Page content

Skiën in de Rocky Mountains, ook in Canada!

Skiën in de Rocky Mountains, ook in Canada!

Vraag 10 mensen waar je naar toe moet als je wilt skiën in de Rocky Mountains. Wedden dat minstens 9 mensen Amerika noemen? Hallóóó, en Canada dan?

Zie hier meteen een joekel van een misverstand. Of onbekend feitje. Of goeie marketing van Amerika. En slechte van Canada. Hoe je het ook interpreteert, de bergen van de Rocky Mountains zijn ook de ruggengraat van fameuze Canadese skiresorts in de provincies British Columbia en Alberta. Denk:  Whistler Blackcomb, Fernie, Kicking Horse,  Nakiska, Stoneham, Kimberley, Banff, Sunshine Village, Lake Louise en Jasper.

Jasper Alberta Tonquin Valley

De feiten over The Rocky Mountans op een rij

Er zijn nog meer feitjes over de Rocky Mountains die je wellicht niet wist. We zetten er een aantal voor je op een rij:

Rocky mountains

  1. De bergen van de Rocky Mountains lopen van zuid naar noord over een lengte van maar liefst 4800 kilometer. Te beginnen in de staat New Mexico in de VS en eindigend hoog in het noorden in de staat Alaska.
  2. De hoogste top in Amerika is de Mount Elbert in Colorado (4402 mtr). In Canada is dat Mount Robson, in de provincie British Columbia (3954 mtr).
  3. In Amerika trekt de Rockies zijn spoor door maar liefst 5 staten, te weten Wyoming, Colorado, New Mexico, Montana, Idaho en Utah. In Canada zijn dat de bekende wintersport provincies British Columbia en Alberta.
  4. Men schat dat het gebergte tussen de 50 en 88 miljoen jaar oud is.
  5. Een groot deel van deze bergketen is beschermd natuurgebied. Denk maar aan de Nationale Parken Yellowstone, Mount Evans en Pikes Peak in Amerika en Banff, Jasper, Kootenays, Waterton Lakes en Yoho National Park in Canada.
  6. In Amerika vind je maar liefst 75 kleine en grote skiresorts die de Rockies als hun skispeeltuin beschouwen. In Canada zijn dat er 11 en dat zijn dan ook meteen Canada’s populairste skispots (zie lijstje boven).
  7. Er is een skiresort in Montana dat Rocky Mountain heet. Best verwarrend! De naam is groter dan de skimogelijkheden die je hier vindt: 3 skiliften en 26 pistes!
  8. De gemiddelde hoogte van de skigebieden in de Amerikaanse Rockies ligt tussen 2000 en 3900 meter. Die van Canada tussen 1000 en 2600 meter. Maar die liggen op hun beurt weer een stuk noordelijker en zijn daardoor heel sneeuwzeker, met een gemiddelde snowdrop van 10 meter per jaar.
  9. Tot slot, of je nu in Canada of Amerika gaat skiën, deze regel gaat altijd op: hoe verder van de kust, hoe droger de sneeuw!

Dus als wij het de volgende keer over skiën in de Rockies hebben, weet dat er voor ons geen grenzen zijn!

Sterker nog, wil jij weten wat voor skitrips je kunt doen in de Canadese Rockies, kijk dan hier naar onze suggesties voor diverse skisafari’s of bekijk onze speciale 10-daagse aanbieding naar Lake Louise en Banff, vanaf €1249. 

Liever zelf je plan trekken? Geef ons je wensen door en vraag om een offerte.

Redemption-Ridge-Pano-Kicking-Horse

Lake-Louise-Alberta-cc-flickr

Wawa-Ridge-Alberta-cc Doug Zwick-flickr

LEES OOK:

Skiën in de Big 3

Jasper, geheime parel in de Canadien Rockies

 

Else Schepers
Else Schepers is als ski touroperator actief. Op deze website deelt ze samen met haar team en gastbloggers insidertips en ervaringen om je te inspireren voor een winterse droomreis naar Canada of Amerika.