Page content

De IKON PASS: multiskipas voor goedkoper skiën volgend seizoen!

De IKON PASS: multiskipas voor goedkoper skiën volgend seizoen!

Heb je plannen om volgend seizoen te gaan skiën in Canada of Amerika, dan word je – net als wij – blij met de introductie van de IKON PASS in het seizoen 18/19. Deze skipas biedt straks toegang tot maar liefst 26 skigebieden in Canada en Amerika en betekent vooral een belangrijk prijsvoordeel voor wintersporters die een skisafari willen doen in Noord-Amerika.

Goedkoper skiën in bekende skigebieden in Amerika en Canada

De skiresorts die meedoen aan deze multi-skipas liggen verspreid over zowel Amerika als Canada en bevatten niet de minste namen, zoals Aspen Snowmass in Colorado en Banff/Lake Louise in Canada. In de staat Utah – de snelst bereikbare skibestemming per vliegtuig – kun je de skigebieden van Deer Valley, Alta en Snowbird, Brighton en Solitude met elkaar combineren. Bij een 10-daagse skisafari levert dat een enorm prijsvoordeel op. En ga je met het hele gezin, weet dat er er speciale tarieven zijn voor kinderen en teenagers.

IKON PASS in welke skigebieden

IKON BASE PASS, de ‘light’ versie heel geschikt voor Europese skiërs

De Ikon Pass is een seizoenspas (introductieprijs was USD 899, de pas kost inmiddels USD 1049) en primair bedoeld voor Noord-Amerikanen. Er is echter ook een goedkopere variant die heel interessant is voor de Europese skiër, de Ikon Base Pass. (huidige prijs USD 749). Ook deze is het gehele seizoen te gebruiken, met uitzondering van 10 dagen (26 – 31 dec, 19-20 jan, 17-18 feb) en biedt ongelimiteerde toegang tot 11 skiresorts en maximaal 5 dagen skiën in 16 skigebieden. Dit zijn de deelnemende skigebieden in de IKON PASS:

Skigebieden in de Rocky Mountains: 

  • USA: Aspen Snowmass, Steamboat, Winter Park, Copper, Eldora (Colorado), Big Sky (Montana), Jackson Hole (Wyoming), Deer Valley, Alta, Snowbird, Solitude en Brighton (Utah) en Taos (New Mexico)
  • Canada: SkiBig3: Banff, Lake Louise en Mt. Norquay (Alberta), Revelstoke, Cypress Mountain (British Columbia)

Skigebieden in ‘The West’ en ‘Midwest’:

  • USA: Mammoth, June Mountain, Big Bear, Squaw Valley (Californië), The Summit at Snoqualmie (Washington), Boyne Highlands and Boyne Mountain (Michigan)

Skigebieden aan de oostkust:

  • USA: Stratton, Killington, Sugarbush, Snowshoe Mountain, Sunday River, Sugarloaf, Loon Mountain, Sunday River
  • Canada: Tremblant en Blue Mountain

Buiten Noord Amerika:

  • Australië: Thredbo
  • Japan: Niseko

Profiteer ervan met een van de Skisafari’s Noord-Amerika

Het is dus volgend seizoen heel interessant om te kijken of je skigebieden wilt combineren. Want naast het bovengenoemde voorbeeld voor Utah kun je dit voordeel ook benutten in Colorado en de Canada. Bekijk deze maar en vraag ons om een offerte inclusief de IKON PASS: Skisafari Colorado Powder Skisafari Colorado XL Skisafari SkiBig3 Skisafari Offline in Alberta Skisafari Powder Highway Skisafari East to West Beeldcredits onderste foto cc Amie Engerbretson