Page content

YOLO ervaring van prijswinnaar Rick in USA

YOLO ervaring van prijswinnaar Rick in USA

Het is waar velen van dromen. Een skivakantie winnen in Amerikaans Colorado. Voor Rick Akkerman werd die droom waarheid.

In 2016 won hij onze prijsvraag en reisde samen met vriend Michel af naar Steamboat en Winter Park. We waren natuurlijk super nieuwsgierig naar de ervaringen van de prijswinnaar!

En Rick, vertel, hoe is de reis geweest?

“Een geweldige bucketlist-experience! We zijn fanatieke snowboarders en hadden beiden nog nooit eerder in Amerika gesnowboard dus we voelden ons als jongetjes in een hele, hele grote speeltuin”

prijswinnaar Rick Akkerman in Amerika wintersport Amerika wintersport Amerika wintersport Amerika

Viel de reis mee of tegen?

Ik heb nooit eerder zo ver gevlogen en eerlijk gezegd viel het hartstikke mee. We vlogen met Icelandair en hadden daardoor een stopover op Reykjavik. Daarna door naar Denver. Daar hebben we overnacht aan de rand van de stad. De volgende dag reden we met een huurauto naar onze 1e bestemming: Winter Park. Alles bij elkaar eigenlijk best snel en simpel.

Noem eens een paar hoogtepunten

  • Er zijn hier ontzettend veel tracks tussen de bomen. Geen geprepareerde pistes maar beveiligde routes die je kunt nemen (en die ook op een routekaart staan aangegeven).
  • De diversiteit van de afdalingen is enorm. De pistes zijn breed en off-piste skiën is hier echt een feest!
  • Verder zijn de pistemensen allemaal ontzettend vriendelijk en behulpzaam. Ze wijzen je niet alleen de weg maar geven je ook tips voor de beste run.
  • Je hoeft maar 1 x je pas door een poortje te halen beneden bij een van de eerste skiliften, verder kun je overal meteen door.

Wat is het verschil tussen Winter Park en Steamboat?

Winter Park is een echt skiresort. Groots. Veel off-piste. Veel extreme runs. Je kon zelfs met een piste bully bij een grote kom worden afgezet voor een echte dare-devil drop naar beneden. We zaten er in het Vintage Hotel en direct ernaast had je een cabriolet lift om in het centrum van Winter Park te komen. Ideaal! Bovendien had het hotel een zwembad en bubbelbad. Man, da’s lekker na een dag skiën!

Steamboat is veel meer een dorp, leuk om s’ avonds doorheen te lopen! Echt zo’n all-american-cowboy sfeertje. Gemoedelijk ook. Geldt ook voor het skigebied. Hier sliepen we in het Steamboat Grand Hotel trouwens. Ook super. Lees ook: de beste cowboyshop in town

Nog bijzondere dingen meegemaakt?

“ In Winter Park raakten we aan de praat met locals die ons uitnodigden om met hen mee te gaan door het bos. OMG, we waren ze in no-time kwijt. Zó snel als zij door de bossen gingen. Het mooie hier is wel dat je uiteindelijk altijd wel weer uitkomt op een punt waar je kunt afdalen naar het dorp of naar een lift. Dus verdwalen doe je hier niet echt.

Oja, en eenmaal weer in Denver voor de terugreis leek het wel of we midden in een soort Koningsdag terecht kwamen: de hele stad was paarsgekleurd, BBQ op straat en feestvierende mensen. Bleek die avond de openingswedstrijd van de Colorado Rockies (red. Honkbalteam Denver) plaats te vinden. Cultuurdingetje..Denver is trouwens best een ‘coole’ stad.

Enne.. alleen maar hamburgers en hotdogs gegeten?

Nee hoor, het eten is best te vergelijken met een Europees ontbijt maar dan extra large. Tuurlijk als je vet wilt, kan je vet krijgen. Wij wisselden pancakes en scrambled eggs af met fruit, yoghurt en orange juice. Sowieso een goede bodem om de dag actief mee te kunnen beginnen! ‘s Middags aten we op de piste wat kleins, nou ja klein, onze favoriete Ceasar Salad was vorstelijk.

‘s Avonds gingen we op zoek naar de leuke restaurants. Zo kwamen we in Steamboat terecht bij 8th Street Steak House. Hier kies je zelf je vlees om daarna te grillen op een gigantische binnen BBQ. Heerlijk!

prijswinnaars in amerika

Wat raad je anderen aan die deze kant op willen gaan?

Om er meer tijd voor te nemen haha! Wij hebben 3 nachten in Winter Park gezeten en 3 nachten in Steamboat. Als ik het nog een keer mocht overdoen zou ik minimaal 2 weken gaan en voor beide bestemmingen een kleine week nemen. Dat is veel meer relaxed. En dan nog een dagje Denver doen. Tip: Lees onze tips van Else van wat je zoal in deze stad kunt doen! 

Else van WintersportCanadaAmerika had een korte ontmoeting met de prijswinnaar in Winter Park (klik op de foto voor een video):

prijswinnaar Wintersport Canada Amerika

Meer ins en outs vind je op onze eigen pagina’s van Steamboat en Winter Park

Aanvullende weetjes voor je wintersportvakantie:

– kinderen onder de 12 hebben gratis skipas én skimateriaal in Steamboat

– Er bestaat een combiskipas: de Rocky Mountain Super Pass Plus: onbeperkt skiën in onder andere Winter Park en Steamboat.

– Handig: WinterParkExpress: dagelijkse trein (2 uur) tussen Denver Union Station en Winter Park, kosten retour ca $49.

– een gratis buspendel elke donderdag tussen Winter Park en Steamboat vanaf half december tot begin april

– gratis ontbijtvouchers bij Steamboat Grand Hotel.

Wil je weten hoe een wintersportvakantie naar Steamboat en Winter Park er voor jou kan uitzien, stuur ons dan een mail of vraag hier je offerte .

 

Else Schepers
Else Schepers is als ski touroperator actief. Op deze website deelt ze samen met haar team en gastbloggers insidertips en ervaringen om je te inspireren voor een winterse droomreis naar Canada of Amerika.