Page content

Aspen kleurt roze tijdens de Aspen Gay Ski Week

Aspen kleurt roze tijdens de Aspen Gay Ski Week

Ieder jaar in januari vindt de Aspen Gay Ski Week plaats. Ski- en partytime voor zo’n 5000 gays met spetterende activiteiten op de pistes en in de stad. In 2018 gaat het weer los van 14 tot 21 januari!

Betekenisvolle traditie

In 1977 organiseerde Aspen voor de allereerste keer de Aspen Gay Ski Week. Dit liberale bergstadje en bekend skioord wilde hiermee een lans breken voor een groep die in die tijd nog mondjesmaat werd geaccepteerd in het conservatieve Amerika. De week was niet alleen bedoeld als get-together maar had – en heeft nog steeds – een charitatief karakter. Komende editie wordt dus nummertje 41! De Aspen Gay Ski Week is een non-profit evenement: de opbrengsten gaan naar projecten ter bevordering van de tolerantie, acceptatie en maatschappelijke ondersteuning van de homogemeenschap.

Van yogasessies, skitochten tot hottubparties

En OMG, het programma dit jaar is niet voor watjes of pussy’s! Zo kun je elke dag fris en fruitig beginnen met een groepsyoga- en/of fitnesssessie. Die-hards opteren wellicht eerder voor het kick-off bootcamp. Met de ‘Mountain du Jour” wordt er elke dag een begeleide skitocht georganiseerd voor verschillende skiniveaus. Ook bergrestaurants spelen er handig op in met speciale lunchdates. Maar het epicentrum van de Aspen Gay Ski Week is het super centraal gelegen Limelight Hotel. Dit is THE place to be voor de après-ski! Alle dagen is het party-time in de Limelight Lounge van 15 – 19 u. Met live muziek, DJ’s, cocktails, beers en de roemruchte hottubparties. Daarvoor staan 2 kanjers van buitenjaccuzi’s – elk geschikt voor 20 personen- buiten te stomen! De Grande Finale is op zaterdagavond, met de net zo fameuze Pool Party.

aspen-gay-ski-week-hottub-Limelight

Niet alleen voor mannen

Met respect voor alle mannelijke deelnemers, die verreweg in de meerderheid zullen zijn, de lesbiennes worden zeker niet in de Aspense winterkou gezet. Voor hen zijn er diverse women-only evenementen, zoals de Women’s Apres Ski,  Women’s Cocktails & Nibbles en het Women’s Dinner.aspen-gay-ski-week-Gay-Ski-Week-Women

 

Wie wordt de Drag Queen?

Waar de dames en de heren elkaar zeker zullen gaan treffen is tijdens de Downhill Drag Costume Competition op vrijdag 19 januari. Het meest spraakmakende event van de Aspen Gay Ski Week! Deze hilarische kostuumwedstrijd vind plaats op de piste (ja, afdalen moet!). Alles mag, behalve zeer weinig verhullende en dus aanstootgevende outfits… het is en blijft natuurlijk wel Amerika!

Drag Constume Competion Aspen Gay Ski Week

Friendship Diners

Om het socializen nog een extra duwtje te geven (is dat nog nodig?) vinden er tijdens de Aspen Gay Ski Week diverse Friendship Diners plaats, telkens in een ander restaurant in town. Reserveren een must.

Gay Ski Week Passaspen-gay-ski-week-blind-date-pass

Om deel te kunnen nemen aan speciale evenementen zoals o.a. de Opening Party, Bal Masqué, Comedy Show en de Pool Party is de aanschaf van een Aspen Gay Ski Week Pass noodzakelijk. Die is online te bestellen op gayskiweek.com en is beschikbaar vanaf € 275. Is dit too much dan is er nog een à la carte optie: zo kost toegang tot de doordeweekse Comedy & Dance Party € 75,  en de Blue Lagoon Pool Party € 135.

Uitgebreide info vind je op gayskiweek.com en een offerte op maat vraag je aan met ons offerteformulier.

Let the show begin!

Meer weten over Aspen? Lees ook:

Aspen Snowmass daagt Trump uit met gewaagde campagne 
Skiën in Aspen Snowmass
Eten & drinken in Aspen; the places to be
Aspen insidertips van mountainhost Nancy  

aspen-gay-ski-week-groepsfoto

aspen-gay-ski-week-Friday-Night-party

wintersport-amerika-aspen-gay-ski-week-Saturday-night-pool-party

Check hier de video van  2016:

Beeldcredits: ©Aspen Gay Skiweek