Page content

Vroegboekkorting voor Whistler

Vroegboekkorting voor Whistler

Het is nooit te vroeg om te dromen over je volgende reis naar Whistler Blackcomb. Het skigebied met meer dan 200 pistes is één grote speeltuin, gevuld met poedersneeuw en cruisers. Weet je niet wat een cruiser is? Lees dan ons artikel over skitermen die je moet kennen in Canada en Amerika.

Goed, terug naar Whistler. Denk aan zo´n 12 meter gemiddelde sneeuwval per seizoen, denk aan meer dan 200 afdalingen verdeeld over 2 bergen, denk ski-in & ski-out, denk grootste skigebied van Noord Amerika. En probeer daar nog eens eindeloos veel leuke activiteiten en een legendarische dorpssfeer bij te bedenken. Je snapt het, Whistler staat op de BUCKETLIST van wintersporters over de hele wereld.

Boek voor 30 augustus voor de maximale vroegboekkorting

Als je extra vroeg boekt, krijg je niet alleen de eerste keuze bij de accommodaties, bijvoorbeeld voor drukke periodes zoals de Kerstvakantie, maar het levert je ook nog eens een fixe korting op. De eerste vroegboekkorting van deze komende winter verloopt eind augustus dus als je een skivakantie naar Canada overweegt, vraag dan nu een offerte voor je reis of bekijk onze speciale aanbieding voor de week van 2 – 9 maart (carnavalsvakantie 2019).

   

Mega investering voor winter 2018 2019

Sinds het seizoen 17/18 is Vail Resorts de trotse eigenaar van Whistler. Onlangs maakte het bedrijf bekend dat ze voor komende winter (dus seizoen 2018/2019) een mega investering van 66 miljoen Canadese dollar doen in Whistler. De nadruk van deze investering ligt op het vervangen van liften, zo komt er een nieuwe Blackcomb gondel en worden de wachttijden flink verbeterd door een aantal nieuwe liften.

Fans weten het al: Whistler Mountain en Blackcomb Mountain vormen de twee bergen van het skigebied en op beide bergen zijn ruim 100 afdalingen. De bergen worden onderling verbonden met de wereldberoemde Peak2Peak gondel.  Op Whistler Mountain zal een nieuwe zespersoons Emerald Express-stoel komen die de Family Ski Zone nog vriendelijker zal maken. De Catskinner, een nieuwe snellere vierpersoons stoeltjeslift op Blackcomb Mountain zorgt er voor dat je straks met gemak een extra afdaling kunt doen. En door  de nieuwe 10 persoonsgondel van de upper village tot aan de Peak 2 Peak  gondel kun je vanaf nu niet alleen sneller, maar ook warmer en droger helemaal per gondel naar boven.

Leuk weetje:

De ‘oude’ stoelen die van de Solar en Wizard liften komen, worden door de Whistler Blackcomb Foundation verkocht als onderdeel van hun ‘Chair-ity Sale’. Elke stoel kostte $ 300 en je kon zelfs een Solar Express-bubbel kopen voor een extra $ 50. De stoelen waren beschikbaar op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt en waren in no-time uitverkocht. Alle opbrengsten gaan via de Whistler Blackcomb Foundation naar de gemeenschap.

Wil je meer weten over Whistler? Lees dan verder: Whistler, het dorp en het skigebied of lees welke accommodaties onze favorieten zijn in: Familieski & Whistler: wat een match!

Of ….. bekijk de aanbieding voor de week van 2-9 maart of vraag vandaag nog de offerte voor de perfecte wintersportreis aan!

Else Schepers
Else Schepers is als ski touroperator actief. Op deze website deelt ze samen met haar team en gastbloggers insidertips en ervaringen om je te inspireren voor een winterse droomreis naar Canada of Amerika.