Page content

Vancouver: wat kun je doen in 1, 2 of 3 uur

Vancouver: wat kun je doen in 1, 2 of 3 uur

Stel je voor, je hebt een fijne wintersportvakantie voor de boeg (of achter de rug) en je hebt een paar uurtjes over in Vancouver. Bekijk dan hier onze suggesties voor een handige en snelle manier om de stad te beleven als je maar één, twee of drie uur over hebt.

Vancouver in 1 uur

Vancouver heeft tal van mogelijkheden voor sightseeing en winkelen voor reizigers die maar een paar uurtjes te besteden hebben. Als je maar één uur te besteden hebt, gebruik dat uur dan op Robson Street. Bekend als één van de meest levendige winkelstraten van Vancouver, strekt deze belangrijke verkeersader zich uit van BC Place-stadium naar het water van de Lost Lagoon in Stanley Park. Het is een geweldige plek om mensen te kijken, te snuffelen in luxe winkels of boetiekjes. Vergeet niet de bezienswaardigheden, zoals Library Square, Robson Square en de Vancouver Art Gallery te bekijken. Sla ook de straten tussen Burrard street en Jervis Street niet over! Daar vind je een grote hoeveelheid aan designer winkels, funky boetiekjes en opmerkelijke restaurants.

Als je nog een uurtje extra hebt

Na een wandeling door Robson Street, wandel je zo door naar het nabijgelegen Gastown. Gastown is een historische wijk met oude gebouwen en monumenten naast nieuwe hippe uitgaansgelegenheden. Loop over de geplaveide stenen en maak een foto voor de Victoriaanse gebouwen. Een goede plek voor een foto is bij de iconische Gastown Steam Clock op de hoek van Cambie Street en Water Street. Hier vind je eindeloze mogelijkheden om te genieten van een biertje of een cocktail. Of proef een glas wijn in de Salt Tasting Room, waar je wijnen kunt combineren met ambachtelijke kazen en kleine vleeswaren.

wintersport-canada-vancouver-gastown wintersport-canada-vancouver-china-town wintersport-canada-vancouver totempalen-stanley-park-vancouver

‘Doe de stad’ in 3 uur

Wist je dat Vancouver’s Chinatown, de op twee na grootste Chinatown van Noord-Amerika is? Je vindt er talloze authentieke Aziatische gerechten. Proef een traditionele dim sum, een line-up van handgemaakte gestoomde dumplings of geniet van delicate Chinese thee in één van de theehuizen in Chinatown. Ga naar het Chinese Cultural Centre, het Sam Kee gebouw (’s werelds smalste commerciële gebouw) of de Dr. Sun Yat-Sen Classical Chinese Garden, waar met lelies bedekte vijvers, traditionele Chinese pagodes en bloeiende bomen zorgen voor een serene ontsnapping van de bruisende stad.

Wil je meer zien van Vancouver? Check deze time-lapse video (2.07 min)

Lees ook: Een ideale dag in Vancouver

Heb je zelf iets leuks gedaan of gezien in Vancouver? Laat het ons weten in een bericht!

Else Schepers
Else Schepers is als ski touroperator actief. Op deze website deelt ze samen met haar team en gastbloggers insidertips en ervaringen om je te inspireren voor een winterse droomreis naar Canada of Amerika.