Page content

Seizoen 2019/2020 vanaf nu boekbaar, lees onze 10 tips!

Seizoen 2019/2020 vanaf nu boekbaar, lees onze 10 tips!

Misschien heb je van vrienden of collega’s enthousiaste verhalen gehoord over skiën in Amerika of Canada en wil je zelf ook zo’n droomreis maken. Of heb je de bekende gebieden al bezocht en wil je een speciale reis naar bijzondere gebieden?

Er is zoveel te beleven en te ontdekken! Om te voorkomen dat je door ‘de prachtig besneeuwde rockies het bos niet meer ziet’ helpen we je graag. Laat je inspireren en vind je perfecte vakantie met hulp van deze 10 tips.

TIP 1: Boek je skivakantie zo vroeg mogelijk

Boek vroeg en profiteer zo van de beste deals! We blijven het zeggen: de grootste besparing voor je skivakantie naar Noord-Amerika verdien je door zo vroeg mogelijk te boeken. Hoe eerder hoe beter, het systeem werkt zo dat de hoogste kortingen het vroegst gelden. De hoogste kortingen op (met name) de accommodatie worden aangeboden vanaf januari tot april. Daarna zijn er nog diverse momenten in de zomer met super interessante vroegboekkortingen. Tot medio november zijn er vaak alleen nog speciale kortingen te boeken, zoals korting voor langere verblijven. Voor ons Europeanen is dit interessant, want aanbiedingen voor lange verblijven (vanaf 5 nachten) zijn vaak het hele seizoen geldig. Dus als je nadenkt over een skivakantie naar Canada of Amerika, vraag dan NU een offerte!

 tips voor je wintersport naar Canada of Amerika

TIP 2: Kies de beste tijd om op vakantie te gaan

Het seizoen in Noord-Amerika is vergelijkbaar met ‘ons’ winterseizoen. De meeste resorts zijn geopend van eind november t/m eind april. De prijzen voor hotels, appartementen en liftpassen variëren gedurende het seizoen. De laagste prijzen gelden vaak in het begin- en aan het eind van het seizoen. Een aantrekkelijke periode om te reizen is na de kerstvakantie zeg maar vanaf begin januari t/m midden februari. Gedurende deze periode zijn de prijzen het laagst en kun je in combinatie met een vroegboekkorting een mooie scherpe prijs realiseren. De Nederlandse voorjaarsvakantie valt vaak vroeger dan de Amerikaanse en Canadese spring break, dus je betaalt geen hoogseizoensprijs zoals in Europa wel.

TIP 3: Zoek het juiste skigebied

Kies de bestemming die het beste past bij je niveau en je wensen. Wij helpen je hiermee graag. Sommige resorts zijn super geschikt voor beginners en andere skigebieden zijn juist vooral geschikt voor de echte waaghalzen. Een ander belangrijk punt is of je een kilometervreter bent of graag wat meer rust inbouwt op de piste. Als je van kleine gebieden houdt is een skisafari langs meerdere gebieden misschien wel geschikter voor je dan een reis naar 1 bestemming. Bij een skisafari rij je met een eigen huurauto langs meerdere skigebieden. Als je van veel pistes en lange pistes houdt, dan kun je het beste een groot skigebied kiezen. Lees ook deze blogs voor tips voor je wintersport naar Canada of Amerika:

De 10 grootste gebieden in Noord-Amerika

Deze Canadese skigebieden zijn perfecte combi’s

The best of Canada

The best of Amerika

TIP 4: Bedenk wat je wilt zien en doen

Ook belangrijk is om van te voren na te denken of je een speciale activiteit wilt doen. Wil je een Nationaal Park bezoeken? Wildlife in de winter zien? Een canyon beklimmen of misschien wel helikopter skiën? Wij weten waar je de beste sneeuwscooter trails hebt, waar de mooiste hondenslee te vinden is en waar helikopter skiën mag én betaalbaar is. Denk ook eens aan een activiteit die je normaal gesproken niet zou doen. Met een gids kun je veel meer dan je denkt! Wij probeerden bijvoorbeeld ijsklimmen in Canada en helikopterskiën! Doe hier de quiz of helikopterskiën iets voor jou is.

tips voor je wintersport naar Canada of Amerika

TIP 5: Vlieg rechtstreeks als het kan

Wij zijn groot voorstander van rechtstreeks vliegen. Dit is echt een van de betere tips voor je wintersport naar Canada of Amerika: Vlieg rechtstreeks als het verschil in prijs te overzien is. In Canada kun je met KLM rechtstreeks vliegen op Vancouver (voor Whistler), Calgary (voor o.a. Banff en Lake Louise, Revelstoke en Kicking Horse) en Edmonton (voor Jasper/Marmot Basin). Air Canada vliegt vanaf Brussel rechtstreeks naar Montreal, de aanvlieghaven voor de mooie Franstalige Canadese regio Québec. Voor skiresorts in het Amerikaanse Utah is de rijafstand van luchthaven Salt Lake City slechts 45 minuten. Salt Lake City is de enige luchthaven in de Rocky Mountains in de Verenigde Staten waar je in de winter rechtstreeks op kunt vliegen. Delta Air Lines verzorgt deze vlucht. Je kunt ook rechtstreeks vliegen naar San Francisco als je bijvoorbeeld wilt gaan skiën in Lake Tahoe in Californië. Als je in Amerika wilt wintersporten in Colorado, dan vlieg je altijd met een overstap.

Als er geen rechtstreekse vlucht mogelijk is, probeer dan de overstap in Europa te maken. Goede airlines zijn dan Icelandair met een overstap in Reykjavik of met Air Canada of Lufthansa met een overstap in Frankfurt. Een overstap in Europa is qua tijd en route comfortabeler. De luchthavens in Europa zijn bovendien een stuk prettiger dan de Amerikaanse met alle strenge controles en formaliteiten.

Air Canada biedt op diverse routes aan dat je gratis je skimateriaal mee mag nemen. Bij de meeste airlines is dat een betaalde service. In seizoen 2018/2019 profiteren wintersporters van onze aanbieding ‘gratis je skimateriaal meenemen met KLM’ Wij verwachten dat deze aanbieding voor 2019/2020 gecontinueerd wordt.

TIP 6: Neem iets meer dan 1 week vakantie

De meeste mensen vinden het prettig om wat langer dan een week naar Canada en Amerika te gaan. De reis er naar toe neemt meestal een dag in beslag en je hebt daarnaast te maken met het tijdsverschil van ca. 8 uur. Als je meerdere skiresorts wilt bezoeken (de zogenaamde skisafari) ga er dan van uit dat je tenminste 10 dagen uittrekt voor je reis. Veel gemaakte combi trips zijn o.a. Vail, Aspen en Breckenridge in Colorado in Amerika. Deze skiresorts kun je met een reistijd van 30 minuten tot 2 uur perfect combineren. Als je een combinatie van skigebieden in Utah maakt, reis je sneller, binnen 45 minuten sta je in allerlei verschillende gebieden. Onze meest populaire skisafari in Canada is de reis van Jasper naar Banff en Lake Louise. Banff is ook fantastisch te combineren met Kicking Horse en Revelstoke, lees hier meer over Canadese super combinaties.

Geen zin om te verhuizen? Dan is Whistler de perfecte bestemming. Met de rechtstreekse transfer vanaf de luchthaven van Vancouver sta je in anderhalf uur in Whistler, perfect voor een weekje skivakantie. Whistler is het grootste skigebied van Noord Amerika en biedt naast ruim 200 afdalingen ook volop vertier na het skiën, Whistler staat bekend om de gezellige après-ski.

TIP 7: Boek je liftpas vooraf en overweeg een combipas

In tegenstelling tot Europa zijn er ook vroegboekkortingen op de liftpas in Canada en Amerika. Boek dus vroeg! Als je vroeg boekt, kun je overwegen om een combipas of een seizoenspas te kopen. Dat klinkt lang en duur, maar vaak is zo’n pas goedkoper dan een liftpas voor een week. Seizoenpassen worden dan ook steeds vaker aangeboden. Er zijn ook diverse skigebieden die een pas voor een langere periode aanbieden en dan ook toegang bieden tot meerdere skigebieden. Zo is er een combinatiepas voor Steamboat en Winterpark (USA) en Banff en Lake Louise (Canada). Van alle tips voor je wintersport naar Canada of Amerika is dit misschien wel de meest interessante: De bekende Epic Pass biedt enorme voordelen voor meerdere skigebieden. Als je de ‘unlimited’ pas koopt, kun je zelfs een aantal dagen gratis skiën in Europa. Naast de EPIC pas is er sinds seizoen 2018/2019 ook de IKON pas, een soortgelijk initiatief, maar dan met combinaties van andere skigebieden. Lees hier alles over de EPIC en de IKON pas. Voor beide passen geldt dat de gereduceerde seizoenpassen slechts tijdelijk worden aangeboden.

TIP 8: Kies een skigebied met korting voor kinderen

In Canada en Amerika zijn er diverse skigebieden die hoge kortingen en veel voordeel geven aan gezinnen met kinderen. Er zijn zelfs skigebieden die ‘Kids Ski Free’ aanbieden voor het grootste gedeelte van het seizoen. In Aspen bijvoorbeeld krijgt ieder kind tot 12 jaar een gratis dag skipas voor iedere dag dat er skimateriaal gehuurd wordt. Deze aanbieding geldt het hele seizoen vanaf 1 januari. In Banff hebben we een spectaculaire aanbieding dat het hele seizoen alle kinderen onder 12 jaar een gratis pas ontvangen als er tenminste 1 ouder is die een liftpas van tenminste 5 dagen aanschaft. Deze aanbieding geldt het hele seizoen, ook tijdens de schoolvakanties!In Whistler skiën kinderen tot en met 6 jaar gratis. Meestal geldt bij dit soort aanbiedingen dat er 1 gratis kind per volwassenen gerekend wordt.  Vraag ons naar de voorwaarden per bestemming!

tips voor je wintersport naar Canada of Amerika

TIP 9: Acclimatiseer

Als je aankomt op je bestemming na een dag reizen is het verstandig om de dag helemaal vol te maken. Je zult merken dat je dan de volgende ochtend vroeg wakker bent, en daar is niets mis mee! Lekker vroeg op, goed ontbijten en je kunt vroeg aan je dag beginnen. Het duurt meestal een dag of 2 voordat je in het ritme komt en niet meer zo vroeg wakker wordt, je lichaam is dan al gewend aan het tijdsverschil en het hoogteverschil. De meeste mensen hebben meer last van een jetlag op de terugreis dan op de heenreis. Hou daar rekening mee met je planning. Je kunt beter een paar dagen vakantie over houden aan het eind van je reis dan voor je reis. Lees onze tips hoe je een jetlag kunt voorkomen.

TIP 10: Maak gebruik van een specialist

Tot slot willen we je graag aanmoedigen om voor een wintersportreis naar Canada of Amerika een specialist te raadplegen. Een wintersportreis naar Canada of Amerika kun je maken of breken met de juiste informatie. Wist je bijvoorbeeld dat er skigebieden zijn waar je gratis gebruik kunt maken van lokale skigidsen? En wist je dat je in Amerika bijna nergens mag helikopter skiën? Maar dat je er wel kunt catskiën voor de helft van het geld? Weet je waar je de grootste kans maakt op champagne poedersneeuw? We delen graag onze kennis met je. Zodat jij de perfecte wintersportvakantie kunt boeken.

 Lees ook: onze insider tips

We helpen je graag, vraag hier je persoonlijke offerte!

tips voor je wintersport naar Canada of Amerika

Else Schepers
Else Schepers is als ski touroperator actief. Op deze website deelt ze samen met haar team en gastbloggers insidertips en ervaringen om je te inspireren voor een winterse droomreis naar Canada of Amerika.