, stuk voor stuk spectaculaire gebergtes die de mooiste skigebieden op aarde huisvesten. Op deze kaart zie je de belangrijkste bergketens in Canada:

bergketens-canada