Page content

Steamboat

Steamboat

In Steamboat, in noordwest Colorado, vind je de unieke combinatie van een echt authentiek western dorp en een top skigebied. Hier groeten de cowboys en skiërs elkaar vriendelijk.

Steamboat, het dorp

Spijkerbroeken en cowboyhoeden zie je in Steamboat net zoveel als ski’s en snowboards. Steamboat onderscheidt zich hiermee van elk ander skiresort op de wereld. Het is een unieke ervaring om hier te verblijven. Naast de prachtige western stijl die overal in het dorp weer terug komt beschikt Steamboat over alle moderne faciliteiten die je mag verwachten. Het dorp bestaat uit het oude centrum, downtown Steamboat, en het nieuwe speciaal voor het skigebied gebouwde ski resort. Deze liggen zo’n 5 kilometer van elkaar. Een gratis shuttle bus brengt je in vijf minuten van downtown naar het skiresort en andersom.

Steamboat downtown

De main street van Steamboat is prachtig met veel Victoriaanse architectuur en volop bars en restaurants. Het Wilde Westen leeft hier volop. Je vindt er veel restaurants, bars, winkels en een fantastische skigebied. Steamboat heeft de meeste Olympische atleten geleverd van heel Noord Amerika! Bovendien staat Steamboat bekend om de vele Hot Springs in het dorp en omgeving. Breng na een dag op de piste een bezoek aan de Old Town Hot Springs of Strawberry Park. De accommodaties in Steamboat liggen verspreid over zowel downtown als het skiresort en bestaan uit hotels, motels, bed and breakfast, appartementen en chalets.

Steamboat, het skigebied

Het skigebied van Steamboat ligt in het Park Range gebergte, onderdeel van de Colorado Rocky Mountains. Dit skigebied staat bekend om de wereldberoemde champagne powder en de prachtige glade area’s waar je tussen de bomen door skiet. Dit is een skigebied voor elk type skiër en snowboarder. Vooral de gevorderden en experts zullen zich hier als een vis in het water voelen, aangezien 44% procent van het skigebied perfect is voor deze doelgroep. Het skigebied ligt verspreid over zes bergen: Mount Werner, Sunshine Peak, Storm Peak, Thunderhead Peak, Christie Peak and Pioneer Ridge met in totaal 1200 hectare skiterrein.

steamboat

Perfect voor liefhebbers van tree-skiing liefhebbers

Tijdens de ontwikkeling van het skigebied besloot Steamboat om de bergen zoveel mogelijk in natuurlijke staat te behouden en zo min mogelijk bomen te kappen. Hierdoor trekt het skiresort tree-skiing liefhebbers van over de hele wereld. Voor een avontuurlijke afdaling voor de experts tussen de bomen door neem je de Sundown stoeltjeslift omhoog om van daar uit de uitdaging met Aspen Glade aan te gaan. Voor de gemiddelde skiërs en boarders is de rechterzijde van de Storm Peak Express lift een paradijs op het gebied van tree skiing. De poedersneeuw-liefhebbers vinden de geliefde sneeuw voornamelijk op Kuus’ Cruise en op de double black diamond pistes in Christmas Tree Bowl. De prachtig geprepareerde, brede, glooiende afdalingen kun je maken als je de Sunshine stoeltjeslift omhoog neemt.

Beginners zijn welkom

Aan de beginners is ook gedacht; Christie Peak biedt volop uitdaging voor de eerste afdalingen. Om het skigebied te ontdekken raden wij je aan om eerst een keer mee te gaan met de gratis Mountain Tours die elke dag om 10.30 uur vertrekken vanaf de top van de Gondola. In 1,5 uur tijd maak je kennis met het indrukwekkende Steamboat.

Lees meer over Steamboat: Ik had het nog zo gezegd …

Annual Bud Light Cowboy Downhill event in Steamboat